ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DÜNYADA NELER OLUYOR
Okunma Sayısı: 3184
Yazar: Arif Altunbaş
HAÇLI RUHU YÜKSELİYOR

İkiz kulelerin saldırısıyla başlayan Afganistan, Irak işgaliyle devam eden, Mavi Marmara baskını ile alevlenen batıdaki İslam düşmanlığı gizli de olsa zaten sürekli var olan haçlı ruhunu tetiklemeye yetti.

Ekonomik krizin getirdiği problemler Avrupa komu oyunda önceleri ‘’Yabancılardan kaynaklanıyor’’ şeklinde değerlendiriliyordu. Artık şimdi batıda yaşayan Müslümanları hedef almaya başladı.

Almanya, Fransa, Avusturya, İsviçreden sonra Hollanda, Danimarka, İsveç ve Norveç’te de İslam düşmanlığı sağcı partilerin yükselişine parelel olarak hızla artmaya başladı.

Bu ülkelerdeki Nasyonalistlerin dışındaki Hıristiyan demokrat ve liberal partilerden de ırkçılara taş çıkartacak İslam  karşıtı sesler yükseliyor.

Nazilerin, ‘’Yahudilerden sonra şimdi sıra müslümanlarda’’ sloganları nedense  bir çok Avrupalıyı eskiden olduğu şimdi gibi rahatsız etmiyor. Almanya Başbakanı Merkel bile;’’Çok kültürlülük konusunda başarısız olduklarını, İslam’ın ve müslümanların Avrupa’nın bir parçası olamayacağını’’ ifade edebiliyor.

Avrupalılar tekrar Endülüs ve Viyana sendromlarını kaşımaya başlarken modern haçlı ruhu batıda İslam düşmanlığı olarak yeniden hortluyor. Selman Rüştü ile başlayan İslam karşıtlığı, İsviçre’deki minare yasağı, tüm Avrupa’da yükselen camii düşmanlığına bürünüyor. Danimarka da, Hollanda da başlatılan Peygamberimizi alaya alan karikatürler, filmler, İslam aleyhinde ısrar ve inatla sürdürülen kışkırtmalar, Kuranı Kerim yakmaya kadar vardırılan Hıristiyan barbarlığı, Orta çağda bile eşine rastlanmayan bir yobazlığı körüklüyor.

Türkiye’nin komşularıyla kurduğu dostluk ve kardeşlik köprülerinden,  AB, NATO ve ABD çıkarlarını ve hesaplarını alt üst eden yeni Türkiye dış politikası ve açılımından sonra, Avrupa kapılarında yıllardır bekletilen Türkiye’nin batının bitmek tükenmek bilmeyen iki yüzlülüğüne ve kaprislerine karşı alternatif arayışlar içine girmesi batılı dostlarımızı(!) anlamsız bir hazımsızlığa sürüklüyor.

Batılıların Türkiye’ye karşı değişen olumsuz tavırları, gerginleştirilmek istenen ilişkiler ve soğuklukların kaynağı Türkiye’nin bölgede önlenemeyen yükselişidir.

Bozulan İsrail-Türkiye ilişkileri de işin, tuzu biberidir.

Türkiye’nin komşularıyla yakınlaşması , değişen dış politikasının ortadoğudaki dengeleri değiştireceği telaşıyla batıda yeni bir haçlı ruhu filizleniyor. Komünizm öcüsünden sonra batı şimdi de, islam ve müslümanları hedef göstererek korku imparatorluklarının devamına, sömürü, katliam ve işgallerine süreklilik ve meşruiyet kazandırmak için kılıfı hazırlıyor.

Müslümanlar olarak biz ne kadar iyi niyetli, toleranslı, hoş görülü olursak olalım Mevdudi’nin ; ( Die Abendland bleib als Abendland. Die morgendland bleib als Morgendland. Sie werden nie zusammen sein… ) "Batılı ülkeler batılı olarak, İslam ülkeleri İslam ülkesi olarak kalacaktır. Onlar asla birlikte olamazlar.’’  (1) tespiti bizi yıllar sonra tekrar uyarıyor.

Batıda yükselen İslam düşmanlığına karşı Rabbimizin; "Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hırıstiyanlar da  asla senden razı olmayacaklardır..."(2)  ayetinin tezahürünü  her zaman tekrar tekrar yaşadık, yaşıyoruz ve yaşayacağız. Bunu biz, Wikileaks belgeleri ayağa düşmeden çok önce biliyoruz.

Kabul etsek de etmesek de Batıdan Faşizm’in ayak sesleri geliyor, içten içe yanan bir saman alevi gibi Haçlı ruhu yükseliyor.

***

1- Mevdudi, ‘’Zwieschen Abendland und Morgendland’’, Münich 1980

2- Bakara; 120

Yazar: Arif Altunbaş
17-12-10
E mail: haber7.com.
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
HAÇLI RUHU YÜKSELİYOR
Online Kişi: 26
Bu Gün: 89 || Bu Ay: 1.729 || Toplam Ziyaretçi: 2.228.939 || Toplam Tıklanma: 52.241.612