ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / RAMAZAN- ORUÇ- İNSAN
Okunma Sayısı: 2583
Yazar: Kenan Alpay
RAMAZAN DUÂSI VE ŞUURU

Kur’an ilimleri konusunda yaptığı çalışmalarla hem ilmi açıdan sağlam bir perspektif sunan hem de ihlas ve salih amel üzerinde şahitliğini ifa eden muhterem kardeşim Fevzi Zülaloğlu’nun “Kur’an’da Dua ve Rasullerin Dua Örnekleri” isimli gerçekten istisnai bir eseri bulunuyor.

Fevzi Zülaloğlu’nun makale ve kitapları bir hidayet kaynağı ve Furkan olarak Rabbimizden bahşedilen Kur’an-ı Kerim’in itikat ve ibadette, ahlak ve siyasette her zaman belirleyici/merkezi konumunu müstesna bir birikim ve tecrübeyle ortaya koyuyor. Zülaloğlu’nun “Temel Kaynağımız Kur’an, Ramazan Risalesi, Kur’an’da İnsan, Mü’minlerin Özellikleri” gibi telif eserlerinin yanı sıra bir de “Yolumuzu Aydınlatan Kur’ani Kavramlar” isimli çok değerli bir derlemesi bulunuyor. (Zülaloğlu’nun tüm kitapları Ekin Yayınları, 212/524 10 28)

Bugün Fevzi Zülaloğlu’nun “Ramazan Duası”nı (epeyce kısaltarak) okurlarımızla paylaşmak istedim. Ramazan’a dair tefekkür ve tezekkürümüzü sekteye uğratan boğucu atmosferin yoğunluğundan bir nebze olsun sıyrılıp hakikatin kendisini hatırla(t)mak niyetiyle.

Ey Şefkati Sonsuz Olan Rabbimiz!
Bize nasıl dua edeceğimizi ve ibadet yollarımızı Kur’an ile öğretiyorsun: Sana layıkıyla dua ve ibadet etmeyi bizlere nasip eyle! Ellerimizle birlikte yüreklerimizi de Sana açmayı bizlere öğret!
Kahrından rahmetine sığınıyor, Sen’in yüceler yücesi adını yeryüzünde hâkim kılmak istiyoruz, rahmetini yağdır üstümüze, bizi gayb ile irtibattan mahrum bırakma! Nefsimizin kötü arzularından Sana sığınıyoruz; bizi bize bırakma Ya Rabbi!
Ey el-Evvel ve el-Ahir Olan Rabbimiz!
Girişeceğimiz her işe doğruluk ve içtenlik üzere girmemizi; bitireceğimiz her işi de rızana uygun olarak sona erdirmeyi nasip eyle!
Rabbimiz! Ramazan’a ihlâsla girmeyi, bu ayı samimiyetle sürdürmeyi, aynı samimiyetle iftara kavuşmayı, bu ay boyunca ve ömrümüz boyunca kendimizi imanla tutmayı, imana tutunmayı, bu ayın kadir kıymetin bilmeyi, zamanımızı ve mekânımızı vahiyle yeniden inşa etmeyi ömür boyu sürdürmeyi bizlere nasip eyle!
Ey Asrın, Ramazan’ın Şevval’in Rabbi!
Zamanı bize mübarek eyle! Ramazan’ı bizim için mübarek eyle! Kendimizi haramlara karşı oruçla tutmayı, gözümüzü gönlümüzü haramların işgalinden kurtarıp selim bir kalp ve arınmış bir yürekle huzuruna çıkmayı nasip eyle!
Ramazan vesilesiyle temiz fıtratımızla aramızda engel oluşturan dünyevi fitnelerden kurtulmayı, içimizdeki İslam olan takvamıza hicret etmeyi, Ramazan’la bize sunulan altın fırsatları gereğince değerlendirmeyi, vahiyle muhasebe ve murakabe yapmayı, oruçla kendimizi tutmayı, “gece kıyamı”nda teravihle yeniden dirilmeyi, zekâtla nefsimizi kötülüklerden arındırmayı, sadaka-i fıtır ile fıtratımız üzerindeki küfür tortularını kaldırmayı, i’tikaf’la hayatımızı Sana adamayı bize ye­niden öğret!
Ey Bizi Hiçbir Zaman Terk Etmeyen Rabbimiz!
Ümmetimizi yeniden hakkın ve adaletin insanlığa şahidi olarak inşa ederken, bize bu duvarda bir tuğla koymayı nasip eyle!
Sana kardeşliğin, dayanışmanın tarihteki ender numunelerinden birini ortaya koyan, mücahidlere kol kanat geren Ensar’ın diliyle yalvarıyoruz: Bizi ve bizden önce iman eden kardeşlerimizi bağışla ve mü’minlerden hiçbirine karşı kalplerimizde kin, nefret, hamasi duygulara yer bırakma.
Rabbimiz! Bizi silkele, bizi gaflet uykusundan uyandır! Bizi uyuyanlardan değil, uyanan ve uyaranlardan; aldananlardan değil, adananlardan eyle!
Ey Mekke’nin, Kudüs’ün Rabbi!
Yeryüzünde ekini ve nesli ifsat eden gözü dönmüş, insan kılıklı büyük ve küçük şeytanların dünyaya egemen olmasına izin verme! Bizi şeytanlardan, tağutlardan eman dilenenlerden değil, sabrederek direnenlerden eyle! İnançlarımızı ve ideallerimizi savunmak için bize güç ve şuur ver!
Dünyanın her yerinde mustaz’aflarla gönüllerimizde kurduğumuz köprüleri ve imkânları tahkim etmeyi, şehitlerimizin yetimlerine sahip çıkmayı, onların ellerinden ve yüreklerinden tutmayı bize sevdir!
Ey Hayatın ve Ölümün Yaratıcısı Olan Rabbimiz!
Biz yaşadığımız sürece peygamberlerin yolunu sürdürmek istiyoruz ve onların yakardıkları gibi Sana yalvarmak istiyoruz: Günahlarımızı ve işlerimizdeki aşırılıkları bağışla; adımlarımızı sağlamlaştır ve ilahi hakikati inkâr eden kâfirlere karşı İslami onur ve Kur’anî şerefi baş tacı eden bir ahlakla donat bizi!
Ey Kadir Gecesinin, Bayramın Rabbi!
Her ayımızı Ramazan gibi bereketli; her gecemizi Kadir gibi kıymetli; her günümüzü Bayram gibi neşeli geçirmeyi, ömrümüzü Ramazan gibi, ahiretimizi bayram gibi yaşamayı bizlere nasip eyle!
Dualarımızı makbul eyle! Sana ellerini ve gönüllerini açan tüm mü’minlerin geçmiş günahlarını bağışla, hepimizi iki cihanda aziz eyle! (Amin)

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Kenan Alpay
18-07-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
RAMAZAN DUÂSI VE ŞUURU
Online Kişi: 11
Bu Gün: 401 || Bu Ay: 8.214 || Toplam Ziyaretçi: 2.219.267 || Toplam Tıklanma: 52.154.613