ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 1834
Yazar: Rahim Er
AKDENİZ'DE BOĞULAN BATI AHLÂKIDIR

YAKIN PLAN CİZREAkdeniz'in soğuk ve derin suları mültecilere mezar olmaya devam etmekte. Suriyeli aileler, dünyanın gözü önünde dram kelimesinin yetmeyeceği kadar ağır facialar yaşamaktalar. Altı aylık bebeğe varıncaya kadar çocuklar, kadınlar, analar-babalar, boğularak ölmekteler. Hemen her gün bu haberleri duyma azabını yaşamaktayız...

Bu mazlumlar, evlerinde, yerlerinde-yurtlarında hayatlarına devam ederken neden hayatlarını tehlikeye atmaktalar? Bunun sebebini herkes bilmekte:

Batı, kandırdı, Esad saldırdı!..

Düne kadar Beşar Esad, başlarına varil bombaları yağdırmaktaydı. Bundan dolayı kaçıp komşu ülkelere sığınıyorlardı. Şimdi Rusya, çok daha şiddetli şekilde bomba yağdırmakta. Suriyeli siviller, bu sebeple her yolu değerlendirerek kaçıp kurtulmaya çalışmaktalar.

Suriye'de aynı zamanda bir mezhep temizliği, daha doğrusu inanç soykırımı yapılmaktadır. Şia Beşar Esad, Şia İran ve Ortodoks Rusya ile iş birliği yaparak Suriye'den Sünni nüfusu kaçırtmaktadır. Manzara şudur. Şia İran, Şia rejim ve onlara askerlik yapan Putin Rusyası!.. Bunlar öldürmekte, Katolik Avrupa ise Türkiye'yi geçerek karadan gelen veya denizi aşarak geçenleri botlarını delerek veya sınırlarda durdurarak geri atmaya çalışmaktalar. Bu facia, aynı zamanda psikolojik ve hatta kısmî bir Haçlı seferidir. Bir tarafta iş birliği yapanlar var, diğer tarafta hudutlarına tel örgü çekenler.

Akdeniz'de boğulan aslında bu zavallı insanlardan ziyade batı ahlâkıdır. Batı hiçbir gün "buna ben sebep oldum! diyerek gelip Beşar Esad'ın elini tutmadı. Aksine işi seyrine bıraktı. Ne gün ki mülteciler, Avrupa'ya da geçmek istediler o zaman rahatları bozuldu. Bu batı, dün Esad'ın elini tutmadığı gibi bugün de Putin'in elini tutmamakta. NATO'nun birkaç gemiyi Sarayburnu açıklarına göndermesini iş yapmak sayıyorlar.

Arap Baharı, Suriye'ye gelmese, 50 senedir zulüm altında ezilen bu insanlar, demokrasi vaadleriyle ayaklandırılmasaydı böyle bir akıbete uğramayacaklardı. Bugün Suriye nüfusunun hemen hemen yarısı mülteci konumundadır.

Yaşanan vahşetin, cinayetin, zulmün sorumlusu topyekûn batıdır, vahşi kapitalizmdir, çifte standartlı batı ahlâkıdır. Vatikan, zerre kadar rahatsız oldu mu? Bir iki basit kınama cümlesi dışında bir şey dedi mi? Şu bebekler boğulurken hangi vicdanlar haykırdı? Batılı STK'lar kınamalar yayınlıyor mu? Yürüyüş yapan var mı? Putin, Kuzey kutbunda 3 Beyaz ayıya, Esad, Akdeniz'de 3 Fok balığa zulmetseydi aynı batı, dünyayı velveleye verirdi. Söz konusu Müslümanlar olunca görmezden gelmekteler. Çünkü sahneye önce DAEŞ tiyatrosu kondu, ilk sahnede İslam kafa kesen din diye gösterildi, sonra zulüm başladı. Şimdi ikinci perdedeyiz. Üçüncü perde Mal Paylaşılması Sahnesidir.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Rahim Er
11-12-15
E mail: turkiyegazetesi.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
AKDENİZ'DE BOĞULAN BATI AHLÂKIDIR
Online Kişi: 17
Bu Gün: 182 || Bu Ay: 7.996 || Toplam Ziyaretçi: 2.218.877 || Toplam Tıklanma: 52.152.481