ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 3512
Yazar:
BÜYÜMEZ GAZZE'DE ÇOCUKLAR!

BÜYÜMEZ GAZZE'DE ÇOCUKLAR!

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik hava saldırılarında iki günde ölenlerin sayısı 43’e çıktı, 370 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden çocukların sayısı en az 9, kadınların ise 15 olarak açıklandı.

Milliyet'in haberine göre Akdeniz ve İsrail toprakları arasına sıkışmış; iki milyona yaklaşan nüfusuyla Birleşmiş Milletler’in ‘dünyanın en büyük açık hava hapishanesi’ olarak nitelendirdiği Gazze’ye hava saldırıları üçüncü gününe girdi. İsrail’in, Gazze’den atılan roketleri sonlandırma gerekçesiyle başlattığı ‘Koruyucu Uçurum’ operasyonunun ilk 48 saatinde ölü sayısı 43’ü, yaralı sayısı da 370’i geçti. AFP’ye göre dün ölen 21 Filistinliden 15’i kadın, 6’sı çocuk.

KUCAĞINDA BEBEĞİ İLE ÖLDÜ

Çarşamba akşamüstü Gazze’ye düzenlenen dört saldırının tamamında kadınlar ve çocuklar öldü. El Maghazi’de vurulan evde bir anne ve bir çocuğu öldü. Gazze’nin merkezinde iki anne ve dört çocuk hayatını kaybetti. 13 yaşındaki Muhammed Arif ve 12 yaşındaki kardeşi Amir evlerini hedefleyen füzeyle son nefeslerini verirken Zeytun’da 27 yaşındaki Amina Malaka, 18 aylık bebeği Muhammed kucağındayken öldü. Beyt Hanun’u vuran bir roket ise 40 yaşındaki Sahar el Masri ve 14 yaşındaki oğlu İbrahim’i öldürdü. Gazze’nin güneydoğusundaki Han Yunus’ta yaşayan Kavare ailesine ise önceki gece gelen telefonda evi beş dakika içinde boşaltmaları istendi. İsrail’in evin bombalacağını söylemesine meydan okuyan Kavare ailesi ve komşuları, evin içinde ve çatıda canlı kalkan oldu. Fakat evin vurulmasıyla 13 ve 14 yaşlarındaki iki çocuk dahil yedi kişi öldü. Yüzde 90 başarıyla çalışan füze kalkanı Demir Kubbe sayesinde İsrail’de Gazze’den atılan roketler yaralanma ya da ölüme sebebiyet vermedi.

2000'DEN BERİ 1407 ÇOCUK ÖLDÜ

Uluslararası Çocukların Korunması hareketinin verilerine göre 2000’den “Koruyucu Uçurum” operasyonuna kadar ölen Filistinli çocukların sayısı 1407. 2009’da Dökme Kurşun Operasyonu sırasında 315 çocuğun öldüğü Gazze’de İsrail ordusunun büyük saldırıları dışında ‘rastgele ateş açılması’ ve suikast girişimlerinin sonucunda da çocuklar hayatını kaybediyor. 2012’deki Savunma Sütunu operasyonunda 18’i 0 ila 8 yaş arasında 43 çocuk öldü.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
10-07-14
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
BÜYÜMEZ GAZZE'DE ÇOCUKLAR!
Online Kişi: 14
Bu Gün: 67 || Bu Ay: 7.578 || Toplam Ziyaretçi: 2.239.783 || Toplam Tıklanma: 52.343.390