ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : /
Okunma Sayısı: 1556
Yazar: Hasan Karakaya
HABERVAKTİM'DEKİ DEĞİŞİKLİKLERLE ALÂKALI AÇIKLAMA

HABERVAKTİM'DEKİ DEĞİŞİKLİKLERLE ALÂKALI AÇIKLAMAAkit’le ilgili “iddia”lara ve “senaryo”lara cevabımızdır

Geçen hafta, bazı “internet siteleri”nde ve atılan “tweet”lerde, “aslı-astarı olmayan iddialar” gündeme getirildi, “senaryo”lar yazıldı, “komplo teorileri” üretildi...

Baktık ki, “iddialar yayılmaya” başlandı, bunlara “cevap” vermek ve “gerçekleri açıklamak” zorunda kaldık...

İçinde “gerçek”ler de bulunan ve o gerçekler üzerinden hareketle yazılan “senaryo”lar şöyleydi:

“Yeni Akit Gazetesi’nin yeni Ankara Temsilcisi Hasan Önal oldu... Gazetenin Parlamento Şefi olan Önal’ın ismi, Yeni Akit Gazetesi’nin künyesinde Ankara Temsilcisi olarak yer aldı. 5 yıldır Yeni Akit’in Ankara Temsilciliği’ni yürüten Yener Dönmez’in ise yeni projelerin başına geçeceği öğrenildi.

Yeni bir gazetenin yanında yeni bir televizyon kanalı da hayata geçirilecek... Yeni Akit’in, bu çerçevede Ahi TV’nin frekansını da satın aldığı öğrenildi.”

Dediğimiz gibi;

Bu “bilgi”lerin bir kısmı gerçek...

Ama, bu “gerçek”ler üzerine bina edilen “senaryo”ların aslı yok!..

KENDİ İSTEĞİ İLE AYRILDI

Evet, 5 yıldır “Akit’in Ankara Temsilciliği” görevini yürüten Yener Dönmez arkadaşımız, bu görevinden “kendi isteğiyle” ayrıldı...

Bize gelip, dedi ki;

“Yeni bir gazete çıkarmak gibi bir projem var... Bu projemi hayata geçirebilmek için, Ankara Temsilciliği görevinden affımı istiyorum.”

Biz de kendisine dedik ki;

“Hayırlı olsun... Eğer istersen, Kasım ayı sonuna kadar yazılarına devam edebilirsin.”

Olay budur...

Yani, Yener Dönmez; Akit’in Ankara Temsilciliği görevinden “tamamen kendi isteğiyle” ayrılmış ve yerine de Parlamento Şefimiz Hasan Önal getirilmiştir... Bu vesileyle her iki arkadaşımıza da “başarılar” dilediğimizi ifade edelim.

BİZİMLE İLGİSİ YOK!

Yener Dönmez’in; “Akit’in yeni projelerinin başına geçeceği” iddialarına gelince... Yok böyle bir şey... Yener arkadaşımız, “Akit’le hiçbir ilgisi ve bağlantısı olmayan kendi projelerinin başına geçecek” ve az önce söylediğimiz gibi, “yeni bir gazete” çıkaracaktır... Ki, şu anda “kendi kadrosunu oluşturmakla” meşguldür... Çıkaracağı yeni gazetenin de, “Akit’le uzaktan-yakından bir bağı ve bağlantısı yok”tur!..

Bunu, herkes bilmeli...

HABERVAKTİM MESELESİ

Gelelim, “ikinci iddia”ya...

Uzun yıllar, “Habervaktim.com” adlı internet sitesinin de “Akit’in internet sitesi” olduğu yazıldı, çizildi, söylendi.

Hatta, sitenin başında Yener Dönmez’in olduğu, Yener Dönmez’in de “Akit’in Ankara Temsilcisi” olduğu, dolayısıyla; “Akit’in, Habervaktim.com üzerinden, Hükümet’e, Çözüm Süreci’ne ve Akil İnsanlar’a muhalefet yürüttüğü” iddia edildi...

Açık ve net söyleyelim:

“Habervaktim.com” adlı internet sitesinin; “kuruluş”unda da, daha sonraki “yayın”larında da, “Akit’le organik bağı” hiç olmamıştır!..

Evet, “organik bağımız” yoktu...

Ancak, bu siteyi kuran ve yönetenler, nihayetinde “bizim arkadaşlarımız”dı... Bizimle “organik bir bağları olmamasına” rağmen; zaman zaman, bize ulaşan “şikâyet”lerde devreye girdiğimiz ve “arkadaşlık hatırı”na, bazı haberlerdeki “yanlış anlaşılmaları” ortadan kaldırdığımız olmuştur.

Ama, dedik ya;

Tüm bunlar, “arkadaşlık hatırı”na yaptığımız girişimlerdir... Yoksa, onlarla “organik bir bağımız” olduğu için değil!..

Eğer organik bir bağımız olsaydı, meselâ Akit’in iki temsilcisi Hasan Karakaya ve Abdurrahman Dilipak geçen yıl “Akil İnsanlar Heyeti”nde görev yaparken, Habervaktim.com’un “Akil İnsanlar aleyhinde” haber yapıp, yazı yazmasına hiç göz yumar mıydık?..

Ama, o arkadaşların bizimle bir “organik bağları” olmadığı için, “Akit’in iki temsilcisi”nin de bulunduğu “Heyet aleyhinde” yazmalarına hiçbir müdahalede bulunmadık!..

Şunu da ekleyelim:

Habervaktim.com’u kuran ve yöneten arkadaşlar, 1 Ekim 2014 itibariyle “internet sitesi”ni bir “işadamı”na devretmişlerdir... “İnternet sitesi üzerinden pazarlama” yapan işadamı da; daha önce sitenin yöneticiliğini yapan Fatih Akkaya arkadaşımıza “Birlikte çalışalım” teklifinde bulunmuş ve Fatih Akkaya, halen orada çalışmaktadır!..

Uzun lâfın kısası;

Akit’in, Habervaktim.com ile dün de “organik bir bağı” yoktu, bugün de yok...

Dolayısıyla, “senaryo”lar üretmeye hiç gerek yok... “Gerçek” budur!..

SİTEMİZ: YENİAKİT.COM.TR

Akit’in internet sitesi, 1 Ekim 2013’ten beri “aktif” olarak yayında bulunan “yeniakit.com.tr”dir.

“yeniakit.com.tr” dışında herhangi bir internet sitemiz olmadığını da bu vesileyle belirtelim.

• Alexa firması verilerine göre; siteler arası Türkiye sıralamasında 14 Ekim 2013’te 2 bin 500’üncü sırada olan “yeniakit.com.tr” sitemiz, bugün “260. sırada” bulunmaktadır.

• Günlük sayfa görüntüleme sayısı 300 bine ulaştı. (4 Kasım 2014’te 293 bin 916)

•Ekim 2014-Kasım 2014 arası aylık kullanıcı sayısı 2 milyon 363 bin 389’dur.

• Ekim 2014-Kasım 2014 arası aylık sayfa görüntülenme sayısı 12 milyon 151 bin 925.

• Sitemize en az 1 kere olmak üzere “dünyanın 177 ülkesi”nden giriş gerçekleşti... Son 1 aylık verilere göre, en yüksek giriş gerçekleşen 5 ülkenin oturum sayısı; Almanya 261 bin 65, Hollanda 61 bin 271, ABD 55 bin 301, Fransa 49 bin 2, Hindistan 47 bin 993)

•Anlık ziyaretçi sayısı ilk açıldığında 15-16 iken bugün “4 bin”e ulaştı...

•Siteye ziyaretçi kazandıran ve 24 saat haberlerimizin aktarıldığı resmî sosyal medya adreslerimiz yükselişini sürdürüyor... 1 Ocak 2014’ten sonra aktif olarak yayına alınan Twitter adresimiz “twitter.com/yeniakit” 9 bin 785, Facebook adresimiz “facebook.com/yeniakitcomtr” ise 89 bin 93 takipçiye ulaştı...

•Sitemize en çok gençler giriyor.

Yaş ortalamasına göre;

18-24 yaş arası ziyaretçiler yüzde 27.5,

25-34 yaş arası ziyaretçiler yüzde 33.5,

35-44 yaş arası ziyaretçiler yüzde 15.5,

45-54 yaş arası ziyaretçiler yüzde 12.5,

55-64 yaş arası ziyaretçiler yüzde 5.5,

65 ve üstü ziyaretçilerin oranı yüzde 5.5.

Bu vesileyle, internet sitemizde görevli arkadaşlarımıza da “tebrik ve teşekkür”lerimizi sunuyor, bir defa daha deklâre ediyoruz ki; “Başka bir internet sitesiyle bağımız ve bağlantımız yoktur.”

TELEVİZYON KURMA ÇALIŞMALARI

“Televizyon” meselesine gelince...

Doğrudur, bir “televizyon kanalı” kurmak için, “fikrî ve fizikî çalışmalarımız” devam ediyor.

Bu çalışmalar da yeni değil...

Bizim, bir “televizyon kanalı” kurma konusunda; neredeyse, “yayın hayatına atıldığımız günlerden beri” bir düşüncemiz vardı.

Hatta, bu maksatla bir “şirket” bile kurmuştuk... Ne var ki; gerek “fizikî şartlar”dan, gerek “maddî zorluklar”dan dolayı, “televizyon” meselesini hep erteledik... İçimizde bir “ukde” olan bu meseleyi hayata geçirebilmek için; son haftalarda “Bismillah” deyip yola çıktık ve “altyapı çalışmaları”na başladık... Cenab-ı Allah, inşallah yolumuzu açık eder ve “halis niyet”le çıktığımız bu yolda “hayırlı hizmetler”de bulunmamızı nasip eder.

Gayret bizden,

Tevfik Allah’tan...

Akit etrafında yayılan “iddia”lara ve uydurulan “senaryo”lara cevap vermek amacıyla vaktinizi aldığımız için, özür dileriz...

Selâm ve saygılarımızla...

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Hasan Karakaya
15-11-14
E mail: yeniakit.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
HABERVAKTİM'DEKİ DEĞİŞİKLİKLERLE ALÂKALI AÇIKLAMA
Online Kişi: 13
Bu Gün: 23 || Bu Ay: 971 || Toplam Ziyaretçi: 2.226.882 || Toplam Tıklanma: 52.220.975