ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 2519
Yazar: Kerime Yıldız
YUSUF AMCA yahut HAYÂT DEVÂM EDİYOR

YUSUF AMCA yahut HAYÂT DEVÂM EDİYORŞanlıur­fa Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ve Tür­ki­ye Ya­zar­lar Bir­li­ği ta­ra­fın­dan ter­tip­le­nen 3. Şe­hir Tâ­ri­hi Ya­zar­la­rı Kon­gre­si için Ur­fa­’day­dık. Çok gü­zel in­san­lar, çok yü­ce gö­nül­ler ta­nı­dım. Bun­la­rı yaz­mak ni­ye­tin­dey­ken dö­ner dön­mez,  yol ar­ka­da­şı­mın “Ey­vah! An­ka­ra­’ya dö­nü­yo­ruz.” bu­ruk­lu­ğu­nu hak­lı çı­ka­ran “Ha­yâ­tı dur­du­ru­n” çağ­rı­sı ile kar­şı­laş­tım.

As­lın­da çağ­rı­yı ora­day­ken oku­dum ama hü­küm­süz kal­dı.Tür­ki­ye­’de ha­yâ­tı dur­du­ra­ca­ğı­nı sa­nan akl-ı ev­vel­ler, Tür­ki­ye­’yi ken­di­le­rin­den ibâ­ret sa­nan za­val­lı­lar, Ur­fa­’da si­nek vı­zıl­tı­sı gi­biy­di.

Ur­fa, ca­nı­mı­za can kat­tı. Ur­fa­lı­lar gön­lü­mü­zü hoş et­ti. En çok da Yu­suf Am­ca. Am­ca di­ye­cek ka­dar sa­mî­mi ol­ma­dık ama ben onu ta­nı­yo­rum. Bi­li­yo­rum. Onu İs­tan­bu­l’­da gör­düm. Amas­ya­’da gör­düm. Pü­ren­li Yay­la­sı­’n­da bi­ze çay ik­râm et­miş­ti. Sun­gur­lu­’da, kır­mı­zı ışık­da dur­du­ğu­muz za­man, o ka­dar ara­ba için­de ge­lip bi­zim ara­ba­yı seç­miş; “Be­ni Ço­ru­m’­a gö­tü­rün.” de­miş­ti.

Yu­suf Am­ca, her gün kon­gre­ye ge­le­rek ko­nuş­ma­la­rı din­le­di. Vak­tiy­le, Ede­bi­yat Fa­kül­te­si­’n­de oku­muş. Me­mu­ri­ye­te ısı­na­ma­yın­ca dö­nüp top­ra­ğı ter­cih et­miş. Be­nim için böy­le in­san­lar, Muh­sin Çe­le­bi gi­bi­dir. Va­ta­nı için ca­nı­nı ver­me­ye ha­zır­dır ama ik­bâ­li eli­nin ter­siy­le iter. Te­vâ­zu­sun­dan an­la­ma­dık; me­ğer çok zen­gin­miş. “Va­kıf in­sa­n” di­ye ta­nıt­tı an­la­tan ki­şi. Fa­kir fu­ka­ra ba­ba­sıy­mış. Öğ­ren­ci­le­re çok yar­dım edi­yor­muş. Her ge­li­şin­de elin­de ga­ze­te­ler, kâ­ğıt­lar var­dı. Oku­ya­lım di­ye biz­le­re da­ğıt­tı.

Ur­fa­’da böy­le bir kül­tü­rel fa­ali­yet ya­pıl­dı­ğı için çok mut­luy­du. Yaş­lı ol­du­ğu için ağır ağır yü­rü­ye­bil­di­ği hâl­de, ken­di­si­ne yer ver­mek için aya­ğa kal­kan ya­zar­la­ra hür­me­tin­den adım­la­rı­nı hız­lan­dı­rıp “Kalk­ma­yı­n” di­ye işâ­ret et­me­si dik­ka­ti­mi çek­ti. Dö­ner­ken biz­le­ri ha­yır duâ­lar­la yol­cu et­ti.

Gö­bek­li­te­pe­’de bi­zi kar­şı­la­yan ve ha­yâ­tın de­vâm et­ti­ği­ni müj­de­le­yen bâ­dem ağa­cın­dan bah­set­me­mek ol­maz. Mis gi­bi ba­har ko­ku­yor­du. Cem­re­le­rin düş­tü­ğü­nü, nev­ru­za az kal­dı­ğı­nı ha­ber ve­ri­yor­du.

Ya­rın 11 Mart.

Ya­rın sa­bah, Al­lah izin ve­rir­se tıp­kı bu sa­bah ol­du­ğu gi­bi gü­zel bir ba­har sa­ba­hı­na “mer­ha­ba­” di­ye­ce­ğim. Kah­val­tı ha­zır­la­ya­ca­ğım. Mut­fa­ğı, mis gi­bi çay ko­ku­su sa­ra­cak. Son­ra ço­cuk­la­rı oku­la gön­de­re­ce­ğim. Sar­dun­ya­la­rı­mı su­la­ya­ca­ğım. Mu­hab­bet kuş­la­rı­nın ge­ve­ze­lik­le­ri­ni din­le­ye­ce­ğim. Muh­te­me­len ça­ma­şır ma­ki­ne­si­ni ça­lış­tı­ra­ca­ğım. Da­ha bir sü­rü iş için evin için­de koş­tu­ra­ca­ğım.

Kı­sa­ca­sı, her gün ne ya­pı­yor­sam onu yap­ma­ya de­vâm ede­ce­ğim.

Ha­yât dur­ma­ya­cak.

Ya­rın 11 Mart.

Yu­suf Am­ca da ha­yâ­ta de­vâm ede­cek in­şal­lah. Bir fa­ki­ri se­vin­di­re­cek. Bir öğ­ren­ci­yi do­yu­ra­cak. Ga­ze­te­le­ri­ni oku­yup baş­ka­la­rı da oku­sun di­ye da­ğı­ta­cak. Tür­ki­ye için du­â ede­cek. “Al­lah, mil­let düş­man­la­rı­na fır­sat ver­me­sin. Al­lah dev­le­te ze­vâl ver­me­sin.” di­ye­cek.

Vel­hâ­sıl ha­yât dur­ma­ya­cak.

De­ğil mi Yu­suf Am­ca?

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Kerime Yıldız
10-03-15
E mail: gazetevahdet.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
YUSUF AMCA yahut HAYÂT DEVÂM EDİYOR
Online Kişi: 20
Bu Gün: 213 || Bu Ay: 1.853 || Toplam Ziyaretçi: 2.229.263 || Toplam Tıklanma: 52.244.240