ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 2902
Yazar:
Teslim olan teröristler: Devlete değil, aileye isyan ettik

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi, teslim olan yaşları 18-24 arasında değişen 30 kadın teröristin ifadelerini raporlaştırdı. İşte O Çarpıcı Araştırma.

Rapora göre en çok Hakkâri, Şırnak ve Diyarbakır’dan örgüte katılım oldu. Kadınların zorla evlendirilmesi ve istediği kişiyle evlenmesine izin verilmemesi dağa çıkışta etkili oluyor.

Habertürk'ün haberine göre, ev ortamında baba ve kardeşlerden şiddet görenlerin, örgüte katılmayı “otoriteden kurtuluş yolu” olarak gördüğü ifade edildi. “Kürtlere özgürlüğe ramak kaldı”, “Kürt sorununun çözülerek özgürlük ve barışın getirileceği” propagandası da kadınların dağa çıkışlarında önemli bir faktör oldu. İşte teslim olan kadınların ifadelerinden kesitler:

'MAKSAT KAÇIŞTI'

"Dağa çıkmamızın nedeni ergenlikti. Aileye isyan ediyorduk. Bir baktık ki örgütün içindeyiz. Maksat kaçıştı. Yani sorun, birinin kötü muamelesiya da devletin baskısı değil. Katılanlar genelde 18 yaşın altındaki çocuklar. Çünkü orada büyümeleri ve pişmesi isteniyor.”

'ÖRGÜTTE ACI AŞK ÖYKÜSÜ'

“İki sevgili vardı. Birbirlerini çok seviyorlardı ve bir gece kamptan kaçtılar. Aramaya çıktık. Ama bulunmalarını istemiyordum. Çok geçmeden bulundu. Erkek öldürüldü. Kız içinmahkeme kurulmasına karar verildi. Kız hamileydi. Kız mahkeme günü kendini vurdu. Eğer örgütte aşk olursa örgüt kalmaz. Ama onların umurunda değil ki aşk ya da sevgi.”

“Örgütten ayrılma kararımı vermiştim. Teslim olmaya gittim. Asker toparlandı. ‘Hoş geldin’ dedi. ‘Tamam’ dedim; her şey bitti benim için. ‘Hoş geldin’ dediyse benim için tamamdır. Valla çok sıcak kanlı yaklaştılar.”

‘HİKÂYELERE İNANDIM’

“Bir gruba ait olmak istiyorsan onların anlattığı hikâyelere inanacaksın. Ben de inandım. Bu yola girdiğim için hatalıyım. Normal bir hayatım vardı. Her şeyi bozdum. Çok pişmanım. Örgüte yeni katılanlar çok bilinçsiz.”

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
16-12-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Teslim olan teröristler: Devlete değil, aileye isyan ettik
Online Kişi: 27
Bu Gün: 548 || Bu Ay: 5.974 || Toplam Ziyaretçi: 2.236.712 || Toplam Tıklanma: 52.307.311