ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : TÂRİH / TÂRİHİN ARA SOKAKLARI
Okunma Sayısı: 2565
Yazar:
ERMENİLERİN ARŞİV KORKUSU

ERMENİLERİN ARŞİV KORKUSU"1915’te Türkler bizi katletti" diyen Ermeniler, nedense iddialarını delillendirme yoluna gitmiyor. Sürekli siyasi manevra yaparak dünya kamuoyunu aldatıyorlar.

EROL METİN/ANKARA

Yazar Emrullah Özdemir'in "Ruhum Kıyama Kalktı (Ermeni Zulmünden Yitip Giden Hayatlar)" isimli kitabı, Akçağ Yayınları'ndan çıktı. Ermeni çetelerin Doğu Anadolu'da Müslümanları katledişi, roman diliyle anlatılıyor. Devlet arşivlerinden, vahşete şahitlik edenlerin anlatımlarından ve itiraflardan yararlanılan kitapta, Ermenilerin 'arşiv' korkusuna dikkat çekiliyor. ABD, İngiliz, Rus, Ermeni ve Osmanlı arşivlerinin açılmasıyla sözde Ermeni Soykırımı'na ilişkin gerçeklerin tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacağına vurgu yapılıyor.

‘İŞTE BUNLAR DELİLİMİZ' DEMEDİLER

Emrullah Öztürk'ün kitabında, Batılıların ve Ermenilerin 1915 olayları hakkındaki görüşlerine de yer veriliyor. ABD eski başkanlarından Ronald Reagan'ın hukuk danışmanı Bruce Fein, Osmanlı'nın hiçbir zaman Ermenileri yok etme gibi bir amacının olmadığını belirterek, "Bunlar saçma sapan iddialar. Doğu Anadolu'da neredeyse 2 milyon Müslüman öldü. Bunların çoğu da Ermeni çetelerinin mezaliminden öldü" diyor. Ermenilerin soykırım iddialarını ispatlama yoluna gitmediğine işaret eden Fein, "Ermeniler iddialarını hiçbir zaman Uluslararası Adalet Divanı'na götürmediler ve 'işte bunlar delilimiz' demediler. Hep siyasi kuruluşlara başvurdular. Tarihi bilmeyen siyasetçilere yanaştılar" değerlendirmesinde bulunuyor.

KİMLİKLİKLERİNİ GİZLEDİLER

Türk Ermenilerinden Sevan İnce'nin mektubu da yine kitapta işleniyor. Ermenilerin emperyalist güçlerin gazıyla Osmanlı Devleti'ne isyan ettiğini kaydeden İnce, buna karşılık tehcir (göç) tedbirine başvurulduğunu dile getirerek, "Osmanlı tarafından örgütlü bir biçimde kıyım yapılmamıştır" ifadelerini kullanıyor. Dillendirilen "1.5 milyon Ermeni" sayının ölü değil, kayıp sayısını ifade ettiğini belirten Sevan İnce, şöyle devam ediyor: "Biz Türk Ermenileri iyi biliriz. Anadolu bu olaylar sırasında ve sonrasında Müslüman olmuş Ermenilerle doludur. Daha sonra serbest olmalarına rağmen Müslümanlığı bırakıp kendi dinlerine dönmemişler ve geç- mişlerini gizledikleri için kayıp hanesine yazılmışlardır."

‘BİZİ KULLANDILAR' İTİRAFI

Kitapta yer verilen, Ermenistan'ın ilk Başbakanı ve Taşnaksutyun Partisi'nin lideri Ovanes Kaçaznuni'nin Bükreş'teki Paris Konferansı'nda sunduğu raporda ise dikkat çekici itiraflar yer alıyor. Ermenilerin Batı ülkelerinin oyununa geldiğini kabul eden Kaçaznuni, şunları söylüyor: "Fransızlar, İngilizler, Amerikalılar, Gürcüler, Bolşevikler, tek kelimeyle bütün dünya bizi kolayca aldattı ve ihanet etti. Oysa bizler safça bu savaşın Ermeniler için yapıldığına inandırılmıştık."

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
22-04-15
E mail: gazetevahdet.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ERMENİLERİN ARŞİV KORKUSU
Online Kişi: 24
Bu Gün: 699 || Bu Ay: 9.235 || Toplam Ziyaretçi: 2.220.771 || Toplam Tıklanma: 52.162.220