ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 2233
Yazar: İbrahim Karataş
PKK BİTEBİLİR... YA SONRA?

VE RUSLAR WİKİLEAKS'İ DE ELE GEÇİRDİPKK’yı Sur’un tünelleriyle Cizre’nin hendeklerinde ölüme mahkum eden üst akıl hangi akılsa ya çok cahil ya da PKK’yı yok etmeye niyetli olmalı. Terör örgütü herhalde tarihinin en ağır kaybını veriyordur ve belki de bu gidişat onu bitiremese de marjinal, etkisiz bir çeteye dönüştürecektir. HDP ise hendek ve tünel savaşının en büyük kaybedeni olacak. Şimdi seçim olsa % 5 bile alamayacağı söyleniyor. Olaylar nedeniyle bölgeden bazı dostlarla yüz yüze ve telefonla görüşme fırsatı bulduk.

Dostların anlattıklarına göre halk ilk kez bu kadar şiddetle ve nefretle PKK ve HDP’ye karşı geliyor.  Çoğunun çocuğu PKK saflarında savaşan HDP seçmeni (Cizre’de her 10 aileden 1’inin çocuğu dağda), evlerinin önünde hendek kazılmasına, zorla evlerinin gasp edilmesine, kurşunlar arasında kalmaya, günlerce evde hapsolmaya, özetle çatışmanın dağdan sokağa taşınarak siper olarak kullanılmalarına isyan ediyor. Öyle ki bazen teröristler zorla içeri girip ev sahibinden kendilerine hizmet etmesini, kapıda nöbet tutup polisin gelip gelmediğini öğrenip bildirmesini istiyorlar.  

Sur ilçesi dar sokakları ve birbirine bitişik evleri yüzünden güvenlik güçlerinin işini çok zorlaştırıyor. Ticaret bitmiş durumda. Halkın yüzde 60’ı ilçeyi terk etmiş. Bordo berelilerin gelmesiyle çatışmanın seyri polis/asker lehine değişmiş. Sur’un temizlenmesi çok uzun sürmeyecek gibi. Cizre ve Silopi’de de sıkıştırılan terör örgütü mensupları için yolun sonunun göründüğü söyleniyor. HDP’li belediyelerin teröristlere yaptıkları yardımlar özellikle vurgulanıyor.  İş makinelerinin yanısıra hendeklerin arkasına serilen çadırlar da belediyenin hediyesi.

Hendeklere burada bir parantez açmamız lazım. Bu taktiği üst aklın verdiği söylendi. Kimisi İran, kimisi de İsrail’in aklıyla hendeklerin kazıldığını yazdı. Çatışmalara üst aklın bir dahlinin olduğu doğru ama o aklın müşterisi alt aklın da mesele tahrip olunca iyi çalıştığını görmek gerekiyor. Ayrıca hendekler ülke gündemine son birkaç aydır girmiş olsa da ilk hendek kazımı 6-8 Ekim 2014’teki Kobani gösterilerine kadar gidiyor. Yani hendekler çözüm sürecindeki iyi niyet istismarının ürünü. Sur’daki tünellerse yüzyıllardır var olan tarihi tüneller olup, PKK’nın kullanmasından sonra gündem oldular.

Anlatılanlara göre şehir dışından Diyarbakır’a gelen bazı gruplar çatışmayı körüklemek için eylemler düzenliyor. Çünkü halk mevcut durumdan PKK ve HDP’yi sorumlu tuttuğu için HDP’nin Sur, Cizre ve Silopi’deki çatışmalar için yaptığı gösteri çağrılarına itibar etmiyor. Ancak dışarıdan gelen bazı radikal Alevi grupların hem gösteriler hem de çatışma için eleman getirdiği belirtiliyor. Sur’da MLKP üyelerinin çatıştığı haberleri daha önce de basına yansımıştı.

Polisin de elinde olan bir istihbarat bilgisine göre bahsi geçen Alevi gruplar önümüzdeki günlerde Bismil’de bir Serhildan (Başkaldırı) isyanı başlatacaklar. Sorun Kürt sorunu, yer Diyarbakır, ancak serhildanı Kürtler değil bir kısım Alevi gruplar yapacaklar. Birileri PKK teröründen netice alınmazsa marjinal gruplardan yeni bir terör dalgası oluşturmak için Doğudaki çatışma ortamına mezhep terörünün tohumlarını ekme derdinde. Bir gün PKK bitse bile terörün mezhepçilik üzerinden devam ettirilmesi planlanıyor. Fitilin ateşi de PKK’nın ilk kurulduğu köylerde yakılacak.

Kürt sorunu gibi Alevi sorunu da terörize edilmeye çalışılıyor. Mezhepsel fay hatlarının içine terör tesisatı döşenerek bu defa Alevi vatandaşları ayaklandırmanın planları yapılıyor. Bir buçuk yıl öncesinin hendekleri bugün nasıl başa bela olduysa PKK terörünün içindeki mezhepçi terörün yakında büyük bir sorun olacağının gözardı edilmemesi lazım. PKK bitse de terörün devam etmesi isteniyor. Tehlike büyük. Fakat devlet de eski devlet değil. Terörle mücadele (halka zarar gelmemesi kaydıyla) bu şekilde devam ederse hainlerin bu planı da bozulacaktır.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: İbrahim Karataş
25-01-16
E mail: yeniakit.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
PKK BİTEBİLİR... YA SONRA?
Online Kişi: 26
Bu Gün: 167 || Bu Ay: 3.171 || Toplam Ziyaretçi: 2.232.143 || Toplam Tıklanma: 52.269.624