ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 1644
Yazar: Kemal Öztürk
Görülmemiş ittifak... Bir sürecin sonuna doğru

Bir hastane manzarası: Şehitler, gaziler, gözyaşları ve öfkeNusaybin'de genç bir kaymakam var. Gönüllü gelmiş buraya. Aslında batı illerinde rahat bir kaymakamlık yapacakken, Nusaybin gibi en sıkıntılı ilçeyi seçmiş. “Burada bir kavga var, ben de bir yerinden tutmaya geldim” diyor.

Cizre'de bir generalle tanıştım, gözlerinde kavganın ateşi tütüyordu. Gönüllü olarak sokakta, askerleriyle birlikte çatışmaları yönetiyordu.

Bir komiser tanıdım Sur'da. Yaralanmış, hem de kaç defa. Gitmiyor Diyarbakır'dan. Çatışmanın ortasında, genç polislerle birlikte çamurun içinde çarpışıyordu.

Bir Rizeli asker gördüm, elinde kumanyasıyla polise yiyecek getirmiş. Nöbetteki arkadaşına, Erzurum'dan halkın gönderdiği tatlıları elleriyle yediren bir uzman çavuş gördüm. “Şerefsizler bitmek üzere abi, merak etme” diyor bana.

İttifakın gözü yaşlı tarafları

Emniyet müdürleri, valiler, sağlık memurları, şoförler gördüm kavganın içinde. Hırslanmışlar, öfkeliler ve asla vazgeçecek gibi değiller. Her şehit haberi ile ağlıyor, her gazi haberi ile yanıyor ama daha da bileniyorlar.

Bir kavga düşünün, Cumhurbaşkanı en önde, her meydanda, her fırsatta askerine, polisine, korucusuna, memuruna, halkına sahip çıkıyor. “Ya teslim olacaklar ya da yok olacaklar” diyor.

Bir Başbakan düşünün, her hafta doğuya gidiyor, halkın arasına giriyor, kavganın her neferini yüreklendiriyor.

Bir Genelkurmay Başkanı düşünün, nerede çatışma alevlenirse oraya gidiyor. Bir erin alnından öpüyor, komutanına sarılıyor, “ya bitecek ya bitecek bu terör” diyerek tüm ordusunu teyakkuzda tutuyor.

Bir kavga düşünün, sahada çarpışanların hepsi aynı inanç, mücadele azmi ve dirençte olsun.

Terörle mücadelede, son 40 yılda görülmemiş bir ittifaktan bahsediyorum.

Bu yeni bir durumdur. Bu yeni bir dönemdir. Terörün bitirileceğine de en güçlü işarettir. Bu ittifakın taraflarıyla birebir görüşmüş, şahit olmuş biri olarak yazıyorum bunları.

Bu yeni durumu iyi okumak lazım.

Doksanlarda durum çok farklıydı

Doksanlarda, PKK ile iş tutan, gizli ittifaklar kuran, kirli kazançlar elde eden devlet görevlilerinin, karanlık odakların hikayesini çok dinledik.

Kıstırılmış PKK gruplarını kurtaran siyasetçi hikayeleri, PKK liderlerine baskın haberleri veren güvenlik elemanları hikayesi çok duyduk.

Ordu içinde, istihbarat içinde, emniyet içinde, siyasiler arasında görüş ayrılığı, yöntem farklılıkları çok gördük, okuduk, duyduk hatırlayın.

Bu yüzden terörle mücadelede zafiyetler oluştu, boşluklar oluştu, kavgalar oldu. Suikastlara kurban gittiği söylenen generaller, subaylar, emniyet görevlileri, istihbaratçılar ve daha nice insanlar... hepsi bu iç kavgaların sonunda oldu.

Şimdi kırk yıllık terörle mücadele tarihinde görülmemiş bir ittifak yaşanıyor. Geçen yıl PKK'nın Kuzey Irak'taki, üslerini yerle bir eden hava harekatının tüm nokta koordinatları ve istihbaratı yerliydi. Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en etkili istihbarat/askeri operasyonuydu bu.

İlçelerde operasyonlara çıkan güvenlik görevlileri, asker, polis, korucu karmasından oluşuyor ve ortak bir telsiz kanalı kullanıyorlar. Bu da bir ilk.

Halkın desteği dengeyi değiştirdi

Her şeyden önemli konuya geliyorum.

Bu ittifakı en güçlü kılan şey bölge halkının tutumudur. Kürt halkı PKK'dan uzaklaştı, güvenlik görevlilerine destek oluyor artık. Bölge halkı, tüm ayaklanma, çatışma çağrılarına sırt çevirdi, PKK/HDP'ye kulak vermiyor artık.

Görülmemiş ittifakın tamamlayıcı ve en güçlü yapıştırıcısı olarak kavgada yerini aldı millet. Doğu halkının bu direnişine, batıdaki insanlar da destek veriyor. Şehit cenazeleri gösteri alanına dönmüyor, hükümetini, devletini suçlayan, slogan atan yok artık. Şehit anası, evladının elbisesini giyip cepheye gitmek istediğini söylüyor.

Bu yeni bir durumdur ve bu sosyolojiyi iyi okumak lazım.

Kilis'e atılan Rus yapımı füzeler PKK'yı kurtarmak, ona Suriye'de yaşam alanı açmak içindir inanın.

Bu ittifak, kendini siyasi bir hareket olarak tanımlayan PKK'yı kriminal bir suç örgütü haline soktu. Halkını koruyan, haklarını gözeten, kucaklayan devlet; devletine sahip çıkan, teröre prim vermeyen halk... Bu, PKK'yı adi bir suç örgütü durumuna soktu.

Siyasal olmayan bir örgüt, eninde sonunda lokalize olacak, nefret uyandıracak ve bitecektir.

Cemil Bayık'ın açıklamalarını iyi okuyun. Savaşı şehirlere yayacaklarmış. Evet olabilir. Sivil öldürmekle tehdit ediyorlar, çünkü bölgede çaresizler.

ABD ve İngiltere ile iş tuttuklarını söyleyip, onlarla tehdit ediyorlar. Evet doğru, çünkü bölgede çaresizler.

PKK Türkiye'yi terk edecek

PKK, Türkiye içinde tükendi ve yakında tamamen ülkeyi terk edecek. Öldürülen binlerce militan sayısını onlar da tutmuyor artık. Bu çaresizliğin çırpınışlarına şahit oluyoruz.

Bu görülmemiş ittifak, Allah'ın yardımıyla terörü bitirecektir. Bu ekip, kesinlikle vazgeçmeyecek, kesinlikle PKK ile masaya oturmayacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki ittifak bozulmasın.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Kemal Öztürk
27-04-16
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Görülmemiş ittifak... Bir sürecin sonuna doğru
Online Kişi: 15
Bu Gün: 501 || Bu Ay: 9.105 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.601 || Toplam Tıklanma: 51.936.694