ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 2168
Yazar: Prof. Dr. Sefa Saygılı
STRESLİ ÇOCUK DAHA BAŞARILI

ÇOCUKLUKTA maruz kalınan stres, ileriki yıllarda bir kalkan görevi görüyor.  Çocukların her yaptıklarını takdir ederek yetiştirmek tehlikeli bir yoldur. Bu; onları gerçek hayat karşısında deneyimsiz bırakır.

Konu üzerinde yapılan önemli araştırmalara göre çocukluktaki stresin yararları şöyle:

IQ’yu yükseltir:  New York’taki Bufalo Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, stres beyinde salgılanan kortizol hormonunu artırarak öğrenmeyi kolaylaştırıyor, hafızayı güçlendiriyor.

Bebek daha iyi gelişiyor:  ABD Baltimore’daki  Johns Hopkins Üniversitesinde  gerçekleştirilen bir araştırmaya göre ise, biraz stres altında olan hamile kadınların bebekleri normale göre daha gelişmiş doğuyor.  Dil konusunda daha yetenekli oluyor.

Bağışıklık sistemini destekliyor:  Bir araştırma stresin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini gösterdi. Stres arttığında vücut enfeksiyonla daha iyi baş ediyor.

Sevgi hayatını geliştirir: Stres vücutta  oksitosin hormononu artırır. Bir araştırmada, kişinin korktuğu anda kendisini yanındaki kişiye daha yakın hissettiği ortaya çıkarıldı.

Moral verir: Stres eksikliği kişinin kendisini boşlukta hissetmesine yol açabilir. Genellikle meşgul olan insanlar stres azaldığında kendilerini kötü hissedebiliyor.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Prof. Dr. Sefa Saygılı
11-11-12
E mail: milatgazetesi.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
STRESLİ ÇOCUK DAHA BAŞARILI
Online Kişi: 8
Bu Gün: 75 || Bu Ay: 9.737 || Toplam Ziyaretçi: 2.222.041 || Toplam Tıklanma: 52.172.148