HALEB'E DÖNÜŞ

Halep, 12 Aralık 2016'da Rus ve İran destekli Esed ordusu tarafından düşürülmüştü. Üzüntümüz hadsizdi. 30 Kasım 2024'te geri alındı.

ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
"Her kim selefin bilmediği bir amel icad ederse, Peygamber'in risalete ihanet ettiğini iddia etmiş olur. Çünkü din tamamlanmıştır (Maide, 3) O gün din olmayan şey bugün de din değildir."
İmam Mâlik
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 2162
Yazar:
DOĞU TÜRKİSTAN'DA ZULMÜN SINIRI YOK

DOĞU TÜRKİSTAN'DA ZULMÜN SINIRI YOKAdlarının açıklanmasını istemeyen üç üniversite öğrencisi, "Eğer yemek yemeyi kabul etmezsek normal bir hayat süremeyeceğimiz söyleniyor" dedi.

BBC’in haberine göre, Kaşgar Üniversitesi öğrencileri, yine de oruç tutma konusunda ısrarcı olan öğrencilerin yazılı olarak uyarıldığını ve mezuniyet sonrası kariyerlerine dair tehditler aldıklarını ifade ediyor.

Öğrencilere göre bu olay okuldaki Müslümanların başına ilk kez de gelmiyor.

Önceki yıllarda Ramazan ayında oruç tutanların diplomalarını dahi alamadığı olduğunu ifade eden öğrencilerden birisi, "Çoğunluğumuz oruç tutmak istiyor. Ancak şartlar böyle olunca tutmamaya karar verdik" diyor.

GAZETELERDE 'ORUÇ SAĞLIĞA ZARARLI' HABERLERİ

Şincan'da devlet kontrolündeki medya organları da Ramazan ayında oruç tutulmasına karşı makaleler yayınlıyor ve oruç tutmanın 'sağlığa zararlarını' anlatan yazılara yer veriliyor.

Uygurlar Şincan nüfusunun yaklaşık yüzde 45'ini oluşturuyor.

Çin 1949 yılında kısa ömürlü Doğu Türkistan devletini lağvederek ilhak etmişti. İlerleyen yıllarda Çinliler bölgeye kitlesel olarak göç etmişti. Bölgede bugün nüfusun yüzde 40'ı Çinlilerden oluşuyor.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
12-07-14
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
DOĞU TÜRKİSTAN'DA ZULMÜN SINIRI YOK
Online Kişi: 25
Bu Gün: 890 || Bu Ay: 7.695 || Toplam Ziyaretçi: 2.931.774 || Toplam Tıklanma: 58.660.431