ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 1859
Yazar:
DAVUTOĞLU: HERKES SUSSA BİZ SUSMAYACAĞIZ!

Tek taraflı değil, müzakere edilmiş kalıcı bir ateşkese ihtiyaç olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 'Türkiye herkes sessiz kalsa hiç bir zulme, adaletsizliğe, baskıya karşı sessiz kalmayacaktır. İsrail'in bu saldırganlığı karşısında da sesimizi en gür şekilde çıkarmaya devam edeceğiz' dedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin 'Tek taraflı değil, müzakere edilmiş kalıcı bir ateşkese ihtiyacımız var' dedi. Davutoğlu, Grand Tarabya Oteli'nde, Türkiye-Karayip Topluluğu (CARICOM) İstişare ve İşbirliği Mekanizması 1. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, 'Bir insanlık trajedisi ile karşı karşıyayız, uluslararası toplum için bir yüz karası tablo ile karşı karşıyayız. Herkesin bu tablo karşısında başını iki elinin arasına alıp düşünmesinin vaktidir. Uluslararası toplum ve dünya nereye gidiyor?' dedi.

SALDIRIYI LANETLİYORUZ

'İsrail'in hava saldırılarıyla işlediği insanlık dışı cinayetlerin ardından şimdi de Gazze'ye kara harekatı başlatmış olmasını lanetliyoruz' diyen Davutoğlu, kara harekatının başlamasından sonra başlayan telefon diplomasisinin 05.00'e devam ettiğini, iki kez BM Genel Sekreteri ile görüştüğünü, BM'nin derhal konuya müdahil olması yönündeki taleplerini ilettiklerini anlattı. Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile 45 dakika, bir saate yaklaşan uzun bir görüşme yaptıklarını ifade ederek, şu bilgileri verdi: 'Sayın Keryy'nin derhal devreye girerek, İsrail saldırganlığını durdurması yönünde talepte bulunduk. Sürdürülebilir bir ateşkesin nasıl sağlanabileceği konusunda da kendisiyle istişare ettik. Dün gece İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Sayın Medeni ile görüştüm. Derhal olağanüstü toplantı yapması çağrısını ilettim.'

SESİMİZ GÜR ŞEKİLDE ÇIKACAK

Katar Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü, Arap ülkelerinin dışişleri bakanları ile temaslarının olduğunu anlatan Davutoğlu, 'Hem El Fetih kanadıyla hem de Hamas kanalıyla temaslar gerçekleştirdik' dedi. Davutoğlu, hedeflerinin ateşkesin kalıcı bir barışın önünü açacak şekilde devreye sokulması olduğunu ifade ederek, 'Türkiye herkes sessiz kalsa hiç bir zulme, adaletsizliğe, baskıya karşı sessiz kalmayacaktır. İsrail'in saldırganlığı karşısında sesimizi en gür şekilde çıkarmaya devam edeceğiz' dedi.

Uluslararası topluma çağrı

Türkiye, İsrail'in Gazze'ye hava ve karadan düzenlediği saldırıları şiddetle kınadığını belirterek başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası topluma İsrail'e tepki verme çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada 'İsrail bu harekatı derhal durdurmalıdır. Taraflar arasında en kısa sürede ateşkes müzakeresi başlatılmalı ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanmalıdır' denildi. Açıklamada, Türkiye'nin taraflar arasında sürdürülebilir bir ateşkesin tesisi yönündeki yoğun gayretlerine ve Filistinlilere sağladığı desteğe artırarak devam edeceği bildirildi.

Onurlu direnişi selamlıyorum

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Diyanet İşleri'nin düzenlediği 'Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi' toplantısında da İsrail'e yüklendi. Davutoğlu 'Buradan kahraman Filistin halkını verdikleri onur mücadelesi dolayısıyla selamlıyorum. Allah şahittir, o halk orada direnirken bize uyku haramdır, bize susmak haramdır.' dedi.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
19-07-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
DAVUTOĞLU: HERKES SUSSA BİZ SUSMAYACAĞIZ!
Online Kişi: 15
Bu Gün: 75 || Bu Ay: 7.586 || Toplam Ziyaretçi: 2.239.800 || Toplam Tıklanma: 52.344.063