ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ŞUUR YAZILARI
Okunma Sayısı: 2523
Yazar: Ahmet Anapalı
GENÇ ADAM, ÜMMET İŞTE BUDUR!

ÜMMET ŞUURU AYAĞA KALKIYORTürkiye’de bilhassa milliyetçiliği ön plana çıkartıp, bazı batı kuklası Arap Devletlerini örnek göstererek işte ‘Ümmetin hali budur. Bize bizden başka dost olmaz’ diyenler geçen hafta üst üste ümmet adına gelişen güzel hadiselerden sonra acaba ne düşünüyorlar?

Zira Türkiye Devleti’nin Rusya’ya koyduğu “posta”dan sonra her gün bir başka Müslüman devlet Rusya’yı açık bir dille kınadı ve Türkiye’nin yanında olduklarını ifade ettiler. Katar yönetimi doğalgaz rezervlerini Türkiye ile seve seve paylaşacaklarını ifade ederken bir gün sonra Endonezya, Rusya başta olmak üzere bütün dünyaya; “ayağınızı denk alın Türkiye’nin yeri bizde başkadır” dedi. Bu gelişmeler ümmet adına göz yaşartıcı gelişmeler olarak 21. Yy. ümmetçiliğinin hanesine müspet olarak kaydedildi.

Bu satırları okuyan genç arkadaş, üstad Necip Fazıl’ın ifade ettiği gibi;

“Son damla terine ve pazusundaki son gücüne kadar ‘Mukaddes Emanet’e sahip çıkma iddiasında bir genç isen, bahtiyar ol. Çünkü senin ruh hamurunda;

Atını boğazına kadar Atlas Okyanusu’na sokup, gökyüzüne hiddetle parmağını kaldırdıktan sonra ‘Sen Şahidim ol Yarab. Önüme bu denizi koymasaydın ben bütün cihanı Müslüman yapacaktım...’ diyen Tarık Bin Ziyad’dan parçalar var.

SEN; Mute Savaşında kendisini savaşmaktan alıkoyan yarısına kadar kopmuş ve kılıcını sallarken canını acıtan parmağını, atından inip, ayağının altına koyup, “Allahuekber” dedikten sonra çekip kopartan Abdullah Bin Revaha ile  aldığı 90 kılıç ve ok yarasından sonra Allah’ına uçarak kavuşan Cafer-i Tayyar ile aynı yoldansın.

SEN; Sekiz yıllık saltanatının Altı buçuk yılını at sırtında savaş meydanlarında İslam cihadı uğrunda harcayan Yavuz Sultan Selim’le, aynı soydansın.

SEN; Birleşmiş Avrupa’nın Haçlı ordularına karşı Kudüs’ü kahramanca savunan Selahaddin-i Eyyübi’den, Cephede askeri, tüfeğinde mermisi, bileğinde gücü, kalmayıncaya kadar “Ravza-ı Mutahhara’yı” savunup, Allah Resulünün mübarek ayak ucuna kapaklanıp, ‘Seni bırakmayacağım Seni terk etmeyeceğim’ diyen Fahreddin Paşalardan bize yarsın.

SEN; kendine Bizans surlarını hedef alarak tek başına her gün Roma’ya saldıran ve cihad ruhu ile şehadet şerbetini içmek için küffarın üzerine korkusuzca yürüyen Malatya Serdarı Battal Gazi ile aynı aşktansın.

SEN; İstanbul surlarının önünde askerlerine hitaben; Ey benim ün almış devlet erkanım, tarife hacet yoktur. Şimdi sahip olduğumuz bu devlet nice gazalar ve büyük tehlikelerle kazanılıp, ecdadımızdan ceddimize ve sonunda bizlere nasip olmuştur. Geçmişte en yiğitler toprakları kanlarıyla boyamış bugün ebediyet alemine göçmüştür. bu yiğitlerden bize kalan bu şanlı devlet inşallah kıyamete kadar ayakta dimdik duracaktır. Bu çektiğimiz zahmetlerin tümü Allah ve O’nun dinini yaymak içindir. Elimizde İslam kılıcı vardır. Eğer bu zahmetleri biz çekmezsek, bize gazi demek yakışmaz diyen ve 21 yaşında “gemileri karadan yürüterek” İstanbul’u fetheden, Resulün hadis-i şerifine mahzar olan yüce “Ebu’l Feth Gazi Fatih Sultan Mehmed Han ile aynı candansın.

SEN; Rus zulmü altında inleyen milletine hürriyet kazandırmak için cihad eden “Şeyh  Şamil’le”, “Şamil Basayev’le” ya da İtalyan’ların korkulu rüyası Libya’nın destansı kahramanı “Ömer Muhtar’la” aynı ümmettensin.

SEN; 91 yaşında olmasına rağmen İslami Cihad ruhu ve ahlaki içerisinde küffar ile mücadele etmeyi bir an olsun bırakmayan ve arkadaşları ile birlikte idam cezasına çarptırılan Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi lideri Gulam Azam kadar Bangladeşlisin.

SEN; Alparslan Gazi kadar Türk’sün, Selahaddin-i Eyyubi kadar Kürt’sün, Ömer Muhtar kadar Arap’sın, Şeyh Şamil kadar Çeçensin, Mehmet Akif kadar Arnavutsun, Bilge Kral Aliya İzzet Begoviç kadar Boşnaksın, Malcolm X kadar zenci ve Afrikalısın, Sudanlı zenci Musa kadar Sudanlısın, yiğit kahraman İpsiz Recep kadar Lazsın, çektiği işkencelerden gözlerini kaybeden İsa Yusuf Alptekin kadar Doğu Türkistanlısın, Ramazan ayında oruçlu bir halde Budist teröristlerce şehit edilen Patani Müslümanlarının lideri Yakup Rahmani kadar Patanilisin, tek suçu Müslüman olmak olan Arakan Müslümanları kadar Arakanlısın. Velhasıl sen, ümmetsin, Müslümansın...

Muhabbetle...

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ahmet Anapalı
22-10-16
E mail: yeniakit.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
GENÇ ADAM, ÜMMET İŞTE BUDUR!
Online Kişi: 17
Bu Gün: 211 || Bu Ay: 8.815 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.215 || Toplam Tıklanma: 51.932.038