ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 1553
Yazar: Cihangir İşbilir
ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI

ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞIHer ânı canlı olarak yayınlanan Paris’teki operasyon üzerine yapılmadık yorum, söylenmedik söz kaldı mı bilmiyorum? Küresel medya ve bizdeki ulusal uzantıları Charlie Hebdo dergisine yönelik terör saldırıları ve sonrasındaki gelişmeleri tepe tepe ve iştahla kullanmaya devam ediyor… Polisiye bir filmin birkaç bölümünü andıran görüntüler son 96 saatte defalarca izlettirildi dünyaya. Oyuncuların profilleri ezberletildi ve uluslararası kamuoyuna ‘gerekli’ mesajlar verildi. ‘Akut travma’ yaşayan Fransa’da psiko-sosyal gerilim yeteri kadar tırmandırıldıktan sonra filmin devamını da göreceğiz şüphesiz… Senaristlerin ‘bizim dünya’ için mutlu bir son öngörmediklerini söylememe gerek yok sanırım...

Sırasıyla Arnold Toynbee, Bernard Lewis ve Samuel Huntington tarafından birbirinden beslenerek ortaya atılan ve en son “Medeniyetler Çatışması” diye formüle edilen ‘yeni savaş’, yani adı konmamış Üçüncü Dünya Savaşı karşılıklı ve âdil bir harpten çok bir tarafın hegomonya inşâsı için ilan ettiği ve farklı yoğunluklarda ve cephelerde devam eden, asimetrik, muhatabı İslam Dünyası olan, tek taraflı ve oldukça sofistike bir taarruz aslında…  

SAVAŞIN CEPHELERİ

Bu savaşın devam etmesi için her tedbir ‘ustaca’ alınıyor; Soğuk Savaş’tan sonraki Bosna Savaşı, Cezayir darbesi, Körfez Savaşı, Afganistan ve Irak’ın işgali, İsrail’in Gazze’ye ve diğer Filistin topraklarına yönelik operasyonları ve niyahet Mısır darbesi, Libya ve Yemen’deki kaosdan Suriye’deki bitmeyen krize kadar  Arap Baharı sürecindeki gelişmeler ‘şiddet sarmalı’nı besliyor. Bu listeye Çin’in Doğu Türkistan’daki zulmü, Arakan’daki dram, Keşmir’deki bitmeyen işgal ve zulüm, Tayland’ın Patani’deki zorbalığı, Somali, Mali ve Orta Afrika’daki kanlı krizleri de eklemek mümkün.

Hatta Türkiye’de 28 Şubat başta olmak üzere tüm darbe teşebbüslerini, PKK’nın manevralarını, en son Gezi ve 17-25 Aralık süreçlerini, Bangladeş’teki laik hükümetin hukuk cinayetlerini ve Pakistan’ın istikrarsızlaştırılmasına yönelik terör saldırılarını da bu minvalde okumak gerek.

Bu ‘cepheler’deki saldırılar gözardı edilmezse El-Kaide, DEAŞ, Eş-Şebab, Boko Haram gibi örgütlerin çıkış sebeplerine ulaşılabilir.

Tüm gizli servis operasyonlarından ve komplolardan sarf-ı nazar olan biteni radikalizme savrulan ‘Müslüman gençler’ meselesine indirgemek bu savaşın aktörlerinin bir başka oyunu!

“SEÇİLMİŞ ACILAR, SEÇİLMİŞ ZAFERLER”

‘Müslüman gençler’in terör örgütlerine katılma meselesi belki de son dört günün en çok konuşulan meselesi idi. Batı yine parçalı düşünmeye ve hata yapmaya devam ediyor: İslam’ı terörle etiketleyip sorunu ‘çözeceğini’ zannediyor. Hiçbir kutsal tanımayan Charlie Hebdo dergisini kutsallaştırıp buradan psikanalist Vamık Volkan’ın ifadesiyle bir ‘seçilmiş acı’ devşirerek ‘seçilmiş zafer’ için sefer hazırlığı yapıyor. Olayın hiç bilemediğimiz esas fâilleri ise Avrupa kamuoyunun ‘savaş kıvamına’ gelmesinden ve Fransa’nın cepheye dönecek olmasından oldukça memnun...

Avrupa’daki Müslümanlar ve İslam Dünyası’nda ise çoktan hendekler kazılmaya başlandı bile… Savunmadayız!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Cihangir İşbilir
11-01-15
E mail: gazetevahdet.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI
Online Kişi: 20
Bu Gün: 201 || Bu Ay: 6.218 || Toplam Ziyaretçi: 2.237.165 || Toplam Tıklanma: 52.311.446