ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÇARPIK VAZİYETLER
Okunma Sayısı: 5035
Yazar: Yağmur Atsız
CHE GUEVARA DENİLEN PEZEVENK!

Yaşı müsait olmayanlara not: Che Guevara, "yoldaşı" Fidel Castro ile beraber Küba'ya komünizmi getiren gerilla lideri. (Doğruluş)

14 Mart Tabibler Günü’nde yürüyüş yapanlardan genç bir hanım hekimin elinde “Dr. Che’nin Yolundayız!” yazılı bir tabela vardı, fotoğrafını gördüm. Mûmâileyhin asıl mesleği gerçekden hekimlikdi. Fakat “Hayatda en hakıykıy mürşid cehâletdir!” düstûruna gönül bağladığı anlaşılan bu hanım kızımız (Cenâb-ı Mevlâm eline hasta düşürmeye, âmîn!) bu herifin gözü kanlı bir kaatil olduğundan bîbehre görünüyor.

Hâtırâtında bizzat kendi elceğiziyle kurbanlarının beynine nasıl sıkdığını “tabîbâne bir objektiviteyle” tasvîr eder. Bu bakımdan ben bu hanım kızımıza derim ki “Evlâdım, sen o pezevengin yolundan gitmeye başlarken ilk mermiyi kendine sık da beşeriyetin geri kalan kısmı halâs olsun, bâri!”

Yolundan gidiyormuş!

Daha 50 yıldır herifin adını doğru telaffuz etmeyi öğrenemeyerek “Gu-e-ve-ra” diye saçmalayanlardan aklı başında bir lakırdı beklenemezdi tabii.

Bu herifden günümüze kalan yegâne doğru dürüst nesne “El Comandante Guevara” adlı şarkıdır ki tabii kendi bestesi değil ona ağıtdır ve tam bir mistifikasyon örneğidir! İyi bestedir başka!

Ha, açılmışken:

Soyadı “GEVÂRA” diye telaffuz edilir. Aradaki o U daha önce gelen G’nin, müteâkıb ince sesli E dolayısıyla KHE şeklinde değil G olarak söylenmesi içindir.

Anlaşıldı mı, yoldaş bozuntuları!

Acabâ bir İspanyolca imlâ kılavuzu mu yazsam?

Bir de merâk etdiğim şu var:

Öldürüldüğü zaman Che’nin sırt çantasından çıkan Yüce Önder Atatürk’ün “Nutuk” • acabâ 1927 târihli eski harflerle olan ilk baskı mıydı yoksa iki sene sonraki Latin harflerle olanı mı?

Au revoir, canlarım benim!

Yazının tamamı için tıklayınız.

Yazar: Yağmur Atsız
17-03-11
E mail: stargazete.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
CHE GUEVARA DENİLEN PEZEVENK!
Online Kişi: 25
Bu Gün: 156 || Bu Ay: 6.712 || Toplam Ziyaretçi: 2.238.092 || Toplam Tıklanma: 52.320.807