ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : TÂRİH / TÂRİHİN ARA SOKAKLARI
Okunma Sayısı: 2024
Yazar:
'YAHUDİ TÜRKLER' YALANININ SONU

Birtakım sözde profesörlerin gençliğin beynine sokmaya çalıştıkları Türklerin içerisinde Yahudi kabileler olduğu yönündeki zırva bizzat bir Musevi araştırmacı olan Kudüs İbrani Üniversitesi tarihçisi tarafından yalanlandı.

İçimizde uzun süredir ifsat faaliyetleri yürüten Siyonist kriptoların bir yalanı daha gün yüzüne çıktı. Birtakım sözde profesörlerin gençliğin beynine sokmaya çalıştıkları Türklerin içerisinde Yahudi kabileler olduğu yönündeki zırva bizzat bir Musevi araştırmacı olan Kudüs İbrani Üniversitesi tarihçisi Prof. Şaul Stampfer tarafından yalanlandı.

HAZAR BEYLERİ YAHUDİLİĞİ SEÇMEDİ

Hazar İmparatorluğu’nun Türk, Slav ve Çerkezlerden oluşan çok geniş bir etnik yapıyı toprakları içinde barındırdığını söyleyen Prof. Stampfer, “Hazar İmparatorluğu seçkinlerinin Yahudiliği din olarak kabul etmesi gibi bir olay tarihte hiçbir zaman gerçekleşmemiştir” dedi. Şalom’un verdiği haberde, Kudüs İbrani Üniversitesi tarihçisi Prof. Şaul Stampfer’e göre, Aşkenaz Yahudilerin kökeninin 8. yüzyılda toplu bir şekilde Yahudiliği kabul eden Hazar İmparatorluğu’ndan geldiği teorisinin hiçbir bilimsel temele dayanmadığı kayddildi.

“GÜZEL” BİR HİKAYEYDİ

Prof. Stampfer böyle bir ilişkinin çok güzel bir hikaye olarak nitelenebileceğini ancak eldeki kanıtlara bakıldığında gerçekliğinin bir efsaneden ibaret olduğunu söyledi. Yahudi tarihi konusunda bir uzman olan Stampfer birçok bilim dalının yardımı ile yaptığı analizlerinin sonunda Hazarlar ile Aşkenaz Yahudileri arasında bir bağlantı kuracak hiçbir fiziksel kanıta rastlanmadığının da altını çizdi.

KRİPTOLAR HER DÖNEMDE VARDI

Hazar İmparatorluğu yöneticilerinin Yahudiliğe geçtikleri ‘yalanının’ günümüzde Türkiye’de de olduğu gibi birtakım kriptoların o dönemde de kendilerini ‘Türk’ olarak göstermeleri yoluyla geliştiği sanılıyor.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
28-06-14
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
'YAHUDİ TÜRKLER' YALANININ SONU
Online Kişi: 23
Bu Gün: 432 || Bu Ay: 9.036 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.502 || Toplam Tıklanma: 51.934.937