ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / HUKUK HİKÂYELERİ
Okunma Sayısı: 2247
Yazar:
BAROLAR BİRLİĞİ SIKIYI GÖRÜNCE ÇARK ETTİ

Danıştay 8. Dairesi’nin, avukatların başörtüsü ile duruşmalara girebileceği yönündeki kararını her fırsatta eleştiren TBB, HSYK’nın 2 yasakçı hakim hakkında soruşturma başlatmasının ardından çarketti.

TBB’den yapılan açıklamada, “Başörtülü avukatlara hiçbir kısıtlama yapılmadığı, kendilerine kimlik ve ruhsatname verildiği” ifade edildi.

Danıştay 8. Dairesi’nin, avukatların başörtüsü ile duruşmalara girebileceği yönündeki kararını her fırsatta eleştiren Türkiye Barolar Birliği, HSYK’nın 2 yasakçı hakim hakkında soruşturma başlatmasının ardından çarketti. TBB’den yapılan açıklamada, “Başörtülü avukatlara hiçbir kısıtlama yapılmadığı, kendilerine kimlik ve ruhsatname verildiği” ifade edildi.

TBB’den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Başörtülü avukatlara, Danıştay kararına rağmen ruhsat ve kimlik verilmediğine” ilişkin sözlerinin yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığı ileri sürüldü.
Açıklamada, “Danıştay’ın ilgili meslek kuralı hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermesinden itibaren, başörtülü avukatlar, hiçbir kısıtlama olmaksızın, mesleki faaliyet icra edebilmekte, kendilerine kimlik ile ruhsatname verilmektedir” ifadelerine yer verildi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun adli yılın açılışındaki sözlerinin, Danıştay’ın söz konusu kararının avukatlık mesleğini hakim ve savcılarla eşit statüde olmaktan çıkartan kısmıyla ilgili olduğu belirtildi.

Açıklamada şu değerlendirmeler yer aldı:
“Avukatın, hakim ve savcıyla eşit statüsüne son verilmesi halinde bundan avukatın hakkını koruduğu yurttaş zarar görür. Dolayısıyla bizim koruduğumuz yurttaşın hakkıdır. Türkiye Barolar Birliğinin görevi, hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini korumaktır. Bu çerçevede Türkiye Barolar Birliği din ve vicdan özgürlüğüne yönelik her türlü saldırının da karşısındadır.”

Toplumsal barış adına toplumun kutuplaştırılmaması, farklılıkların zenginlik olarak kabul edilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
08-09-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 1
Alaettin
Fırsatı Bulsa
Tarih : 08-09-13

Evvelki icraatlarını mağdurların şahitliği ile ortaya koyup bunların ne menem bir kuduz Müslüman ve İslâm düşmanı olduğu umûmî efkâra îlân edile ki kurtla kuzu karışmasın.

 
BAROLAR BİRLİĞİ SIKIYI GÖRÜNCE ÇARK ETTİ
Online Kişi: 20
Bu Gün: 289 || Bu Ay: 7.643 || Toplam Ziyaretçi: 2.218.194 || Toplam Tıklanma: 52.146.106