ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 3259
Yazar: Ömer Lekesiz
ŞEREFLİ YALNIZLIK!

O halde yalnızsınız

Apartmanda onlarca köpek besleyen (kaset üreticisinin kullandığı kelimeyle) 'alüfte' tipli kadına 'köpek beslemenize bir itirazım yok ama, ortak kullandığımız alanları onlarla dolduramazsınız, evinize alın köpeklerinizi' demek zorunda kalıp, onun kendi yaşama alanına, hayat hakkına müdahale etme suçlamasıyla kalmayıp, bir yığın hareketine maruz kaldığınız halde 'ya sabır' çekip, evinizin kapısını sessizce kapatıyorsanız, o halde siz yalnızsınız demektir!

Sanatı, penguen belgeseli çekenlerden olmak için değil vakur bir duruşun belgesi olarak seçmekle kalmamış bunun gereğince de hareket etmişsiniz, kimi sanatçı arkadaşlarınız karşınıza dikilip 'sana mı düştü kardeşim kavgada taraf olmak; hem kime tarafsın bir siyasetçiye, bırak ne hali varsa görsün' demeleriyle çelişkiye düşmüşsünüz. Bir tarafta hak ve hakkaniyetten yana olmak, diğer yanda bir milletin yangınından sigarasını yakmaya çalışanlarla olmak... O yavşaklara karşı 'Sanat bir duruş, bir ahlak sahibi olmaktır.' diyemeyip 'ya sabır' çekerek dilinizi dişinize kitlemişseniz o halde yalnızsınız demektir!

Bırakınız para vererek alıp okumayı, elinizi kirletir korkusuyla dokunup, onunla kenef bile temizlemeyi düşünmeyeceğiniz bir gazeteyi toplu taşım aracında biri 'hadi itiraz et de kapışalım' dercesine burnunuza sokarak okuyorsa ve siz bu adabımuaşeretten nasipsiz olana karşı 'yas sabır' çekip, en yakın durakta vasıta değiştirmeyi tercih ediyorsanız, o halde siz yalnızsınız demektir!

Adının önünde prof yazan biri 'örgüt, mörgüt yok kardeşim' diye haykırırken, aynı ortamda siz 'banka, medya, yayınevi, okul, üniversite....' dediğinizde onun gözlerinizin içinde bakarak sırıtkan bir pişkinlikle 'ama bunlar ayrı müesseseler' deyişine karşı çıkamayıp 'ya sabır' çekip, susmayı seçiyorsanız o halde yalnızsınız demektir!

Banka elemanlarını, öğretmenleri, öğrencileri, çalışanları, onların akrabalarını taciz ederek ulaştığı abone sayısını, örgütünün zenginlerine 'bir eyleme başlayacağız, tirajımız bundan olumsuz etkilenecek, o nedenle bir yıllık tiraj yüklemesi yapmak zorundayız' diyerek sağlama alıp, milyonlarca reklam parası vererek panolarda, duvarlarda bangır bangır bağıran reklamları da yaptıktan sonra İsrail-Amerikan patentli bir darbenin en müfrit, en bağnaz, en hadsiz, en seviyesiz megafonu olarak öne çıkan bir gazeteye karşı, 'e hani bu darbe planlanmamıştı' diyemeyip 'ya sabır' çekerek, aşikar olarak gördüğünüzü görmezden gelmek zorunda kalıyorsanız, o halde siz yalnızsınız demektir!

Savcı savcıdan dosya gizleyerek, polis polisten saklanarak rüşvetçileri ortaya çıkarmak adına operasyon yapıp, ama bu ahlaki durumu, kendi siyasi emelleri için bir ahlaksızlığın aracı haline getirenlere karşı 'ya sabır' çekip, sizin başınıza da bir iş açmalarından tedirgin olarak suskunluğu seçiyorsanız, o halde yalnızsınız demektir!

Ayetleri, hadisleri de kullandıkları halde dillerindeki şirretliği gizleyemeyenlerin ona beddua ile yeni bir form vermeleri karşısında 'edep yahu, hocalık, efendilik nerede kaldı; nerede İslam dilinin asaleti' diye itiraz edemeyip, 'uhuvvet, tesanüt' vb. güzel kavramların enflasyona uğratıldıklarını da göre göre 'ya sabır' çekerek bakışlarınızı yer yöneltmişseniz, o halde siz yalnızsınız demektir!

Ama bakar mısınız, bu yalnızlıklar nasıl da bütünleşiyor asaletinizle!

Aslında siz 'ya sabır' çekerken 'ya kahhar' diyorsunuz ancak edebiniz bunu dışa vermenize engel oluyor!

Aslında siz susarken, dilinizi dişinize kilitlerken insan oluşunuzu idrak ediyorsunuz.

Ve diyorsunuz ki 'Güç ve kudret sahibi olan sadece ve sadece Allah'tır ve Allah adaletle hesap görenlerin en güzelidir.'

Bu düşüncelerinizle güçlenen yalnızlığınız, sizi fedakarlığa hazırlayan bir haldir.

Toplumsal olumsuzluklar, darbe kalkışmaları, şirretlikler, beddualar karşısında pısıp oturan binlerce insanın yerine siz kendinizi feda etme gücüyle güç kazanıyorsunuz demektir.

Bu topraklarda olaylar hiç durulmadı, hainler hiç bitmedi, korkaklar, yavşaklar hiç tükenmedi ama onlara karşı mazlumları, nefsani nedenlerle korkanları, aşırı tedbirlilikle geriye çekilenleri de korumak için her zaman kendilerini feda edebilecek az sayıda insan da hep varoldu.

Bugün geriye dönüp baktığımızda sadece o fedakarları görüyoruz; hainler, dönekler, insan satanlar ise güçlü yağmurlarla silinip giden birer kazurat gibi silinip gitmişler!

O halde şerefli yalnızlığınızın kıymetini bilin ki, sizi kıymetli kılan odur!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ömer Lekesiz
27-12-13
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ŞEREFLİ YALNIZLIK!
Online Kişi: 9
Bu Gün: 49 || Bu Ay: 1.689 || Toplam Ziyaretçi: 2.228.785 || Toplam Tıklanma: 52.240.712