ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : SANAT / DÜNYA BİR OYUN- Sinema
Okunma Sayısı: 4440
Yazar:
FÂTİH'İ BU DEFA GERÇEK TORUNU OYNADI

Fatih'in 14. kuşak torunu Orhan Osmanoğlu Fatih'in gençlik yıllarını belgeselde canlandırdı. Belgesel'in galası Aya İrini Müzesi'nde yapıldı. www.yenisafak.com.tr'ye konuşan Orhan Osmanoğlu Muhteşem Yüzyıl'a karşı Osmanlı'yı doğru anlatacağını ifade ettiği 'Yavuz Sultan dizisi' müjdesini verdi.

TRT ekranlarında gelecek "Fatih-Avrupa'nın Kaderini Değiştiren Adam" belgeselinin galası Aya İrini Müzesi'nde yapıldı. Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı. Filmin en önemli özelliği belgeselde başrolleri üstlenen kişinin Osmanlı torunu olması. Fatih'in 14. kuşak torunu Orhan Osmanoğlu Fatih'in gençlik yıllarını belgeselde canlandırdı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT tarafından hazırlanan "Fatih-Avrupa'nın Kaderini Değiştiren Adam" belgeselinin Aya İrini Müzesi'ndeki tanıtımında yaptığı konuşmada, Fatih Sultan Mehmet'in sadece Osmanlı devleti ve Türkiye için değil, İslam alemi, Avrupa ve dünya için etkisi çok hissedilen bir hükümdar olduğunu söyledi.

FATİH'İN TORUNUNDAN MUHTEŞEM YÜZYIL ELEŞTİRİSİ

Şehzade Mehmed Abdülkadir Efendi'nin torunu Harun Efendi'nin oğlu olan Orhan Osmanoğlu www.yenisafak.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. Osmanoğlu Muhteşem Yüzyıl dizisine eleştiriler getirdi.

Bu tip tarihi belgesellere çok sayıda ihtiyaç olduğunu söyleyen Osmanoğlu nedenin ise yanlış ve kötü senaryo ile yapılan tarihi dizler olduğunu kaydetti. Osmanoğlu bunlara örnek olarak Muhteşem Yüzyıl dizisini gösterdi.

SIRADA YAVUZ SULTAN SELİM DİZİSİ VAR

Orhan Osmanoğlu galada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "seneye de Yavuz Sultan Selim belgeseli çekelim" teklifi yaptı. Teklifi TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e de ilettiğini ifade eden Osmanoğlu olumlu yanıt aldığını kaydetti. Osmanoğlu dizi yaparak daha fazla kitlelere ulaşmak ve Osmanlı'yı daha iyi anlatmayı hedeflediklerini belirtti. Osmanoğlu bu çalışma için sponsor arayışlarının da tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı.

Galada Bülent Arınç ile Orhan Osmanoğlu birlikte objektiflere poz verdi

OSMANLI'YA ENTRİKA SOKARAK İZLETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Sinema dilinin içerisine bir şeyler koymak gerektiğine işaret eden Arınç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Onları yanlış bulduğumu söylemek için bunu söylemiyorum; onlar doğrusunu yapıyorlar. Top döken insanın kızıyla Ulubatlı Hasan arasında bir aşk ilişkisini bir sinema filmine koymak mecburiyetindesiniz. Bu filmleri başka türlü izlemek mümkün değil. 'Canım böyle bir şey aslında yoktu'... Karıştırma orasını, bu bir sinema filmi. O da olacak, başka şeyler de olacak. Muhteşem Yüzyıl dizisine yönelik eleştirilerin büyük bir kısmı, bunların gerçekle ilgisi olmadığı yönündedir. Bunların bir kısmına 'evet' diyebilirsiniz, bir kısmına 'hayır' dersiniz. Bu bir dizi filmdir, bu bir sinema filmidir, bunun içine başka unsurlar koymak mecburiyetindeyiz. Çünkü bu birebir bir belgesel değildir. Belgeselde, tarihe, kimliğe, kişiliklere daha fazla bağlı kalmak mecburiyetindesiniz ama bir dizide, filmde buna hiçbir zaman uymayabilirler. O yüzden RTÜK'e şikayet üzerine şikayet yağdı ama RTÜK, 'Bu bir kurgudur, biz buna karışamayız' dedi. Bence doğrusunu söyledi."

Bülent Arınç, tören öncesinde belgeselin aşamalarını anlatan sergiyi de gezdi.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
16-11-13
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 1
AHMET
BÜLENT ARINÇ'IN KARNI
Tarih : 16-11-13

Bülent Arınç Ağabeyin ne kadar geniş bir karnı varmış böyle... İçine her şeyi sığdırıyor maaşallah! Ha, söylemeden geçmeyeyim: Bugüne kadar gördüğüm en gerçekçi Osmanlı padişahı rolü... İrsiyet şart!

 
FÂTİH'İ BU DEFA GERÇEK TORUNU OYNADI
Online Kişi: 7
Bu Gün: 442 || Bu Ay: 10.689 || Toplam Ziyaretçi: 2.224.265 || Toplam Tıklanma: 52.198.110