ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / -İZMLERE DÂİR
Okunma Sayısı: 2373
Yazar: Yalçın Çetinkaya
Antiemperyalist Türk solu emperyalistlerle aynı safta

CHP'de birleşen Türk solunu ve Kemalistleri anti-emperyalist bilirdik. Mustafa Kemal, emperyalizme karşı savaş vermemiş miydi? Bir zamanlar hepimizi Amerikan ve İngiliz emperyalizmine karşı doldurmuşlar ve 'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi' gibi sloganları ezberletmişlerdi. Gerçi bunun ne kadar kurusıkı bir slogan olduğunu sonradan da olsa anlayan anladı. Anlamayanlar, Türk solunun bugünkü durumuna bakarak belki anlayabilirler.

Hayat böyle. İmtihanlar da böyle. Karşınıza şaşırtıcı ve çalışmadığınız yerlerden sorular çıkabiliyor. Türk solu ve ekser Kemalistler, her zaman kendi içinde çelişkilerle dolu olmuş ve imtihanları da hep bu çelişkileri üzerinden gerçekleşmiştir. Zaten düşünce üretecek kabiliyetleri olmadığı için bu açığı slogan atarak, kırıp dökerek kapatmaya çalışırlar. Bunu yaparken de gözleri öylesine körleşir, akılları öylesine başından gider ki, doğru ile yanlışı ayırdedebilecek basîreti kaybederler. Antiemperyalist sloganlar atarak antiemperyalist duruş sergilerler ama hem varlıklarını emperyalist güçlere borçludurlar hem de emperyalist güçlerin taşeronu gibi çalışırlar. O zaman da insan ister istemez şöyle düşünüyor: ya bu solcular gerçekte antiemperyalist değil, sloganları gerçekçi olmaktan uzak ve duruşları sahte ya da emperyalistler solcu oldular. Gözü ve karınları doymak bilmez sömürgeci emperyalistlerin solcu olmaları beklenemeyeceğine göre o halde geriye bir seçenek kalıyor, maalesef bizim solcular ve ekser Kemalistler, antiemperyalist değil. Antiemperyalist olmadıkları gibi, uluslararası emperyalizmin değirmenine su taşıyorlar. Eğer gerçekten antiemperyalist olsalardı, emperyalizmin araçlarını kullanıp ortalık karıştırmazlardı. Gezi olaylarının ve daha sonra Berkin Elvan isimli çocuğun cenazesindeki ortak protesto dilinin hazırlanıp yaygınlaştırılması ve kitlelerin kışkırtılması aşamasında, emperyalizmin daha ziyade bizim gibi ülkelerde bir anda kargaşa yaratabilecek bir materyal haline getirdiği ama kendi ülkelerinde asla bu şekilde kullandırmadığı twitterın ne büyük bir görev üstlendiğini gördük. Biz gördük de, Türk solunun ve Kemalistlerin görmediği kesin, çünkü emperyalizmin taşeronluğunu yapıyorlar ! Uluslararası emperyalizm şu anda Türkiye ve İslâm dünyasını karıştırıyor, Türkiye'yi karıştırmak için de CHP'yi, Sol'u ve Kemalistleri kullanıyor.

Twitter, emperyalizmin yeni oyuncağı. Türk solu ve onun etrafında oluşturduğu 'kütle', twitter olmasaydı kısa sürede sokaklara dökülebilir miydi ? Emperyalizmin bu materyali olmasaydı Sol, Gezi olayları hakkında tek taraflı bilgileri uluslararası emperyalist medyaya bu kadar kısa sürede ulaştırabilir miydi ? Twitter olmasaydı bir ülkenin başbakanına en galiz küfürlerle hakaretler edilebilir miydi ? Twitter olmasaydı, yakından tanıdığımız ve solculuğundan şüphemiz olmayan sanatçılar örgütlenip 'gezi olaylarında amacın başka olduğu' fikrini yaygınlaştırabilir ve kütleyi bu denli ajite ve provoke edebilirler miydi ? Twitter olmasaydı Berkin Elvan'ın ölümü ve cenazesi bu boyutlara ulaşabilir, yakılan ağıtlar, yazılan şiirler bu kadar kısa sürede yayılıp bir ajitasyon malzemesi hâline dönüşebilir miydi ?

Emperyalizm, twitter ve uluslararası internet ağını, kendi ülkelerinde kanunlarla denetliyor. Ama Türkiye sözkonusu olunca, insanların pervasızca kullanabilecekleri, devleti yönetenlere galiz küfürlerle hakaret edebilecekleri ve özel hayatla birlikte devlet sırlarını ifşâ edebilecekleri bir 'özgürlük alanı' hâline geliyor. Özgürlük hepimiz için önemli, ama özgürlük başkalarına saldırma, küfr ve hakaret etme hakkına sahip olmak değil, bilâkis onun haklarına saygı duyarak yaşayabilmektir.

Türk solu, CHP, Kemalistler ve cemaat emperyalistlerle aynı safta, Türkiye'yi bitirmeye çalışıyor!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Yalçın Çetinkaya
30-03-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Antiemperyalist Türk solu emperyalistlerle aynı safta
Online Kişi: 12
Bu Gün: 121 || Bu Ay: 10.368 || Toplam Ziyaretçi: 2.223.703 || Toplam Tıklanma: 52.195.187