ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 3617
Yazar: İbrahim Karataş
VE RUSLAR WİKİLEAKS'İ DE ELE GEÇİRDİ

VE RUSLAR WİKİLEAKS'İ DE ELE GEÇİRDİWikileaks’i bilirsiniz. Julian Assange tarafından kurulmuş, bir çok ülkenin kendi içinde ve diğer ülkelerle yaptığı yazışmaları, anlaşmaları ve görüşmeleri yayınlayan internet sitesi. Türkiye ile ilgili belgeleri de zamanında yayınlayan bu illegal medya organı Rus uçağının düşürülmesinden sonra Türkiye’ye savaş açtı. Önce Türkiye’nin düşen Rus uçağıyla ilgili BM güvenlik konseyine sunduğu mektubu yayınladı. Sonra Türkiye’nin yaptığı sınır ihlallerini yazdı. En son Türkiye-Suudi Arabistan arasında geçen 2230 yazışmayı deşifre etti.

Yakında yeni belgeler yayınlaması muhtemeldir. Çünkü Wikileaks, her ne kadar Ruslar tarafından kurulmasa da 2010’dan beri Rusların kontrolünde olan bir site. Wikileaks’te Rusya aleyhine olacak hiçbir belge bulamazsınız. Dahası, Rusya adına NATO ülkeleri başta olmak üzere Rusya’nın tüm hasımlarını zorda bırakacak belgeler yayınlıyor. Sitenin kurucusu Assange şu anda Ekvator’un Londra Büyükelçiliği’nde 19 m2’lik odada siyasi sığınmacı olarak yaşıyor. İngiltere onun kaçmaması için elçiliğin etrafında 64 polis bulunduruyor ve onu gözetim altında tutmak için günlük 65 bin Euro harcıyor. Assange şu sıralar Ekvator elçiliğine de sorun çıkarıyor. Çünkü kendisini Rus ajanlarının korumasını istiyor. Wikileaks kurucusunun 2012’de Putin’in finanse ettiği Russia Today (RT) televizyonunda 12 bölümlük “The World Tomorrow” isimli bir program bile yapmışlığı var.

Wikileaks-Rus yakınlaşması İsrail Şamir isimli Rusya doğumlu bir İsraillinin girişimiyle gerçekleşti. Bu zat kendisini Wikileaks Rusya’nın Temsilcisi olarak tanıtıyor. Oldukça karanlık bir kişilik olan Şamir’in Rus gizli servisi FSB ile Assange’ı buluşturmasından sonra sitenin ve onu yönetenlerin kontrolü Rusların eline geçti. İşbu kontrolden sonra Batı aleyhtarı önemli itirafçı ajanlar da Moskova’nın yolunu tuttular. Bunlardan en önemlisi şüphesiz ki Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’nın milyonlarca belgesini deşifre eden Edward Snowden’dır.

Snowden 2013’te Hawaii’den Hong Kong’a kaçtı. ABD hükümeti onun pasaportunu iptal etmesine rağmen Assange’ın parasıyla ve sevgilisi/asistanı/danışmanı (ve büyük ihtimal Rus ajanı) Sarah Harrison’un da refakatiyle Hong Kong’dan Moskova’ya geçti. Tabi onlara bir de Rus ajanları eşlik ediyordu. Aslında Snowden, Güney Amerika’da Venezuela’ya gitmeyi planlıyordu. Fakat Assange onun orada CIA tarafından kolayca öldürüleceğine ikna ederek Rusya’ya yönlendirmişti.

Julian Assange elçilikteki kutu gibi odasından, Snowden da Putinistan’dan belge yayınlamaya devam ediyorlar. Ruslar kimi hedef gösterirlerse o ülkeye saldırıyorlar. Kimi de dost bilirlerse onu destekliyorlar. Mesela Suudi Arabistan petrol fiyatlarını düşürünce bu ülkeye ait 500 bin belgeyi yayınladılar. Assange’in memleketi Avustralya’da kurulan Wikileaks Partisi (bu yıl kendisini feshetti) ise zamanında Rusya’nın müttefiki Esed’i ziyaret etmişti. Ziyaretçiler arasında Assange’ın babası da vardı. Son günlerde Türkiye’ye karşı aldıkları tavır da hamileri Rusya’nın emriyle oluyor.

Rusların Wikileaks’i kontrol etmesi bu ülkenin görünen/görünmeyen tüm sınırları ihlal ettiğini gösteriyor. Wikileaks iyi bir kontrespiyonaj aracıdır. Böyle bir yöntemle verilen zarar bir uçağın hava sahasına girmesinden daha tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Diğer ülkeler Wikileaks ve Rus kara propagandasına karşı ne yapar bilmem ama bizim hükümetin Putin’in geçtiğimiz gün “Türkiye’de dostlarımız var” sözüne dikkat etmesi lazım. Putin herhalde solcu, laik ve paralel grupları kastediyordur. Mezkur Putin dostlarının gizli belge çalma ve servis etmede ne kadar mahir olduklarını MİT TIR’ları olayında gördük. Yoldaşlar ve şakirtler devlet sırlarını bundan sonra muhtemelen Wikileaks’e verirler. Zaten Paralelciler de artık Avrupa yerine Rusya’ya kaçtıklarına göre Wikileaks’te daha çok Türk belgesi göreceğiz demektir.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: İbrahim Karataş
06-12-15
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
VE RUSLAR WİKİLEAKS'İ DE ELE GEÇİRDİ
Online Kişi: 23
Bu Gün: 78 || Bu Ay: 3.082 || Toplam Ziyaretçi: 2.231.997 || Toplam Tıklanma: 52.268.506