HALEB'E DÖNÜŞ

Halep, 12 Aralık 2016'da Rus ve İran destekli Esed ordusu tarafından düşürülmüştü. Üzüntümüz hadsizdi. 30 Kasım 2024'te geri alındı.

ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
"Her kim selefin bilmediği bir amel icad ederse, Peygamber'in risalete ihanet ettiğini iddia etmiş olur. Çünkü din tamamlanmıştır (Maide, 3) O gün din olmayan şey bugün de din değildir."
İmam Mâlik
Kategori : / ŞU GİDENLER (Tasavvuf Büyüklerinden Levhalar)
Okunma Sayısı: 2812
Yazar:
ALLAH RIZÂSI DAHA DEĞERLİ

Birisi Cüneyd-i Bağdadi’ye gelir sorar: “İhlâsı kimden öğrendiniz?..”

- Mekke-i Mükerreme’de harçlıksız kalmıştım. Basra’dan para bekliyordum ama gelmemişti.

Saçım sakalım çok uzamıştı. Bir berbere girdim , “Peşin peşin söyleyeyim param yok” dedim. “Allah rızası için saçlarımı düzeltebilir misin?..”

Berber o anda mevki sahibi birini traş etmekteydi. Onu bırakıp bana başladı. Adam itiraz etti.

Berber:  “Kusura bakmayınız efendim” dedi, “Sizi ücreti mukabilinde traş ediyorum. Ama bu genç Allah rızası için istedi.”

Berber dahasını da yaptı, bana harçlık verdi. Aradan birkaç gün geçti, beklediğim para geldi. Ona bir kese altın götürdüm.

“Asla alamam” dedi, “İnan Allah’ın rızası, daha değerli..”

Yazar:
02-11-13
E mail: Mail Adresi Yok
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ALLAH RIZÂSI DAHA DEĞERLİ
Online Kişi: 26
Bu Gün: 10 || Bu Ay: 7.833 || Toplam Ziyaretçi: 2.932.024 || Toplam Tıklanma: 58.662.852