ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ŞUUR YAZILARI
Okunma Sayısı: 2349
Yazar: Ali Nur Kutlu
BİZİM KAVGAMIZ

BİZİM KAVGAMIZHenüz sular yükselmemişken, gelgitler yokken denizlerin kıyısında, biz o zaman başladık kavga etmeye azgın dalgalarla.

Daha pusulalar keşfetmemişken biz o vakit yıldızlara bakıp düştük yollara.

Misak-ı Milli cenderesinde sıkışmışken zihinler, daha şehirden şehre gidemiyorken tatlı su aydınları, biz o zaman başladık kavga etmeye; Moro’da, Eritre’de, Sudan’da.

Kimse Afrika’yı bilmezken, biz karnı şişik çocuğa, gözüne sinek doluşmuş yavruya, dudakları çatlamış anaya ağlıyorduk.

Bosna’da zulme karşı direnen çocuklar şehit düştüğünde, Ankara o zamanlar sağırdı çığlıklara. Biz Balkanlar'ın derdini dert edindiğimizde cebimizde paramız, altımızda arabamız, odalarımızda sıcak koltuklarımız yoktu.

Biz henüz çocukken analarımız bileziklerini Afganistan’a gönderir, Hindikuş Dağları’ndaki mücahitler için dua etmesini öğretirdi. Biz o kavganın parçası olduğumuzda ne Hikmetyar’ı tanırdık, ne Rabbani’yi ama hep minik ellerimizle onlara dua ederdik.

Filistin’de taş attığı için kolları kırılan çocuklara dünya körken, biz isyan ediyorduk. Gözyaşımızı taş yapıp Bush’a fırlattığımızda daha bıyıklarımız terlememişti.

Halepçe için Kürtçe ağıt, İran için Farsça mersiye, Bağdat için Arapça ilahi, Bosna için Boşnak marşını okurken biz, dünya ırkçılığın pençesinde kıvranıyordu.

Bizim kavgamız ırkçılığa, kapitalizme, sosyalizme, diktatörlüğe, faşizme karşıydı. Bu kadar evrensel, bu kadar geniş yürekli, bu kadar farklıydı.

Siz bizim kavgamızı ne sandınız?

Bizim Mısır’da Baltacılar, Suriye’de Şebbihalar, Irak’ta mezhepçiler, Türkiye’de Geziciler, Paralelciler, Kobanicilerle kavgamız var. Bizim ümmet düşmanlarıyla derdimiz var, kavgamız var.

Bizim kavgamız bugünden yarına bitmeyecek. Vurulsak da, sürgün edilsek de, düşsek de, yenilsek de bu can bu tende olduğu sürece devam edecek bu kavga.

Biz Gazze’nin sabahını, Halep’in gecesini, Kudüs’ün akşamını kana bulayanların peşindeyiz. Biz Mescid-i Aksa’yı postallarıyla kirletenlerin hasmıyız, düşmanıyız.

Biz, kim İslam’ın temiz lafzına zarar getirmişse, kim yetimin hakkını yemişse, kim mazlumun ahını almışsa, kim masumlara yalan ve iftira atmışsa onunla kavgalıyız.

Bu ümmet huzura kavuşmadan bize uyku yok, rahat yok, dinlenmek yok.

Bizim kavgamız bugünden yarına bitmez iki gözüm.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Nur Kutlu
03-12-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
BİZİM KAVGAMIZ
Online Kişi: 24
Bu Gün: 250 || Bu Ay: 5.640 || Toplam Ziyaretçi: 2.214.207 || Toplam Tıklanma: 52.109.261