ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÇARPIK VAZİYETLER
Okunma Sayısı: 3018
Yazar:
GANNUŞİ'YE BÜYÜK MASON ÖDÜLÜ

Merkezi İngiltere'de bulunan büyük bir Mason kuruluşu 2012 yılı ödülüne Tunus'taki Nahda Hareketi lideri Gannuşi'yi layık gördü. Gannuşi'nin ödüle hak kazanmasının sebebi ise Allah'ın şeriatı yerine demokrasiyi getirmek için harcadığı büyük çaba oldu!

Londra'daki Mason Chatham House Enstitüsü 2012 yılı ödülünü, demokrasiyi yayma çabaları ve şeriatı yaymak ya da uygulamak için kesinlikle çaba sarfetmeyeceği hatta Tunus anayasasında bahsinin geçmesine dahi müsade etmeyeceği açıklamalarından ötürü Müslüman Kardeşler Cemaati'nin Tunus'taki kolunu temsil eden Nahda Hareketi'nin lideri Raşid El Gannuşi'ye verdi. Aynı ödül Tunus Cumhurbaşkanı Munsif El Merzuki'ye de verildi.

Mason ödüllerinin dağıtılması törenine aralarında İkinci Körfez Savaşı sırasında İngiltere Başbakanı olan John Major da bulunmak üzere İngiliz politikacılar katıldı.

Ancak garip ve dikkat çekici nokta ise Gannuşi'nin bu ödülü Uluslararası Müslüman Alimler Birliği başkanı yardımcısı sıfatıyla almış olması idi. Oysa birçok Müslüman alim, şeyh ve uzman Gannuşi'ye şüpheli gözle bakmakta. Zira Türkiye'de katıldığı İslami konferansların birinde Müslüman Kardeşler Cemaati mensubu alim ve şeyhler tarafından dahi sert bir dille eleştirilmiş ve İslam'dan sapmakla suçlanmıştı.

Hak Haber Ajansı'nın verdiği habere göre Gannuşi'nin en açık sapması ise laiklerle uyum için Tunus anayasasında temel dayanak olarak şeriatı kabul etmeyeceklerini açıklaması olmuştur.

Chatham House, uluslararası en büyük mason kuruluşlardan biridir. Resmi olarak ‘The Royal Instute of International Affairs' ismiyle bilinmektedir. Merkezi İngiltere'de bulunup Osmanlı hilafetinin yıkılışıyla eşzamanlı; yani 1920 yılında kurulmuştur.

Küresel haber

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
02-12-12
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 1
varol vatansever
Cumhurbaşkanımız da Aldı
Tarih : 02-12-12

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, 2010'da ödül aldığında köşe yazarı beyefendi ve sözde mütedeyyin basında bu tür bir haber çıkmamıştı. İnsanlar gerçekleri artık öğreneniyorlar, durumumuz gerçekten vahim...

 
GANNUŞİ'YE BÜYÜK MASON ÖDÜLÜ
Online Kişi: 25
Bu Gün: 300 || Bu Ay: 2.859 || Toplam Ziyaretçi: 2.231.578 || Toplam Tıklanma: 52.264.595