ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 2886
Yazar: Mustafa Yürekli
MİLLET ÖÇ DEĞİL HAKKINI ALDI

28 Şubat 1997’de, Türkiye’de bir askeri müdahale yaşandı. 15 yıl önce Müslüman halka karşı yapılmış bir darbeydi bu.

Tarihe “28 Şubat Darbesi” olarak geçen bu müdahale, kesintisiz sekiz yıllık eğitimi dayattı. İmam Hatip Liseleri'nin orta kısmını kapattılar. Kur'an Kurslarını kapattılar. Bunlar da yetmedi, katsayıyla İmam Hatiplerin üniversiteye girmesini engellediler. Bu da yetmedi, üniversiteye başörtüsüyle girmeyi engellediler.. Bu da yetmedi, İmam Hatip Liseleri'ni milletin elinden aldılar.. Okullarda adeta ders yaptırmadılar. Okula kız öğrencilerin başörtüleriyle girmelerine engel odular.

28 Şubat darbesinde bütün bunlar millete rağmen yapıldı. Ateş düştüğü yeri yakıyordu. Gençlerin hayatları karardı.. Çocuklarının maruz kaldığı haksızlıklar karşısında aileler, aciz ve çaresizdi.. Milletimiz kan ağladı..

Milletin ne dediğini, ne düşündüğünü hiç umursamadılar. Halkın acılarına gülüp geçtiler. İnsanımızın tepkilerini ve itirazlarını hiç umursamadılar. “Biz yaptık! Oldu..” dediler.

Darbe yapmışlardı. Tiranlıkları, 1000 yıl sürecek zannettiler. Zulüm ile baki kalacaklarını düşündüler.

 “SİYASİ HAYATIMA MAL OLSA DA..”

Bir hatırlayalım o günleri.. “Mesut Yılmaz kesintisiz eğitime nasıl imza koydu?” sorusunun cevabını, ülke gündemine alalım ve tartışalım o günlerde yapılanları.. Mesut Yılmaz, “Siyasi hayatıma mal olsa da..” diyerek siyasi edebiyatımıza bir özlü deyiş armağan etmemiş miydi?. Maalesef, bile bile imzalamadı mı sekiz yıllık kesintisiz eğitim kanununu?

Yaşar Okuyan, Mehmet Keçeciler, Ekrem Pakdemirli, Hüsnü Doğan, Metin Gürdere, Miraç Akdoğan, Hasan Korkmazcan, İmam Hatipli Abdülkadir Baş, Halit Dumankaya, Erkan Mumcu, Agah Oktay Güner, Oltan Sungurlu, şu anda adını hatırlayamadığım nice milliyetçi ve muhafazakar politikacı, isteyerek ve gerçekten inanarak mı imza koydular?  Vicdanları cız etmeden mi kesintisiz kanununa evet dediler..  Yoksa onlar da “Siyasi hayatıma mal olsa da..” diyerek mi imzaladılar?

Sekiz yıllık kesintisiz eğitim kanununa imza koyan Mesut Yılmaz ve avanesi bugün siyaset dünyasında niçin yoklar? O imza gerçekten siyasi hayatlarına mı mal oldu?

Evet, o gün büyük bir dayatma ve baskı vardı. 28 şubat darbesi, zulümleriyle tarihe geçti. Darbeciler ve destekçileri, bir an önce hukukun huzuruna çıkarılmalı.. Darbeciler cezalandırılmadıkça, ordumuzdaki cunta oluşumlarının önü alınamaz ve darbelerin sonu gelmez..

Bu millet hiçbir şeyi unutmadı ve kabullenmedi.. Yazdı bir yere!

“TOPLUMSAL UZLAŞI ARAYALIM!” MASALI

Tam 15 yıl sonra, 30 Mart 2012’de, TBMM Genel Kurulu'nda, bu zulmü ortadan kaldıracak olan, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun büyük tartışmalarla kabul edildi. Kur'an-ı Kerim ile Hz Muhammed'in hayatının ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulması ile İmam Hatip Ortaokullarının yeniden açılmasını olanak sağlayan maddede önceki gün kabul edilmişti. Türkiye, 4+4+4 kademeli eğitim sistemine geçti artık.

Bu millet, yürekten inanarak ve sabrederek inadına İmam Hatipli Başbakan Tayyip Erdoğan'ı bu zulmü ortadan kaldırması için destekledi.  Milletimiz, AK Parti'ye inadına oy verdi.. Çünkü bu zulmü ortadan kaldırmayı vaat etti..

AK Parti hem parti programına, hem seçim beyannamesine, hem de hükümet programına bu haksızlığı “acil eylem planı” diyerek, ilk yılında kaldıracağını söylemişti.

Programına koymasına rağmen, ancak 10 yıl sonra bu zulmü kaldırabildi. AK Parti'nin daha önceki yaptığı girişimler, partisinin kapatılma aşamasına gelmesine neden oldu. Dolayısıyla “Toplumsal uzlaşı arayalım!” diyerek, “Gerilim olmasın!” diye, bugüne kadar bu düzeltme ertelenmişti.

Açıkça söylemek lazım ki “Toplumsal uzlaşı arayalım!” masalı, artık milletimizi uyutmuyor. Millet biliyor ki dayatmadan yana olan statükocu partilerin kronik dayatma rahatsızlıkları hiç bitmeyecek..

HAKSIZLIK SONA ERDİ

Artık Türkiye normalleşiyor. 28 Şubat'ın asıl sebebi ve haksızlığı olan “kesintisiz eğitim” ve “katsayı” zulmü elbette bir gün son bulacaktı.. Bu haksızlığı ortadan kaldırmak, milletimize yapılmış büyük bir hizmet, dolayısıyla şeref olacaktı..

Bu eğitim düzenlemesi, bir rövanş değildir. 15 yıldır devam eden haksızlığın ve zulmün sona ermesidir.

O günden beri milyonlarca ailede açılan sosyal yaraların kapatılması, kabuk bağlayıp iyileşmesi için bakıma alınmasıdır, eğitimimizdeki bu düzenlemeler. Kimseden öç almak gibi bir niyet ve düşünce yoktur. Milletimiz, öç almadı, hakkını aldı, hizmet aldı, zorunlu eğitim kademeli olarak 12 yıla çıkarılınca.

Bu haksızlığın artık ortadan kalkması için çaba gösteren sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim komisyonu üyelerine ve milletvekillerine, milletin beklentilerine cevap verdikleri için yürekten kutluyor ve teşekkür ediyoruz.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Mustafa Yürekli
02-04-12
E mail: haber7.com.
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
MİLLET ÖÇ DEĞİL HAKKINI ALDI
Online Kişi: 15
Bu Gün: 66 || Bu Ay: 10.313 || Toplam Ziyaretçi: 2.223.538 || Toplam Tıklanma: 52.194.328