ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / KADIN VE ÂİLE
Okunma Sayısı: 1690
Yazar: Ferhat Ersin
KIZLAR, HANGİ ERKEKLERLE EVLENMELİ?

KIZLAR, HANGİ ERKEKLERLE EVLENMELİ?Çarşamba günkü yazımızda “Erkekler; hangi kızlarla evlenmeli?” demiştik ve bugün için de “Kızlar, hangi erkeklerle evlenmeli?” konusunu ele alacağımızı söylemiştik.

Kızlar; hangi erkeklerle evlenmeli, hangi erkeklerden uzak durmalı?

Erkek kılsız olur, tüysüz olur derken ortaya yüzsüz erkeğimsiler çıkardılar. İlk başta kadınlar, kendilerine benzemiş erkeğimsileri matah bir şey sandılar. Ancak bu tarz kişi/liksiz/lerle bir arada olanlar, zamanla şunu gördü: Kendilerine kendilerinden bir tane daha lazım değil. Bunu her kadın görmeli ve erkeğimsilere değil de erkeklere hayatlarında yer açmalı. Bunu yapabildikleri oranda mutlu, yapamadıkları oranda mutsuz olacaklardır. O hâlde öncelikle kızların evleneceği kişi ER olmalı, ıslak KEK kıvamına gelmiş erkeğimsilerden uzak durmalılar.

Cüzdanı şişkin, egosu pişkin, kendisi çapkın olanlardan kesinlikle uzak durun!.. Erkeklerin cüzdanına değil, vicdanına sığının!.. Cüzdanı ve egosu kaba olup vicdanı olmayanlar sizi bir meta olarak görür, değeriniz satın alınabilecek bir mal kadar olur!.. Ancak vicdanı zengin olan birinin cüzdanı belirgin olmasa da sizin için harcayacak paradan daha değerli şeyleri olacaktır. Mesela yeri geldiğinde sizin için hayatını bile harcamaktan çekinmeyecektir. O hâlde evleneceğiniz erkeğin cüzdanı değil, vicdanı olsun ölçünüz!..

Diploma sahibi çalışan bir hatun olabilirsiniz. Size talip olan kişi, evleneceği kişinin mutlaka çalışan bir hatun olmasını istiyorsa zinhar o erkekten(!) uzak durun. Çünkü siz onun için evinin hanımı, çocuklarının anası olacak bir hayat arkadaşı değilsiniz. Siz onun için yürüyen dolar, avro; daha lüks bir araba, daha lüks bir ev, hayat standartlarını yükseltecek bir araçsınız. Size değer veren bir koca, mutlu bir aile hayatınız olsun istiyorsanız sizi arzuları için bir araç gören kişi/liksiz/lerden uzak durun. Size siz olduğunuz için değer veren, diplomanıza, işinize değil de içinize önem veren, sizinle iki cihan mutluluğunu amaç edinen ER kişiyle karşılaşırsanız da sakın ha armudun sapı, üzümün çöpü demeyin, fazla naz, çok fazla şey niyaz etmeyin ve EVET deyin!.. Bu fırsat her zaman kapınızı çalmaz.

Sizi benzetiyorsa aya, aramıyorsa hiç hayâ, çok önemliyse onun için badana boya; bu adam da heva ve hevesinin peşinde gerektiğinde gidecektir uzaya!.. Sakın ha onu yanınıza yaklaştırmayın, çünkü onun yanındaki değeriniz dişiliğinizdendir, kişiliğinizden değil. Dişiliğiniz cazibesini kaybettiğinde kişiliğiniz bir anlam ifade etmeyecektir o nankör için. O hâlde sizdeki badana boya değil de hayâ, dişiliğiniz değil de kişiliğiniz, dışınızdan ziyade içiniz ilgisini çekiyorsa talibinizin; bu talebe bigâne kalmayın ve bir an önce düğün tarihini belirleyin!..

Sırtınızı dayayacağınız bir dağ olacak, sofrası sizin için bağ olacak, sizi el âlemden kıskanıp kol kanat gerecek, sizi kendisine Hakk’ın bir emaneti görecek, gerektiğinde sizin için dağları delecek bir Ferhat bulursanız ona Şirin olma fırsatını kaçırmayın.

Cimri olmayıp parası pul olan, cool değil de Allah’a kul olma kaygısında olan, kendisini Mevla’ya ulaştıracak bir Leyla arayışında olan; Leyla’sı için çöllere, Mevla’sı için yollara düşen bir Mecnun çıkarsa karşınıza ona Leyla olmak bahtiyarlığına ulaşmak için her fedakârlığı yapın!..

Haydi, hayırlı kısmetler!..

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ferhat Ersin
06-05-17
E mail: http://dirilispostasi.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
KIZLAR, HANGİ ERKEKLERLE EVLENMELİ?
Online Kişi: 19
Bu Gün: 515 || Bu Ay: 6.505 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.862 || Toplam Tıklanma: 52.121.879