ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÇARPIK VAZİYETLER
Okunma Sayısı: 4063
Yazar: İsmail Okutan
YILBAŞI KUTLAMASI KÜLTÜREL İSTÎLÂDIR

Ülkemizde yılbaşı kutlamaları yıllar önce siyah beyaz tek kanallı televizyonların başında yayınlanan programları izlemekle başladı. Aradan geçen onlarca yıldan sonra bakıyoruz manzara öyle görüldüğü gibi değil, işin rengi ve mahiyeti de çok değişmiş. Üzülerek görüyoruz ki televizyonların başında masum bir şekilde programları izlemekle başlayan yılbaşı kutlamaları bugün başta alkol tüketimi olmak üzere Hıristiyanlığın inanç ve yaşantısına dayanan bir takım sembollerin adeta kutsanmasıyla beraber devam ediyor. Dilek ağacına dönüşmüş Çam ağacı ve Noel baba, yılbaşı kutlamalarının en vazgeçilmez unsurları olmuş bulunmaktadır. O günlerde sadece ekranın başında merakla belki de özentiyle izlediğimiz yılbaşı kutlamalarından çok etkilenmiş olmalıyız ki bugün artık gördüğümüz şeyleri toplum olarak biz de yaşamaya başlamış bulunmaktayız. Her işin mutlaka bireysel ve toplumsal yönleri vardır. O günlerde bireysel boyutta masum bir merakla izlenen basit bir televizyon programı olarak görülen olay bu gün toplumsal boyutu her tarafı sarmış, yaşantımızın, inancımızın, evimizin içine girmiş bulunmaktadır. Yılbaşı programlarını izlemenin öyle çok da basit bir olay olmadığını şimdilerde Hıristiyan bir aile gibi evlerine çam ağaçlarını ve Noel babaları alarak içki kadehleriyle eğlence düzenleyen sarhoş çoğunluğa bakınca anlıyoruz. Öyle görülüyor ki Noelli Yılbaşı kutlamaları bir Hıristiyanlaştırma ameliyesidir. Kültür istilasının bir parçasıdır.

Batı kültürünün bize empoze ettiği yılbaşı kutlamaları sonucunda artık Hıristiyanlığa ait bazı gelenek, inanç, yaşantı ve semboller toplumun büyük bir çoğunluğu tarafından doğru olarak kabul edilmeye başlanmıştır. Acaba bundan sonraki kırk yıl içinde toplum olarak nasıl bir hale geliriz diye düşünmek zorundayız. Hıristiyanlığa ait bir takım inanç ve davranışlar bundan sonraki uzun yıllar boyunca yeni nesillere aktarılırsa bunlar doğru imiş gibi algılanabilir. Yeni nesiller yaşananlardan etkilenip yanlış olanı doğru, kötü olanı iyi imiş gibi algılayabilir. İşte bundan ciddi olarak korkmalıyız. Çünkü artık ülkemizin orta halli Müslüman kesimden sonra dindar olarak görülen kesimleri bile yılbaşı kutlamasına karşı olan tepkilerini kaybettiler, tatlı su Müslüman’ı oldular. Yanlışa karşı direnmekten vazgeçtiler. Onlar da yılbaşı gecesi evlerine eli boş gitmiyorlar ve çocuklarını sevindirmek amacıyla Hıristiyanlığa ait bir takım sembolleri içeren hediyelerle eve gidiyorlar. Hıristiyanlık adet ve gelenekleriyle birlikte kutlanan yılbaşı, gelecek nesillerimizi nasıl etkileyecektir acaba? Hiç düşünen var mı?

Fiziki bir kural vardır; hareketli olan hareketsiz olanı, saldıran savunanı her zaman yener. Batı toplumu bugün tüm dünyada yılbaşı kutlamalarını kendi kültürüne göre kutlanmasını sağlamış bulunduğu için hareket halindedir ve etkileyen konumdadır. Bizlerse etkilenen, örnek alan, taklit eden konumdayız. Dolayısıyla batı dünyası bu halimizle bizi kolayca yenip kendisine benzetmeye çalışmaktadır. İşte bundan çok korkmalıyız.

Oysaki biz Müslümanlar için bu yılbaşının bir takvimin başlangıcı olmaktan başka bir değeri bulunmamaktadır. Noel adı altında ülke genelinde çılgınca yapılan kutlamalar milletimizin değerlerine tamamen ters düşmektedir. Geleneklerimizle, kültürümüzle, tarihimizle hiçbir alakası bulunmamaktadır. Akılsızca yapılan bu çılgın kutlamalara, bu delice yapılan eğlencelere aklı başındaki halkımızın hiç ilgi göstermemesi gerekir. Özellikle de okullarda yılbaşı adı altında yapılan tüm kutlamalar, eğlenceler Valilikçe yasaklanmalıdır. Çünkü önem verilen olayların çocukların ve gençlerin üzerinde eğitim değeri bulunmaktadır. Çocuğun gözünde bu doğru bir şey olmasa idi bu kadar çok önem verilmezdi, kutlanmazdı, diye görülmektedir. Oysa ki Fatihlerin nesli olması gereken nesillerimiz sokaklarda, caddelerde Noel kıyafetleri ile sabahlara kadar sarhoşça eğlenerek yeni yılı kutlamaları asla doğru değildir, tam tersine utanılacak bir durumdur. Bu acı tablo asırlarca dünyaya nizam vermiş Fetih ruhunu kanatmaktadır. Müslüman kimliğine asla yakışmamaktadır.

Hıristiyanlara göre 31 Aralık gününü 1 Ocak gününe bağlayan gece yılbaşı gecesidir. Bundan dolayı Hıristiyan âlemi Hz. İsa ( a.s )’nın doğduğu bugünü yeni yılın başlangıcı olarak kabul edip bayram olarak kutlamaktadırlar. Dolayısıyla bu tamamen bir Hıristiyanlık bayramıdır. Bu sapık inançtan korunmak için Peygamber Efendimiz (SAV) bize şu uyarıyı yapmaktadır; Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da onlardan olur.’’

Yılbaşı kutlamaları batı kültürünü taklit etmenin çarpık bir örneği olarak her yıl tekrar eden kültürel bir istiladır. Hatta kültürel bir saldırı olarak değerlendirilmelidir. Hıristiyan inancına göre kutlanan yılbaşı eğlenceleri tertip edenler kime benzediklerini biraz düşünürlerse yardıma ihtiyaç kalmadan anlayabileceklerdir.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: İsmail Okutan
01-01-13
E mail: milligazete.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
YILBAŞI KUTLAMASI KÜLTÜREL İSTÎLÂDIR
Online Kişi: 10
Bu Gün: 363 || Bu Ay: 8.175 || Toplam Ziyaretçi: 2.240.938 || Toplam Tıklanma: 52.362.516