ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 712
Yazar: İsmail Yaşa
KORONAVİRÜS KOMPLOLARI

KORONAVİRÜS KOMPLOLARIKüresel sistemi derinden sarsan ve alınan önlemlere rağmen dünyanın dört bir yanında yayılmaya devam eden koronavirüsle ilgili akıl almaz iddialar ve komplo teorileri gündemde.

İlk kez Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip virüsün ABD tarafından kasıtlı olarak bulaştırıldığını imâ eden Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, “Salgını Wuhan’a getiren Amerikan ordusu olabilir” dedi.

Amerikalılardan şeffaf olmalarını ve verilerini kamuoyuyla paylaşmalarını isteyen Licien, ABD’nin kendilerine bir açıklama borçlu olduğunu öne sürdü.

Virüsün kaynağının Wuhan kenti olmadığını söyleyen Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün iddiasına göre koronavirüs Çin’den önce Amerika’da görüldü.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami de geçenlerde Kirman eyaletindeki bir etkinlikte yaptığı konuşmada salgının “ABD’nin biyolojik saldırısı” olabileceğini söyledi.

Koronavirüsün Çin’i ve İran’ı dize getirmek için Amerika tarafından kasıtlı olarak yayıldığını iddia edenler, bu açıklamalardan sonra komplo teorilerine artık daha sıkı sarılırlar.

Salgınla ilgili inanılmaz bir iddia da Mısır Vakıflar Bakanı Muhammed Muhtar Cuma’dan geldi.

Cuma, Müslüman Kardeşler Cemaati’nin koronavirüse yakalanan üyelerinden virüsü Mısır’da askerlerin ve polislerin, yargı ve basın mensuplarının arasında yaymalarını istediğini öne sürdü.

Abdülfettah es-Sisi yanlıları da Mısır Vakıflar Bakanı’nın bu açıklamasını destekledi.

Mısırlı darbeciler neredeyse “Kovid-19 virüsünü Müslüman Kardeşler Cemaati laboratuarlarında gizlice üretti” diyecekler.

Körfez ülkelerindeki darbe yanlıları da bu konuda Mısırlı dostlarından pek farklı değiller.

Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı kadın yazar Nura el-Mutayri, koronavirüsün Katar tarafından üretildiğini ve virüsün Çin’de yayılması için Doha’nın milyarlar harcadığını iddia etti.

Suudi Arabistanlı Tümgeneral Zayed el-Omeri de Türkiye’de koronavirüs olduğu halde açıklanmadığını, Erdoğan’ın virüsü Arap turistlere bulaştırarak salgının Arap ülkelerine ve Suudi Arabistan’a ulaşmasını sağlamaya çalıştığını söyledi.

Müslüman Kardeşler Cemaati, Mısır Vakıflar Bakanı Cuma’nın akıllara ziyan açıklamalarını kınadı.

Cemaat, Perşembe günü yayınladığı bildiride, darbecilerin meşru iktidarı devirdikleri günden bu yana Müslüman Kardeşler’in adını Mısır’da meydana gelen her felakete karıştırmaya çalıştıklarına dikkat çekti.

Türkiye, başından beri krize bilimsel metotlarla ve ciddiyetle yaklaşan nadir ülkelerden biri.

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirler sayesinde koronavirüsün ülkemize ulaşması çok daha geç oldu.

Söylentilere kapı açmamak için gelişmeler an be an kamuoyuyla paylaşılıyor.

Şu ana kadar Türkiye’de sadece iki kişide Kovid-19 tespit edildi.

İlkinin virüsü Avrupa’dan getirdiği, ikincisinin de o kişinin yakın çevresinden ve kontrol altında tutulanlardan olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’nın bilim adamları gözetiminde yürüttüğü çalışmalar birkaç şizofrenin dışında muhalefet ve Türkiye’yi yakından takip eden yabancılar tarafından da takdir ediliyor.

Komplo teorilerine aldırış etmeden ve panik yapmadan tedbirlere uyarak ve tevekkül ederek -Allah’ın izniyle- bu krizin de üstesinden geleceğiz.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.