ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / HABERLER
Okunma Sayısı: 2853
Yazar:
Ehl-i sünnet âlimleri Diyarbakır'da toplandı

Ehl-i sünnet âlimleri Diyarbakır'da toplandı

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi ve Ehli Sünnet Alimler Birliği'nce (ESAB) "Türkiye Ehl-i Sünnet Alimler Birliği Sempozyumu" kapsamında "Ehli Sünnet Alimlerinin Ülke Barışı ve Ümmetin Kalkınmasındaki Rolü" konulu konferans düzenlendi.

DÜ Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansta konuşan DÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkerim Ünalan, alimlerin toplumda oluşan bütün problemlerle ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Toplumlarda meydana gelen bütün kötülüklerin ana sebebinin İslam'ın yeterince bilinmemesi olduğunu belirten Ünalan, toplumun dinlerini, peygamberlerini, peygamberlerin sünnetlerini bilmediğini, o yolda yürümediğini kaydetti.

Ünalan, "Alimler onları uyaracak, onları Allah yoluna sevk edecek. Onların birlik ve beraberliğini sağlayacak olan yegane insanlar da şüphesiz ki alimlerdir. Onun için alimlere bu açıdan büyük görev düşmektedir. Alimlerin bir araya gelmesi, böyle bir dernek kurmaları, seslerini ülkemizde ve dünyada duyurmaları son derece önemlidir" diye konuştu.

ESAB Medreseler Komisyonu Başkanı Muhammed Tayyip Elçi de konferansın Diyarbakır'da düzenlenmesi nedeniyle çok mutlu olduklarını belirtti.

Benzer organizasyonların devamlı yapılması gerektiğine dikkati çeken Elçi, şöyle konuştu:

"Ümmetin önderleri konumundaki alimlerin bu zamanda sesi çıkmaması, kayda değer bir çabalarının gösterilmemesi bizleri derinden üzüyor. Aralarındaki tüm dini, mezhepsel, kültürel ve her türlü ihtilafa rağmen İslam düşmanlığı ortak paydasında buluşan İslam düşmanları, küfür tek millettir gerçeğini bir kez daha bariz bir şekilde ortaya koymuş ve müslümanları birbirine kırdırarak içinden çıkılmaz bir kaosa sokmuştur. Buna karşın rabbi bir, kitabı bir olan müslümanlar ise çok basit sebeplerle ihtilafa düşerek birbirleriyle uğraşıyor. Böyle bir ortamda alimlerin geç de olsa bir araya gelmiş olması gayet sevindirici ve umut veren bir gelişmedir."

Konferansa, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve DÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
18-05-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Ehl-i sünnet âlimleri Diyarbakır'da toplandı
Online Kişi: 23
Bu Gün: 554 || Bu Ay: 9.158 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.689 || Toplam Tıklanma: 51.938.197