ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 1776
Yazar: İbrahim Karagül
TÜRKİYE KORKUSU

TÜRKİYE KORKUSUYüz yıl önce bizi Anadolu'dan çıkarmaya çalıştılar. Olmadı, başaramadılar, gitmedik, direndik. Bunun üzerine 20. Yüzyıl boyunca bizi Anadolu'ya hapsettiler, coğrafyadan kopardılar. Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'ye yönelik en büyük küresel proje bu idi.

Başardıklarını sandılar. Bir daha ayağa kalkamayacağımızı düşündüler. 20. Yüzyıl'ın sonunda Anadolu yeniden ayağa kalktı. Bir yüz yılı direnerek atlattı. Yeniden etrafına baktı, coğrafyayı ve tarihi yeniden hatırladı. Yüzlerce yıl birlikte yaşadığımız insanların ruh dünyasının ne kadar tanıdık olduğunu farketti. Onlarla geçmişte olduğu gibi gelecekte de aynı coğrafyada dayanışma içinde yaşayabileceğimizi gördü.

İşte o zaman sınırların ötesine bakabilmeyi öğrendik. Beraber yürüyebileceğimizi, beraber ayağa kalkabileceğimizi, beraber bu kaos tarihinden kurtulabileceğimizi anladık. Doğu Afrika'dan Pasifik bölgesine kadar sözlerimizin, bakışlarımızın, ülkelerimizi ve dünyayı algılama biçimlerimizin ne kadar benzeştiğini yeniden keşfettik.

Elimizi uzattık. Gönlümüzü açtık. Zihinlerimizi tazeledik. Somali açlıktan kıvranırken bütün imkanlarımızla seferber olduk. Pakistan depremle yıkılırken bütün kaynaklarımızla yardıma koştuk. Köyler kurduk, yetimhaneler açtık, Afrika'nın en ücra kasabalarına gidip insanların ihtiyaçlarını karşıladık. Hastaneler kurduk, kurslar açtık, okullar yaptık.

Biz sömürgeci değildik. Bu koşuşturmamız sömürge için değildi. Bu yüzden anlamakta zorlandılar. Ne yapmak istediğimizi kavrayamadılar. Ancak bir süre sonra bunun bir meydan okuma olduğunu, söz konusu ülkelerin yüzlerce yıllık kaderini değiştirecek hamleler olduğunu, kendi oyunlarını temelden sarsacak teşebbüsler olduğunu farkettiler.

Gittiğimiz her ülkede karşımıza dikildiler. O ülkeleri de bizi de hedef yaptılar. Her yönden saldırılara başladılar. Türkiye'nin elini kesmeye, cesaretini kırmaya dönük senaryo üstüne senaryo uygulanmaya başladılar. 'Türkiye korkusu' salgın haline geldi.

Eskinin sömürgeci güçleri bu ülkelerin, coğrafyanın denetimden çıkacağı korkusuyla yeniden darbeler dönemini başlattı. Demokrasi çağrılarını susturdu. Özgürlük ve refah için sokaklara çıkanlara açık savaş başlattı. Diktatörleri piyasaya sürdü. Etnik çatışmaları yeniden devreye soktu. Yakın çevremizde mezhep savaşları çıkararak coğrafyanın yüz yılını daha toprağa gömmeye dönük büyük bir kampanya başlattı. Biz coğrafyayı ayağa kaldırmaya çalışırken onlar yerin dibine batırmaya çalışıyorlar.

Bu yüzden Türkiye'ye coğrafyadan çıkarmaya, elini-kolunu kırmaya, hırpalamaya, yeniden iddiasız hale getirmeye dönük içeride ve dışarıda büyük bir proje uygulanıyor.

Mısır'da bir diktatörü iktidara taşıyıp ülkenin özgürlük isteyen insanlarını mahkum ettiler, Türkiye ile bağlarını kopardılar. Libya'da yeni kukla Tuğgeneral Halife Hafter, '48 saat içinde Türk vatandaşlarının ülkeyi terketmesini' istedi. Irak'ta Sünni aşiretlere dayanan, aslında Türkiye ile hiç hesabı olmayan örgütlere Türkiye vatandaşlarını rehin aldırttılar. İran sınırından Akdeniz'e uzanan kuşaktaki bütün devlet ve örgütleri Türkiye aleyhine harekete geçirdiler. Doğu Afrika'da, özellikle Somali'de Türkiye misyonlarına terör saldırıları organize ettiler.

Bizler petrol için gitmedik. O ülkelerle ilgili hesaplarımız olsun diye gitmedik. Bizler yüz yıllık bir çöküşten sonra yeniden dirilişin verdiği bir hevesle gittik, sevincimizi paylaşalım, onlara da aynı sevinci yaşatalım, onlara coğrafyanın kurtuluşunun hep birlikte mümkün olduğunu söyleyelim diye gittik.

Eski sömürgecileri de korkutan bu oldu. Petrolse anlayabilirdik. Sömürge ise anlayabilirdik. Ama onlara isyanı, ayağa kalkmayı, özgür olmayı, millet olmayı telkin ettiğimiz için birilerinin oyununu, yüzyıllara dayanan düzenini fena halde bozduk.

Bize yönelik öfke bu yüzden. Bize yönelik kumpaslar, tuzaklar, terör saldırıları bu yüzden. Elimizi kolumuzu bağlamak, bizi hareketsiz hale getirmek istiyorlar. Direncimizi kırmak, yeniden içerideki sorunlara boğmak, halsiz mecalsiz bırakmak istiyorlar.

'Türkiye korkusu'nu iyi anlayın. Anlayın ki, ne büyük oyun döndüğünü farkedin. İçimizdeki basiretsizlere bakıp da yeni oyunu kuranların istediği gibi zihinlerinizi bulandırmayın.

Avrupa başkentlerinin duyduğu korkunun yankısı Mısır'dan geliyor. Libya'dan geliyor. Bugünlerde Irak'tan geliyor.

Unutmayın:

Bu coğrafyada her şey petrole endekslidir. Petrol kadar özgürlük, petrol kadar refah, petrol kadar adalet vardır.

Petrol devletleri kurulur. Varolanlar petrol için yaşatılır. İşe yaramıyorsa, emir dinlemiyorsa devrilir. İç savaşlarla yüzleştirilir, liderleri rezil biçimde ortadan kaldırılır. Kimi asılır, kimi kuyulardan çıkartılıp linç edilir.

Örgütler kurulur. Etnik kimlik de mezhep kimliği de hatta dini kimliği de bir şekilde petrolle bağlantılıdır.

Bir varil petrol için ülkeler yakılır, parçalanır, yüzbinlerin kanı akıtılır. Petrol pazarlıklarına göre devletler pozisyon alır. Petrol pazarlıklarına göre örgütler güç kazandırılıp tasfiye edilir.

Bu coğrafya sömürgenin şekil değiştirip devam ettiği tek bölgedir. Demokrasi de, darbeler de, zorbalıklar da bu enerji kavgalarına göre şekil alır.

Bu coğrafyada yaşayanların bir varil petrol kadar insani değeri yoktur, yaşam hakkı yoktur. Onlar eşyadır, malzemedir, yığınlardır. Çok kolay manipüle edilir, istenen hedefe yönlendirilir.

Anadolu'yu işgal edenlerle, bu toprakları bize dar edenler ve bugün coğrafyadan kovmak isteyenler aynıdır. Onlar petrolle plan kurarlar biz özgürlük, onur derdindeyiz. İşte şimdi bu onuru yeniden kırmaya çalışıyorlar. Ülkeleri yeniden rehin alıyorlar. Her türden örgüt kurup ülkelerin kaderine hükmediyorlar. Bizleri susturup eskisi gibi rahatça at oynatmak istiyorlar.

Avrupa başkentleri büyük bir oyun kuruyor Türkiye'ye karşı. Türkiye korkusu içlerine öyle işlemiş ki, tehlikeli, yarın kendilerine de büyük zararlar verecek adımlar atıyorlar. Biz varsak onlar olmayacak, coğrafya özgürleşirse onlar kendi ülkelerine hapsolacaklar, bunu çok iyi biliyorlar.

Türkiye, büyük bir çığır açtı. Tarihi dönüştürecek bir söylemi bütün bölgeye yaydı. Bu yüzden çatışma devam edecek. Türkiye'ye karşı oyun üstüne oyun kurulacak.

Ama unutmasınlar; bir daha geri çekilmeyeceğiz. Bir daha kaybetmeyeceğiz. Bir daha Anadolu'da hapis hayatı yaşamayacağız. Coğrafyayı ayağa kaldırmak için Anadolu'yu görülmemiş biçimde güçlendireceğiz. Bunu bir seferberlik ruhuyla yapacağız.

Unutmasınlar; bizler bir daha asla 20. Yüzyıl'a dönmeyeceğiz.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: İbrahim Karagül
24-06-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TÜRKİYE KORKUSU
Online Kişi: 27
Bu Gün: 58 || Bu Ay: 7.101 || Toplam Ziyaretçi: 2.238.820 || Toplam Tıklanma: 52.329.538