ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DÜNYADA NELER OLUYOR
Okunma Sayısı: 2379
Yazar:
RUSYA'DA İSLÂMİYET HIZLA YAYILIYOR

Rusya'nın başkenti Moskova'nın en büyük kapalı salonlarından biri olan Crocos City Hall'de büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Şık giyimli genç erkek ve kızlar buraya akın ediyor. Genç kızlar ve kadınların başları kapalı. Erkekler ise konferans salonuna girerlerken takkelerini başlarına takmayı tercih ediyor.

Binlerce insanı, buraya çeken ise Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirmesi sebebiyle düzenlenen bir etkinlik. "Mevlid-i Nebi Kültürel Aydınlanma Gecesi'nde" isimli etkinlikte Rusya'da Müslümanlar, kendi sıkıntılarını ve geleceklerini tartıştı. 6 bin 200 kişilik salon doldu taştı. Rusya Müftüler Konseyi tarafından düzenlenen geceye, Müslüman ülkelerin Rusya'daki diplomatik temsilcileri de katıldı.

İnguş, Çeçen, Dağıstan, Özbek, Azeri ve Tatar Müslümanların ticari alanlarda da dikkat çekici şekilde ön plana çıktığını söyleyen Rusya Asya Müslümanları Müftüsü Nafiullah Aşirov, "Buradaki Müslümanların kendilerine öz güvenleri sonsuz. Birbirleriyle dayanışma içinde olmaya özen gösteriyorlar. Hem çalışkanlıklarıyla hem de ahlaki yaşantılarıyla takdir ediliyorlar. Bundan dolayı diğer din mensuplarını da etkiliyorlar. Nüfusları sürekli olarak artıyor. Ve güçlü bir dini inanışla yollarına devam ediyorlar. Dolayısıyla Rusya'da gelecek Müslümanlarındır. İslam, Rusya'da gençlerin dinidir" dedi.

Geçmişte komünizm baskısı yüzünden Müslümanların birçok haktan mahrum kaldığını hatırlatan iş adamı Abdülvahit Niyazov, "Müslümanlar çok çalışıyor. Moskova'nın en değerli yerlerinde mal-mülk sahibi olan zengin Müslümanlar oldukça cömert. Birçok noktada yeni camilerin inşaatları yükseliyor. Moskova'nın merkezinde zengin bir İnguşetyalı, 100 milyon dolar bağışlayıp 15 bin kapasiteli bir cami yaptırıyor" diye konuştu.


Cami sayısı 10 bini geçti

Rusya Federasyonu Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Müslüman nüfus içinde gençlerin geniş yer tuttuğunun altını çizdi. Gaynuddin, Rusya'da son dönemde bazı Müslüman aktivistlerin tutuklanmasını eleştirirken, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yeni camilerin yapılmasına verdiği desteğe de dikkat çekerek, Müslümanların durumunun genel olarak iyileştiğini kaydetti. Crocus City Hall'de renkli bir görüntü oluştu. Geceye aileler çocuklarıyla katıldı. Etkinlik öncesinde salonda kurulan stantlarda kitap, resim ve yöresel el emeği ürünler satıldı. Rusya'da Müslümanların ahlaki yaşantısında; diğer dinlere mensup kişilerin de etkilenip din değiştirdikleri kaydedildi. Ravil Gaynuddin'in yardımcısı ve Rusya Asya Müslümanları Müftüsü Nafiullah Aşirov, komünizmden sonra İslam dinine mensup olanların durumlarının iyileştiğini ve büyük camilerin yapıldığını söyledi. Ülke genelindeki cami sayısının 10 bini aştığını vurgulayan Aşirov, Moskova'da yaşayan 2 milyonu aşkın Müslümanın hayatın her alanında etkin ve öncü olmaya başladıklarını vurguladı.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
30-01-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
RUSYA'DA İSLÂMİYET HIZLA YAYILIYOR
Online Kişi: 8
Bu Gün: 343 || Bu Ay: 10.590 || Toplam Ziyaretçi: 2.224.121 || Toplam Tıklanma: 52.196.928