ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / KADIN VE ÂİLE
Okunma Sayısı: 2308
Yazar: Sevda Türküsev
ORTALIK ÇOCUK KADINDAN (gelinden değil) GEÇİLMİYOR

ORTALIK ÇOCUK KADINDAN (gelinden değil) GEÇİLMİYORBazen 'Ne yapıyoruz?' diye soruyorum kendime. Bir taraftan yapmaya çalışırken, diğer taraftan bozulan ve yıkılanları, modernlik ve gelişmişlik adına görmezden gelmiyor muyuz? Daha doğrusu bazıları görmezden gelmiyor mu?

Derin yaramız olan 'çocuk gelinler' için devlet, millet, STK'lar, akademisyenler elimizden geleni yapıyoruz da ya peki ortalıkta kaynayan 'çocuk kadınları' neden göz ardı ediyoruz?

Evlilik kurumu adı altında çocuk yaşta evlendirilen genç kızları veya yaşlı erkeklerle evlendirilen gencecik kızlarımızı korumak için her türlü kampanyayı yaparlar ama çocuk yaşta yaşanan cinsel ilişkiler için kimse bir şey söylemez!

Bugün sözümona, orta öğretimde 'sevgili' kavramını özgürlük diye, gelişmişlik diye savunup, üstüne birde tavsiye edenlerin, bunu hangi mantıkla yaptıklarını çok merak ediyorum! Öncelikle şunu da belirtmek isterim; bu yazdıklarımdan 'çocuk gelinler daha iyi' gibi bir anlam çıkarmayın! Kaldı ki, çocuk gelinleri bende tasvip etmiyorum. Benim dikkat çekmek ve söylemek istediğim şey şu: Çocuk yaşta serbest cinsel yaşam, almış başını giderken buna karşı tepki vermeyenlerin bu rahatlıklarına şaşıyorum ben.

Burada sadece evlilik kurumu ile bağlanan bir çocuğa mı sahip çıkılması gerekir? Evliliğin bir diğer manası da cinsel yaşam değil midir? Evlenip cinselliği yaşayan, yaşlı erkeklerle evlendirilen kızları koruyalım ama ya peki flört adı altında bunu yapan kızları neden korumak gündeme gelmiyor?

Maalesef üzülerek söylüyorum; bugün bu televizyon dizilerinin, o saçma ve uçuk gençlik dizilerinin de büyük etkisiyle, genç kızlarımız sevgili kavramını o kadar abarttılar ki, ortalık çocuk kadınlardan geçilmiyor. Bunu, sevgili ve flört kavramı içinde yaptıklarında modernlik oluyor; kimsede buna tepki vermiyor. Evlilik adı altında yapıldığında ise ortalık karışıyor, kampanyalar yapılıyor. Her ikisinin de doğru olmadığını kabul etmedikten sonra, toplumun ve aile yapısının bozulmasına engel olmazsınız.

Küçücük kızlar, yaşlı ve evli veya bekar erkeklerle gezip tozup her şeyi yaşayarak modern oluyorlar, öyle mi?

Küçücük kızlar mendil değiştirir gibi sevgili değiştirince gelişmiş oluyorlar, öyle mi?

Küçücük kızlar kitap okumaları gereken yaşlarda o saçma uçuk dizileri seyrettiklerinde yoldan çıkmamış oluyorlar, öyle mi?

Tabiî ki istisnalar kaideleri bozmaz lakin bu tür dizi ve programların, gençliğin zihinsel ve ruhsal dünyasını olumsuz yönde etkilediğini de artık herkes kabul etmeli!

Küçücük kızlar yaşlı adamlarla evlendirildiklerinde veya küçük yaşta evlendirildiklerinde kamu vicdanı ayağa kalkıyor ama küçücük kızlar bunu flört ve sevgili olarak yaptıklarında hiçbir şey olmuyor öyle mi?

Vallahi onu bunu bilmem de her iki durumda da hepsi o küçücük kızlar ziyan oluyorlar, o kadar!

Ben bunları yıllardır yazıyorum, söylüyorum. Bir erkekle evlendirilip tek bir erkekle beraber olan kızlar mı daha fazla zarar görüyor yoksa şu modernlik adına sevgili olup da ha bire başka başka erkeklerle birliktelik yaşayan kızlar mı daha fazla zarar görmüş oluyorlar?

Aman ne kötü kıyaslama, öyle değil mi?

Her iki şekliyle de zarar büyük ama 'kötünün iyisi diye bakarsanız' belki herkes kendince bir kıyaslama yapabilir.

İddia ediyorum! Bugün Türkiye'de çocuk gelinlerin sayısı çocuk kadınların sayısından daha azdır. Bu iyi bir şey mi? Tabii ki hayır, her ikisi de hiç olmamalı…

Özellikle Gezi olaylarında 'Hamile kalırım, doğurmam!' sloganıyla sokağa çıkan o zavallı kadınları çok görmüştük. Gençliğe verdikleri mesajlara bakınca, 'Siz kim oluyorsunuz da çocuk gelinleri savunuyorsunuz!' deme hakkını kendimizde görebiliyoruz. Bunlar gibiler için özgürlük kavramı, haramlar doğrultusunda 'her şey mübah' doğrultusundadır. Kendi yaptıklarını, hatta kendi yaptıkları kadar kötü olmayanını cehaletten birisi yaptığında hemen eylem, hemen tepki…

Yahu arkadaş! Aklın yolu biridir; hadi cehaletten yapanları eğitmeye çalışalım da, sizin gibi tahsilli cahilleri nasıl eğiteceğiz?

Boşuna dememişler; en tehlikeli cahil hareket halindeki cahildir…

Evet, evliliğin makul bir yaşı olmalı ama sevgili, flört, ilişki dediğimiz şeylerinde bir yaşı olmalı değil mi?

Bu dizilerde gençlerin ahlakını bozmak için onca sahne senaryo var ve bunlar ifade özgürlüğü oluyor. Bu dizilerde çocuklara sevgili ve beraberinde ilişki kavramlarını sunuyorlar; gençliğe evlilik öncesi ilişki ve yaşamı cazip doğal göstermek için her şeyi yapıyorlar.

Ve maalesef gençlik de bunlardan etkileniyor.

Okullara din dersi, ahlak dersi, değerler eğitimi konulduğunda ise kıyameti koparıyorlar.

Bu söz ettiğimiz konular değer, inanç, ahlak değil mi?

Aliya İzzetbegoviç'in çok güzel bir sözü var; "cami minarelerinden ve televizyon vericilerinden verilen mesajlar, birbirine zıt olduğu sürece ne elde edebiliriz ki?" İşte aslında konu bu kadar açık ve net…

Cami minarelerinden verilen mesajlara tahammülü olmayanlar, televizyonlarda verilen o ahlaksızca savrukça mesajları özgürlük ve gelişmişlik sayarak bu toplumun zehirlenmesini desteklemekten başka bir şey yapmıyorlar.

Sonrada çıkıp 'Çocuk gelinlere karşıyız!' çığlıkları atıyorlar…

'Çocuk gelinler' ile 'çocuk kadınlar' arasında çok bir fark mı var Allah aşkına?

Evlendirilen kızların tahsil hayatı vs. ayrıca bir sorun olarak karşımıza çıkar. Fakat çocuk yaşta sevgili hayatı yaşayıp yaşlı erkeklerle birlikte olan o kızlarımızın, tahsil alsalar da hasar görmüş ruhsal ve zihinsel dünyalarıyla kendilerine ve topluma ne kadar faydaları dokunabilir.

Bugün, bunalım içinde, tatmin olmayan, şımarık, kendini bilmez bir gençlikle karşı karşıyayız.

Bu entel dantel tipler için modernlik adına evlilik öncesi, çocuk yaşta kendi rızasıyla cinsel yaşamda sıkıntı yok ama çocuk yaşta evlendirilenlerde sıkıntı var!

Hayır efendim, iki durumda da sıkıntı var ama sizin hangisi işinize gelirse onu kendinize sıkıntı yapıyorsunuz, o kadar.

Yani anlayacağımız 'sıkıntı büyük…'

'Ahlak kafada başlar' derler, çoluk çocuğu her türlü ilişkiye iterler, öte tarafta da tek eşli bir ilişkiyi kınarlar.

İkisini de kınayın da görelim.

Bu konuya neden değinme ihtiyacı duydum; çocuk tacizleri, pedofili, çocuk tecavüzleri vs. Bunları konuşmak, kınamak güzel de çocuklarımızı bunlardan korumanın yollarını daha geniş açıdan değerlendirmemiz lazım. Tüm bu etkiler bozulan gençliğin serbest yaşama arzusu ve erken yaşta gereksiz ilişkilere girmeye başlamalarının tüm bu olayların önünü daha fazla açtığını düşünüyorum.

Çocuk yaştakiler ne kadar gereksiz sosyalleşip ne kadar gereksiz ve saçma bilgileri kafalarına alırlarsa, ortalıkta gezen sağlıksız insanların pençesine düşme tehlikeleri o kadar fazladır.

Sözümona bazı aydınlar, bir taraftan yaparken bir taraftan yapmaya çalıştıklarından daha büyük bir yıkım için çabaladıkları görmeliler.

Bu 'çocuk gelinler' ve 'çocuk kadınlar' konusu da bunlardan birisi…

Çocuk gelinleri kurtarmaya çalışırken diğer çocukları ziyan edenlere ancak şunu demek lazım: Sizler bu kafayla, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olacak kadar dar görüşlüsünüz.

Çocukları koruyacaksanız bütün çocukları koruyun…

Mendil değiştirir gibi sevgili değiştiren, günübirlik ilişkiler yaşayan, yaşlı erkeklerle ilişkiye giren ya da yaşıtlarıyla çocuk yaşta ilişkiye giren genç kızların hali çocuk gelinlerden daha vahim.

Emin olun, cehaletle savaşta yol alınıyor ve 'çocuk gelinler' konusu bir süre sonra hallolacaktır. Lakin sizin bu modern kafanızdaki 'çocuk kadınlar' sorunu bir çığ gibi büyüyüp gidiyor ve sizler bu çığın altında kaldığınızda neyin ne olduğunu göreceksiniz…

Artık anlayana…

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Sevda Türküsev
22-10-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 2
hasan hüseyin
Allah razı olsun
Tarih : 23-10-14

bu meseleleri düşünüp,rahatsız olanlardan,kaleme alanlardan Allah razı olsun

 
AHMET
BAZI ŞEYLER HER YAŞTA HARAMDIR
Tarih : 22-10-14

Sevda Hanım'ı zevkle okuyoruz. İçimizden geçenler onun ağzında cümle oluyor. Ama şu ibaresine takıldım: "... sevgili, flört, ilişki dediğimiz şeylerinde bir yaşı olmalı değil mi?" Hayır Sevda Hanım, biraz düşünseniz bu cümledeki hatayı fark edersiniz. Bazı şeyler her yaşta memnu'dur, haramdır. Böyle söyleyerek bu çirkin işleri belli bir yaşta olursa meşrulaştırmış olursunuz. Sizin böyle düşünmediğinizi/inanmadığınızı biliyoruz. Selamlar.

 
ORTALIK ÇOCUK KADINDAN (gelinden değil) GEÇİLMİYOR
Online Kişi: 16
Bu Gün: 348 || Bu Ay: 8.952 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.388 || Toplam Tıklanma: 51.933.108