ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 179
Yazar: Ufuk Coşkun
ASİL MİLLET

ASİL MİLLETÇanakkale’de, İstiklal Harbi’nde, 15 Temmuz’da nasıl birlik olup kenetlendiysek bugün de aynı ruh ve heyecanla bir araya gelip yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz.

Sincik’ten arayan İrfan, “Abi, bizler yıllardır Batı ve Karadeniz bölgelerine karşı önyargılı yetiştirilmiş insanlardık. Genellikle biz Kürtlere farklı baktıklarını ve dışladıklarını düşünürdük. İnanın buraya gelenleri görünce anladım ki bu ülkenin insanlarındaki duygu ve merhamet bambaşkaymış.”

Bugünden sonra içim rahat bir şekilde diyorum ki; “Ben bu ülkede yaşamaktan şeref duyuyorum.”

Adıyaman merkezden arayan Şener ise, farklı il ve ilçelerden gelip orada yemek pişirip dağıtan insanların görüntülerini paylaştı.

Hatay’dan Ali, daha ilk günden hemen her bölgeden ve ilden koşup gelen insanların nasıl büyük bir heyecanla ve titizlikle çalıştıklarını anlattı.

Tezgâhını sokağın ortasına kurup döner dağıtanından tutun, aynı kazanın başında biri solcu diğeri ülkücü gençlerimize varana kadar herkes etiketini bir tarafa koyarak depremzedelere çorba dağıttı.

Z kuşağı diyerek burun kıvırdığınız kulağı küpeli gençlerimizden, imam hatip öğrencilerine kadar her yaştan ve tarzdan insanlar enkaz başında büyük bir umutla can kurtarmaya çalıştı.

İşte bu asalet değil de nedir sevgili dostlar.

Bu millet, tarihin kırılgan ve zor anlarında işte böylesine bir ruhla ortaya çıkar ve tüm dünyaya birlik olmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin en içten, en samimi görüntüsünü ortaya koyar.

Deprem olduğu gün Muğla’daydım. İlk günden itibaren Muğla ve ilçelerinden derhal yardım toplanmaya başladı. Minarelerden günlerce anons yapıldı. Yani CHP’lisi, AK Partilisi fark etmeksizin, onu diyorum…

Peki, ya yağmacılar, hırsızlar? Onlar milletimizin yüz karası. Her toplumda bu tür ahlaksız ve vicdansız insanlar çıkıyor. Lakin iyi insanlar bu kötülüğü bastırdı.

Emperyalist güçlerin ülkemizin kimyasını, birliğini ve dirliğini bozma teşebbüsleri zaman zaman etkisini göstermiş ve özellikle darbe süreçlerinde gençlerimiz çeşitli parti ve ideolojiler tarafından kullanılarak birbirlerinden uzaklaştırılmıştı.

Yıllardır, Türk-Kürt, Sünni-Alevi, sağ-sol türünden ayrışmalar Gladyo’nun ve içerideki işbirlikçilerinin marifetiyle tezgâhlanmıştır.

Kısacası darbe zihniyetinin ürettiği düşünce kalıplarıyla, uşak ruhlu ezik aydınlarıyla, satın alınmış siyasetçileriyle bu topraklarda yaşayan şerefli insanların millet olma vasfı ellerinden alınmak istendi.

Tüm bu kutuplaştırma çabalarına rağmen milletimiz asla birbirinden uzaklaşmadı. Bu ruhu işte bugünlerde tekrar görüyoruz.

Millet olma vasfı da budur.

Sosyal medya ortamlarında yaşanan ayrışmalar, yapılan seviyesiz tartışmalar bir kısım fanatik ve bağnaz tiplerin rant kavgasından başka bir şey değildir.

Buna bazı siyasetçiler, yazarlar ve sanatçılar da dâhildir. Onlar, toplumu ayrıştırmak, çatıştırmak, bölmek suretiyle daha fazla makam ve servet elde edebileceklerini umuyorlar.

Oysa sahada farklı bir şey yaşanıyor. Muhteşem bir birlik ve beraberlik örneği sergileniyor. Enkaz altından kurtulan bir insan gördüklerinde birbirlerine sarılan insanların gözlerindeki samimiyeti ve içtenliği fark etmişsinizdir.

Bırakın, sosyal medya ortamlarında “pis mürekkeple çürük dil tokuşturmaya devam etsinler” biz bu içtenliğin, birlikteliğin derdine düşmeliyiz.

Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Arabıyla tüm farklılıklarımızla birlikte bu ülkenin onurlu vatandaşları olarak bu ruhu diri tutarsak bizi asla ayrıştıramazlar.

Emin olun dün olduğu gibi bugün de yaralarımızı birlikte saracağız. Bizi bölmelerine asla fırsat tanımayacağız. Unutmayınız, bu asil millet her şeyin ama her şeyin en iyisini hak ediyor.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ufuk Coşkun
16-02-23
E mail: milatgazetesi.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ASİL MİLLET
Online Kişi: 31
Bu Gün: 540 || Bu Ay: 9.076 || Toplam Ziyaretçi: 2.220.474 || Toplam Tıklanma: 52.160.137