ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / AMERİKA
Okunma Sayısı: 2719
Yazar:
FAİZ LOBİSİ BU DEFA OBAMA'NIN ÜMÜĞÜNE ÇÖKTÜ

Faiz lobisi Obama'yı tehdit etti

Faiz lobisinin patronları, dün ABD Başkanı Obama'ya, 'Faizi yükselt. Sağlık güvencesini iptal et' dedi. Cumhuriyetçiler'in de tehdit ettiği Obama, sert çıktı: Fidye istiyorlar...

ABD'de hükümetin kapanmasının etkileri daha da görülmeye başlandığı sırada faiz lobisi de fırsatı kaçırmamak için devreye girdi.

Aralarında Bank Of America CEO'su Brian Moynihan, Morgan Stanley CEO'su James Gorman, American International Group (AIG) CEO'su Robert Benmosche, JP Morgan CEO'su Jamie Dimon, Goldman Sachs CEO'su Lloyd Blankfein'in de aralarında bulunduğu 14 önemli CEO, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Barack Obama'yı ziyaret etti.

Takvim'in haberine göre; Büyük yatırımcı şirketlerden Goldman Sachs CEO'su Blankfein, faiz arttırımı gibi sert isteklerini Obama'ya iletti. Başta sağlık reformu olmak üzere tüm sosyal güvence kararlarının iptal edilmesini isteyen CEO'lar, 17 Ekim'e kadar süre verdi.

Faizlerin yükseltilmesi konusunda da Obama'ya ikazlar yapıldı. Uzmanlar, CEO'ların uyarılarını tehdit olarak yorumladı. Obama'nın taviz vermemesi konusunda krizi daha da derinleştireceklerini ima eden CEO'lar, mutlu bir şekilde Beyaz Saray'dan ayrıldı. Bütçeye onay vermeyen Cumhuriyetçilerin ülkeyi temerrüde sürüklediğini savunan ve bu durumun Wall Street'te endişeye yaratması gerektiğini belirten Obama ile, Kongre'deki her iki partinin liderleri de bir araya geldi. Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Nancy Pelosi, Senato Demokrat Çoğunluk Lideri Harry Reid ve Senato Cumhuriyetçi Azınlık Lideri Mitch McConnell katıldı. Hepsi de Obama'yı köşeye sıkıştırmaya çalıştı.

ÇOK KIZGINIM

Obama, CNBC televizyonuna verdiği demeçte, yaşanan çıkmazla ilgili olarak, sert açıklamalarda bulundu. (Neymiş? Sert! O da mı diktatör acaba? "Doğruluş") Obama, "Şu anda çok mu kızgınım? Kesinlikle çok kızgınım. Çünkü bu olanlar tamamıyla gereksiz. 20 milyon insana 'sağlık sigortası edinemezsiniz' demediğim sürece bu arkadaşların hükümeti yeniden açmayacağı şeklindeki mantıktan dolayı öfkeliyim. Bu sorumsuzca. İster Cumhuriyetçi ister Demokrat olsun, bir parti içindeki aşırı bir kanadın, birkaç kişinin ABD'nin tüm güvenini ve itibarını zedeleme tehdidiyle tavizler koparmasına izin verme şeklinde bir huy edinirsek, o zaman sadece ben değil, benden sonra gelen herhangi bir başkan da kendisini etkili idare edemez konumda bulacak" dedi.

BO VE SUNNY DE GÖNDERİLDİ

ABD'de federal hükümetin bütçesinin onaylanmamasıyla yaklaşık 1 milyon kişi şu anda işsiz... Ülkede büyük bir sarsıntıya neden olan bu durum nedeniyle, Beyaz Saray'da da tenkisata gidilmişti. 800'ü aşkın kişi evine gönderilirken, son darbe Obama ailesinin köpekleri Bo ve Sunny'ye oldu. Aylık masrafları 12 bin doları bulan Bo ve Sunny'nin Beyaz Saray'a bağlı bir barınığa gönderileceği belirtildi. Bu arada dün itibariyle Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde de güncelleme durduruldu.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
04-10-13
E mail: haber7.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
FAİZ LOBİSİ BU DEFA OBAMA'NIN ÜMÜĞÜNE ÇÖKTÜ
Online Kişi: 23
Bu Gün: 401 || Bu Ay: 6.391 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.562 || Toplam Tıklanma: 52.119.959