ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DÜNYADA NELER OLUYOR
Okunma Sayısı: 1734
Yazar:
ABD SAVUNMA BAKANI: TÜRKİYE DAHA DA BAĞIMSIZLAŞTI

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Türkiye gibi bölgesel güçlerin daha da fazla bağımsızlık ortaya koyduğunu söyledi. Düşünce kuruluşu CSIS tarafından düzenlenen Küresel Güvenlik Zirvesi'nde konuşan Hagel, 21. yüzyılın eğilimlerinin jeopolitik merkez noktasının kaymaya başlayarak, ekonomik gücün şaşırtıcı biçimde yayılmasını ve demografik değişimlerin ortadan kalkmasını yansıttığını ifade etti. Hagel, 'Çin, Hindistan, Brezilya ve Endonezya, küresel ekonominin yeniden şekillenmesine yardım ediyor. Türkiye gibi bölgesel güçler, geleneksel müttefikler ve hamilerinden daha da fazla bağımsızlık ortaya koyuyor ve gelişiyor. Asya-Pasifik bölgesi küresel siyaset, ticaret ve güvenliğe daha çok önem veriyor. Latin Amerika ve Afrika, gelişip güçlendikçe 21. yüzyılda güvenli ve refah bir dünya inşa etmeye yardım eden önemli liderler olacaklar' dedi.

KİBİR ABD'Yİ LİDERLİKTEN EDEBİLİR

ABD'nin dünyanın tek lideri olma özelliğini sürdürdüğünü kaydeden Hagel, ancak kibir ve içe kapanıklıktan kaçınılması gerektiğini söyledi. Hagel, 'Liderliği sürdürmek, sadece gücümüzü giderek artırmamıza değil, sınırlarımızı bilmeye ve etkimizi akıllıca kullanmaya da bağlı. Dünyanın ABD'yi nasıl gördüğünü anlamak için çok daha fazla çaba göstermemiz ve daha fazla dinlememiz gerekli' dedi.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
06-11-13
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ABD SAVUNMA BAKANI: TÜRKİYE DAHA DA BAĞIMSIZLAŞTI
Online Kişi: 18
Bu Gün: 224 || Bu Ay: 6.214 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.193 || Toplam Tıklanma: 52.117.160