ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / TEFEKKÜR
Okunma Sayısı: 2075
Yazar: Abdullah Kuloğlu
ANNE ARAYAN ANADOLU

ANNE ve ÜVEY ANNE (nezaketen fahişe yerine kullanılmıştır)

Bir topluluğun, kavmin, milletin ne halde olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Eğer bir toplulukta bütün ve tek kıymet ölçüsü çocukluk seviyesine inmişse, bunun en müşahhas belirtisi o topluluk, kavim ve milletin liderlerine bakılarak anlaşılabilir. Böyle bir toplulukta iltifat ölçüsü dürtüler olduğu içindir ki Psikolocya Liderleri revaçtadır.
Fikir Liderleri ise mahpustur.

Lidere bağlılık psikolocya seviyesinde kalmıştır. Kaba ve ölçüsüz mistik dürtüler ile bezelidir. Fikir emrinde psikolocya derdi uçmuştur. Lider sadece söyler, topluluk sadece tekrarlar.

Böyle bir topluluğun hakim olduğu yerde fikir adamı doğrudan yaşayamaz ölür. Nerede kaldı ki "fikir ölçüsü"ne bağlı Liderler doğrudan görünsün ve hakim olsun.

Öyle ise böyle toplulukların olduğu yerde, fikir liderlerine bağlı psikolocya liderleri kritiktir. Çocukla baba arasında anne rölü oynayacak tipte liderler..

Anadolu bugün 4-5 yaşlarında bir çocuk! Bu hale getirmek için bütün meziyetlerinden soydular onu. Artık doğrudan temas etmesi mümkün değil fikir ve ruh adamlarıyla! Teberrüken iltifatlar ise çok cüzî ve yetersiz. Bizim halimiz de en fazla bu minvalde!

Çocuğa hakim ve yönlendirici temel şey nedir?
Körpe korkuları, hevesleri, sığınma duygusu, güven arayışı, hayalleri..
Bir çocuk ülkesi düşünün böyle.
Böyle bir ülkede DOĞRUDAN bir İmam-ı Gazali nasıl iltifat görebilir, Ebu Hanife'yi takdir edebilecek kıymet ölçüsü nasıl mümkün olabilir?

Anadolu'nun kalbine ve gönlüne girmiş Liderlere bakınız. Onlar bile 4-5 yaşında bir çocuk seviyesinde. Temiz ve masum olsalar bile!

Böylesine derin bir uçurumu kapatabilecek çapta bir ANNELİK meziyeti mümkün mü? Yani üstün politikacı tipi! Yani üstün fikir ve ruh adamları ile millet arasında köprüler inşaa eden ve diğer yakaya kavuştuğunda milleti, fikir ve ruh adamlarına teslim edebilen!

Doğu-Batı ayrımı yapmadan söylüyorum bundan 100-200 yıl önce daha MEDENÎ bir anlayış vardı dünyada. Bugün ne sanatçı ne fikir adamı ne üstün manasıyla politikacı yetişemiyor. Üstün politikacı-anne öldü çünkü.

İşte böyle bir vasatta Üstad (N. Fazıl "Doğruluş"), S.Mirzabeyoğlu, Cemil Meriç, Sezai Karakoç vs vs vs ile Anadolu ahalisi arasını doldurdu birileri üvey annelerle..

Üvey anneler hep kendilerine muhtaç kalsınlar diye büyütmediler ahaliyi!.. Anne bildiklerimiz ihanet etti Baba'ya, çocuk bıraktı evlat diye kendine bağladıklarını!..

Bunu demokrasiyle yaptılar, işimiz kaldı çoluk çocuğun insiyaki iradesine.

Bu yüzden hayata hazırlanmamış çocuk seviyesine takıldı sakallı ve göğsü süt verenlerle dolu Anadolu!

Galiba bizim en temel meselemiz de bu! En samimi Halk liderleri-kadınlarımız (politikacı tipi) bile anneliğin köprü rölünü ifa edemeyenlerden müteşekkil. Hatta kasıtlı böyle olanlarıyla üvey anneler çoğunlukta.

Şimdi biz üvey olmayan bir kadın bulduk! Bu kaçıncı buluş Allah'ım! Sen Anadolu çocuğunun ümidini kayır!

Üvey annelik yapmaya soyunanlara karşı üvey olmayan bir kadın var kaçıncı kez. Var amma bu kadın da mı kısır yoksa?

Manzara açık! Kısır da olsa üvey değil ya, çocukta anne hasreti o kadar derin o kadar ertelenemez çapta ki, kadının anne olma ihtimaline bile şiddetle sarılıyor.

Ve biz bu kadın anne olabilsin için çırpınıyoruz. Öyle ya, ya bu kadın anne olacak ya da zaten baştan anneliği bilen biri çoluk çocuğu toparlayıp karşı yakaya teslim edecek.

Biz kendimiz anne olamadık. Esas suç bizim. Çaresiz bu suçu kapatmak için bizden olan kadına anneliği öğretmeye çalışıyoruz şimdi.

Şunu anlatmaya çalışıyoruz; Çoluk çocuğun her sözünü dinlemek düzeni demokrasiyle olmaz annelik, baba adamlara (fikir ve ruh adamlarına) göre hazırlamanın düzeniyle mümkün annelik.

İşin garip tarafı bu kadını üvey anneler öldürmeye çalışıyor üstelik. Anne olabilmenin şartlarına dair bir şuur belirttiği için değil ama buna dair bir ihtimal olduğu için!

İlahî cilveye bakınız.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Abdullah Kuloğlu
09-01-14
E mail: facebook
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ANNE ARAYAN ANADOLU
Online Kişi: 24
Bu Gün: 287 || Bu Ay: 2.846 || Toplam Ziyaretçi: 2.231.547 || Toplam Tıklanma: 52.264.453