ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / AVRUPA
Okunma Sayısı: 2649
Yazar:
İNGİLTERE MÜSLÜMANLAŞIYOR

İngiltere'de Hıristiyan sayısında düşüş gözlemlenirken dinsizlerin ve Müslümanların sayısında ciddi bir artış görülüyor.

İngiltere'deki Hristiyan sayısında tahmin edilenden daha fazla düşüş yaşanırken 25 yaşın altındaki her 10 kişiden birinin Müslüman olduğu ortaya çıktı.

Ulusal İstatistik Bürosu'nun 2011 nüfus sayımı hakkında yayınlanan yeni analizin ayrıntıları İngiltere'deki Hristiyan sayısında olağanüstü düşüş yaşandığını ortaya koyarken dinsizlerin ve Müslümanların sayısında olağanüstü artış yaşandığını ortaya koydu.

İngiltere ve Galler'de 2011 yılında yapılan bir nüfus araştırması Hristiyan sayısının önümüzde dönemlerde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşayacağını öngörüyordu. Ancak Ulusal İstatistik Bürosu'nun analizi bu oranın tahmin edilenden daha fazla olduğunu gösterdi. Ayrıca kendisini Hristiyan olarak tanıtan İngiltere doğumlu kişi sayısında yüzde 15 azalma olduğu görülüyor.

Müslümanların yüzde 68'inin Asya kökenli ve yüzde 38'inin sadece Pakistan kökenli olduğu belirtiliyor.

MÜSLÜMANLARIN YARISI 25 YAŞIN ALTINDA

İngiliz Müslümanların yarısı 25 yaşın altındayken, Hristiyanların dörtte birinin ise 65 yaşın üstünde olduğu belirtiliyor. İngiliz Müslümanların yaş ortalaması ise sadece 25.

DİNSİZLERDEKİ ARTIŞ

Ayrıca gençler arasında dinden uzaklaşmanın da oldukça arttığı belirtiliyor.

10 yıl öncesine göre, 6.4 milyon kişinin daha kendisini imansız gördüğü belirtiliyor. 2001'de herhangi bir dine mensup olmadığını söyleyenlerin sayısı 7,7 milyon iken, 10 senede bu rakam neredeyse 2 kat artarak 14,1 milyon oldu.

"20 YIL SONRA MÜSLÜMANLAR HRİSTİYANLARIN YERİNİ ALACAK"

(...)

Yazının devamı için tıklayınız.

Yazar:
17-05-13
E mail: dunyabulteni.net
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
İNGİLTERE MÜSLÜMANLAŞIYOR
Online Kişi: 16
Bu Gün: 33 || Bu Ay: 6.545 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.960 || Toplam Tıklanma: 52.122.419