ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÇARPIK VAZİYETLER
Okunma Sayısı: 3057
Yazar: Ali Karahasanoğlu
AA! KANUNÎ ZAMANINDA NAMAZ MI VARDI?

Bakın siz şu işe.. Sabah akşam “Dinci” diye küfredilen Osmanlı'da.. En uzun süreli tahtta kalan padişahlardan Kanuni Sultan Süleyman dönemini konu alan “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde..

Şaşırtıcı gelişmeler yaşanıyormuş! Neler oluyormuş, mesela? Mesela, Kanuni'nin nikahlı eşi Hürrem Sultan, başını örtüyormuş! Aaa!.. Doğru mu söylüyorsunuz?.. Yok inanmam, mümkün değil.. Dincilerin işidir bu mutlaka.. Yok yok.. Erbakan'ın başbakanlığı döneminde çıkmıştı bu başörtü ortaya.. Eskiden hiç yoktu. Bizim annelerimiz, babaannelerimiz, ninelerimiz hiç başörtü takmıyordu ki.. Hürrem Sultan niye başörtü taksın ki? Bu işte bir iş var..
Hem Hürrem Sultan, göğüslerinin yarısı ortada olmadan, erkek yanına çıkar mı hiç! Hayır, hayır, bunda bir iş var.. Başbakan'ın çıkışmasından olmuştur, bu! Yoksa Hürrem, cumhuriyet düşmanları gibi, başını niye örtsün!

Derkeeen.. Aaaa. Bu da ne? Bu kadarı da olmaz yani.. Hürrem Sultan, dizinin bir sonraki bölümünde de, namaz kılıyormuş! Bu diziyi çekenler, ne yapıyorlar böyle ayol.. Hürrem Sultan hiç namaz kılar mı? Hem tarihlere bakmak lazım, Hürrem yaşarken, belki namaz farz bile değildir. Tarihi de çarpıtıyorlar işte..

Siyaset medyaya müdahil olursa, böyle olur işte.. Yazık yazık.. Ne güzel diziyi, berbat ettiler.. Bunlar haydi neyse de.. “Muhteşem Yüzyıl”ın 79. bölümünde, aniden Ramazan ayına gelinmiş! İşte bunu, asla kabul edemem canikom..

 Her şey tamam da.. Kanuni Sultan Süleyman'ın padişahlığı dönemini konu alan dizide, Ramazan ayına nasıl gelinir? Oysa daha önce, 79 bölüm geçmişti. Aylar birbirini takip etmiş.. Yılları devirmiştik.. Dizinin ilk bölümlerinde kundakta olan bebeler, son bölümlerde delikanlı olmuştu. Ama dizinin hiçbir bölümünde, Ramazan'ın “R”si ile karşılaşan olmamıştı.. . Nerden gelindi şimdi, bu Ramazan ayına! Bunu nasıl kabul edebiliriz? O zamanlarda, Ramazan yoktu ki! Şimdi bir de oruç tuttururlar, Kanuni'ye.. Yoksa Hürrem Sultan, oruç mu tutuyordu.. Kanuni hiç oruç tutmuş muydu? Yok, inanmam buna.. Kesinlikle yalan bunlar.. Bunlara sessiz kalırsak, yarın bu dizinin bir bölümünde de, Kurban Bayramı gerekçesi ile Kanuni'ye koç kestirir bunlar.. O zaman, Kurban Bayramı yoktu ki! Ah... ah.. Gericiler istila etti her tarafımızı..

Despotluğun bu kadarına da pes doğrusu.. Tv dizisine bile, müdahale ettiler.. Garibim Kanuni'ye.. Hayatı boyunca Hıristiyan olarak kalan(?!) Hürrem Sultan'a, şimdi bir de oruç tutturacak bunlar! Laikliğe de aykırı olarak!

Yargıtay Başsavcısı ne yapıyor, kuzum.. Anayasa'ya da aykırı değil mi bu görüntüler.. Din hürriyeti yok mu bu ülkede? İbadet hürriyeti yok mu, tv dizilerimizde.. Niye zorla, Kanuni'ye, Hürrem Sultan'a oruç tutturuyorlar ki! Ne güzel, yatakta geçiriyorlardı günlerini..

78 bölümü bu minvalde seyretmiş, müstefid olmuştuk.. Küçücük karede dahi, Ramazan ayına, Kurban Bayramı'na hiç şahit olmamıştık.. Yılın 12 ayı.. Ayların dört haftası.. Haftaların 7 günü.. Günlerin 24 saati.. Hep entrika ile.. Hep göğüs dekolteleri ile dolu idi. Ye, iç, yat.. Ramazan da nerde çıktı şimdi? Oruç da kimin aklından çıktı şimdi? Hep Başbakan'ın işi bunlar.. Hürrem'e zorla türban taktırdılar. İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu “Başörtüye izin verirsek, başı açık öğrenci kalmayacak. Zorla herkese başörtü taktıracaklar!” dediğinde inanmamıştınız. Bakın, gördünüz mü şimdi?.. Hürrem Sultan'a bile türban taktırdılar..

Siz inanmayın, Fatih Hilmioğlu'na.. Siz güvenmeyin Kemal Gürüz'e.. Siz dinlemeyin, Kemal Alemdaroğlu'nu. Gördünüz mü, olanları.. Ne yapacağız biz şimdi? Haydin, ODTÜ'lü gençlerle kol kola girip.. Sapanları alalım. Molotofları alalım.. Barikatları kuralım: “Hürrem soyunsun! Kanuni oruç tutmasın.. Ramazan gelmesin..”

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Karahasanoğlu
01-01-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
AA! KANUNÎ ZAMANINDA NAMAZ MI VARDI?
Online Kişi: 6
Bu Gün: 345 || Bu Ay: 8.157 || Toplam Ziyaretçi: 2.240.908 || Toplam Tıklanma: 52.362.292