ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / TEFEKKÜR
Okunma Sayısı: 2003
Yazar: Fatma Tuncer
BİR İNSANIN ÇÖKÜŞÜ

BİR İNSANIN ÇÖKÜŞÜBir devletin çöküşü içeriden ve dışarıdan gelen darbeler sonucunda gerçekleşir. Toplumun bütünlüğü ortadan kalkar, fertler birbirlerine düşürülür, iki taraftan gelen hamlelerle devlet temelinden sarsılır ve çok geçmeden yıkılır. Tıpkı bunun gibi bir insanın çöküşü de iki taraflı gerçekleşen saldırılar neticesinde olur. Bunu çevrenizde yaşadığı haksızlıklar karşısında direnme gücünü kaybetmiş ve neşesinden hiç eser kalmamış insanları dinlediğinizde daha iyi anlarsınız.

Düşmüş bir insanın yürüyecek dermanı kalmamıştır. İnsanlar, sağından solundan yanından sözler söyler, haklarını ellerinden alır, iftiralar atar, işinden evinden yuvasından ederler. Düşmanın bir kısmı içeride bir kısmı dışarıdadır fakat hedef aynıdır. Düşenin zayıflığını fırsat bilerek, vurmaya devam eden insanlar bu tavırlarından hiç vazgeçmezler. Karşılarındaki kişi, ardı sıra gelen söz ve yıkıcı tavırlar karşısında bitkindir ve her an düşmeye namzettir. Ama vuranların vicdanı kördür ve o vaziyette vurmaya devam ederler. Bir insanın çöküşünü seyretmek ve bundan haz almak ağır hastalık belirtisidir. Ama bu türden hastalıkların revaçta olduğu bir dönemden geçmekteyiz.

Bir kere düşmüşseniz, ayağa kalkmanız oldukça müşküldür. Zira düşene bir tekme de sen vur anlayışıyla hareket eden insanlar, sizin zayıflığınızı fırsat bilerek vurmaya devam edeceklerdir. Eğer zayıf düşmüşseniz, ne yaparsanız yapın, insanların nazarında bir değeriniz olmayacak ve onlar sizi zayıf bellediği sürece vurmaya devam edeceklerdir. Düşenin dostu olmaz sözünün geçerliliğini görecek ve belki de kendinize bir zırh öreceksiniz. Ama biz şunu biliyoruz, düşenin dostu olmasa da mümin kardeşi vardır ve olacaktır. Onların sayıları pek fazla değildir fakat yürekleri büyüktür. Düştüğünüzde yanınızda sadece onları bulur ve tereddütsüz güvenirsiniz.

Düşmek insanın kaderidir, aslolan ise insanın haktan ayrılıp dalâlete düşmemesidir. Eğer, düşüşünüz bedeni bir rahatsızlığa ya da maddi bir kayba bağlı ise korkmayın, yoksulların yardımcısı Allah’tır. Ama ikinci tür düşmede işiniz zor.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Fatma Tuncer
24-05-14
E mail: milligazete.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
BİR İNSANIN ÇÖKÜŞÜ
Online Kişi: 9
Bu Gün: 39 || Bu Ay: 7.856 || Toplam Ziyaretçi: 2.218.651 || Toplam Tıklanma: 52.150.967