ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / KADIN VE ÂİLE
Okunma Sayısı: 2293
Yazar: Sema Maraşlı
ERKEKLERDE KADIN ÖZENTİSİ

ERKEKLERDE KADIN ÖZENTİSİBitkisel ürünler satan bir dükkandayım. Bir delikanlı geldi, satıcıya "zayıflama ürünü" istediğini söyledi. Satıcı, hangi yaş için istiyorsunuz ve kullanacak kişinin sağlık problemi var mı gibi sorular sorunca delikanlı kendi kullanacağını, kız arkadaşının ona kilolu olduğunu ve zayıflaması gerektiğini söylediğini anlattı. Satıcı ona kilolu olmadığını söylediyse de o kız arkadaşının isteği üzerine kendini çabucak zayıflatacak bir ürün alma isteğinden vazgeçecek gibi değildi. Ki gerçekten kilolu bir delikanlı değildi.

Erkekler artık kadınların istekleri üzerine şekilleniyor. Hadi, kilo yine en iyisi. Kaş yolma, göğüs tüylerini alma, kozmetik ürünler kullanma oranı erkekler arasında her geçen gün artıyormuş. Tüm dünyada kadınların kozmetiğe ayırdıklarına bütçeye yaklaşıyormuş erkeklerin ayırdıkları bütçe.

Kadın ve erkeğin ortak giydiği unisex giysilerle başladı cinsiyetleri benzeştirme çalışması. Etek ve elbise giyen kadın azaldı. Kadınların kıyafeti artık pantolon. Kadınlar görünüş olarak erkekleşirken erkekler de kadınlaşmaya başladı. Erkekler etek giymeseler de rengarenk ve desenli pantolonlarla, kaprilerle, çiçekli gömleklerle kadın havası yakalamaya başladılar. Erkekler için çıkarılan makyaj seti yakında ülkemize de gelecekmiş.

Allah resulû "Kadına benzeyen erkeğe ve erkeğe benzeyen kadına lanet etmiştir." Çünkü fıtrat bozulduğunda dini yaşamada da aile düzeni kurmada da problemler çıkar.

Zaten erkek çocuklarımız ciddi tehdit altında. Çocukların çoğu yoğun iş temposu yüzünden eve geç gelen babalarının doğru düzgün yüzünü görmeden büyüyorlar. Bir de artan boşanmalarla birlikte daha çok anneyle kalan çocuklar neredeyse babasız büyüyorlar. Geniş aile modeli ise bittiği için çocukların dede, dayı, amca gibi erkekler içinde büyüme, onları model alma imkanı da azaldı. Erkek çocuklar kadınların dünyasında büyüyor. Eğer anne bilinçli değilse ve erkek çocuğunu baskı ile ya da kız gibi büyütüyorsa durum daha da vahim oluyor.

Erkek çocukları, anaokulunda kadın öğretmenlerle ve kız çocukları ile onlarla aynı eğitime tabii olup aynı oyunları oynuyorlar. İlkokulda yaşıtları ile vakit geçirme imkanları olsa da bu onlar için yeterli olmuyor. Çok erken yaşta kız arkadaş edinmeye başlayan erkek çocuğu, zaten erkekliğin ne olduğunu tam bilmediğinden kendini kız arkadaşına beğendirmek için onun isteğine göre şekillenmeye başlıyor.

Ve her geçen gün daha da fazla süslenen, cımbızla ayna karşısında vakit geçiren erkek sayısı artıyor. Erkekler, maniküre, pediküre gidiyorlar, saçlarına boya yaptırıyorlar, tuhaf saç modelleri deniyorlar. Oysa süs kadın içindir ve kadın olmanın bir parçasıdır. Özellikle genç erkeklerimiz, nelere dikkat etmeli diye kısaca yazdım.

Erkek süslü değil; temiz olmalı. Manikür, pedikür yaptırmamalı fakat tırnakları kısa ve temiz, dişleri bakımlı olmalı. Sık banyo yapmalı, güzel koku kullanmalı, kendinden önce ter kokusu gelmemeli, ayakları pis kokmamalı, temiz çorap giymeye özen göstermeli.

Erkek, gece kremi, göz altı kremi, kapatıcı gibi kozmetik ürünler kullanmamalı.

Kilosuna dikkat etmeli fakat kalori hesabı yapmamalı. Spor yapmalı fakat kadın sporlarından değil.

Erkek giyimine kuşamına dikkat etmeli. Dar pantolon, düşük bel pantolon ve deri pantolon giymemeli. Güneş yoksa güneş gözlüğü takmamalı.

Kadınsı takılar kullanmamalı. Zaten dinimizde altın erkeğe yasaklanmış. Kıyafet ve görünüş kadınsı olunca doğal olarak tavır, konuşma ve davranışlar da değişip yumuşuyor.

Erkek hem görünüşüne hem davranışlarına dikkat etmeli. Ağır başlı olmalı. Facebook'da kimseyi dürtmemeli, gereksiz arkadaşlık istekleri göndermemeli, zırt pırt durum güncellemesi yapmamalıdır.

Maillerini büyük harfle yazmamalı.  Çok gerekmedikçe gülücük işaretleri kullanmamalıdır.

Televizyon düşkünü olmamalı, hele cep telefonu erkeği asla olmamalı. Yanındakilerle ilgilenmeyen, cep telefonuna odaklanmış bir erkek sadece ergen oğlan gibi görünür.

Bir erkek süslenmeyle ve kendiyle uğraşmak yerine bir erkeğin bilmesi gereken işleri öğrenmeli.

Mesela her erkek evdeki basit tamir işlerinden anlamalı. Karısının yaptığı tamir işlerini yapamayan erkekler var, hanımları dalga geçiyor. Erkek makarna, salata, çorba, balık, mangal yapacak kadar mutfak işinden anlamalı, mutfakta uzaydan gelmiş gibi kalmamalı fakat kek yapacak kadar da mutfak işinde usta olmamalı. Oğullarına kek yaptıran anneler duyuyorum.

Erkek, mutfak işlerinde ustalaştıkça detaycılık ve alınganlık gibi kadın özellikleri de gelişiyor. Erkek özellikle güç isteyen ev işlerinde hanımına yardımcı olmalı fakat kadınca ve detay isteyen işleri sürekli yapmamalıdır. Çünkü beyin ona göre hormon üretip ona göre şekilleniyor.

Erkekler üzerinde zaten feminizm, erkek düşmanlığı, romantizm baskısı var; erkekler şiddet yanlısı gösteriliyor, bu durumda erkeklerin erkek olmaktan utanıp kadın olmaya meyletme ihtimali artıyor. Medya ve kadınlar da bunu destekleyince durum daha da tehlikeli hale geliyor.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Sema Maraşlı
09-02-15
E mail: gazetevahdet.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ERKEKLERDE KADIN ÖZENTİSİ
Online Kişi: 13
Bu Gün: 337 || Bu Ay: 8.941 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.374 || Toplam Tıklanma: 51.933.026