ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 2029
Yazar: İbrahim Karataş
TERÖR ORTAKLARI KAYBEDECEK

TERÖR ORTAKLARI KAYBEDECEKBirileri ülkeyi ısrarla ama ısrarla terörle terbiye etmeye çalışıyor. Geçen hafta bugün Ankara’da patlatılan bomba, devletle hesaplaşmanın devam edegelen ve edecek olan faaliyetlerinden sadece biriydi. Nitekim dün de İstanbul’da patlama oldu. Fakat vurdukça vurulup yok olup gidecekler. Şuna artık inanabilirsiniz; Türkiye’nin terörden kurtulması artık terörle mücadele gücü ile değil, zamanla ilgili bir sorundur. Güzel günlerin çok da uzak olmadığını samimane söyleyebilirim.

Terörün failleri belli; PKK, ona taşeronluk yapan sol örgütler, lojistik destek veren HDP, siyasi destek veren CHP, tetikçi olarak kullanan Rusya ve Batı ülkeleri. Tüm bunları, aralarındaki irtibatı gizleme gereği duymamalarından dolayı biliyoruz. Niye düşmanlık beslediklerini de biliyoruz. Bir de çok az kişinin fark ettiği detaylar var. Onu da işin uzmanları biliyor. İskenderunlu gazeteci dostumuz Halit Tunç’un tespitlerinin üzerinde durmak gerekiyor. Halit bey patlamalarla ilgili diyor ki; “(1)İlk Ankara Patlaması öncesi İstanbul Vatan Emniyet önünde akşamüstü DHKP-C’li Güzin Tolga keşif yaparken yakalandı. Herkes İstanbul’a odaklandı ama bomba ertesi günü Ankara’da patladı. Bombalama nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmenistan ziyareti iptal oldu. (2)Sultanahmet saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan ziyareti iptal oldu. (3)DHKP-C’nin İstanbul’da büyük bir eylem hazırlığında olduğu istihbaratı alınınca Ankara emniyeti İstanbul’a yoğunlaştı. Ertesi günü sadece Fulya tarafında boş bir kontrollü patlama. Sonraki gün Ankara Patlaması. Ve yine Erdoğan’ın Bakü ziyareti iptal.”

Anlaşılan terör aklı güvenlik kuvvetlerini yanıltarak, terörün üst aklı ise teröristlerin eylemlerini kullanarak dolaylı yoldan saldırıya geçti. Son bombalama olaylarında üst akıl Rusya idi. Cumhurbaşkanı veya Başbakan ne zaman enerji anlaşmaları yapmak için Türkî cumhuriyetlere gitse sokaklarda bombalar patlıyor ve devletin yöneticileri adım atamaz hale geliyorlar. Rusya, Orta Asya’yı arka bahçesi olarak görüyor. Türkiye’nin doğalgaz bağlamında kendisine bağımlı kalması, Orta Asya’daki petrolün Rusya’nın pas geçilerek yeni petrol boru hatları üzerinden Avrupa’ya transferi (ki Avrupa’yı da Rusya’nın esaretinden kurtarıyor) Putin’i rahatsız ediyor. Düşürülen uçak yüzünden yerle bir olan karizmasının üzerine bir de petrol piyasasındaki payını kaybetmesinin onu daha da zorda bırakacağını iyi biliyor.

Fakat beyhude uğraşıyorlar. Bu çekişmede Ruslar ve terör örgütleri kaybedecekler.  Suriye’de ebediyen kalma imkanı varken çekilmek bir başarı değil, yenilgidir. IŞİD’le mücadele için gelip IŞİD’i bombalamayı unutmak (!) terörle mücadele değildir. Defalarca sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesi Rus kibirinin zehirli meyvesidir. Ankara’da bomba patlatarak Cumhurbaşkanını durduracağını düşünmek ahmaklıktır. Erdoğan gitmezse Aliyev gelir. Velhasıl Rusya’nın her hamlesi kendisini vuruyor.

PKK da barış yerine savaşı tercih etmesinin bedelini yakında görecek. Bu satırlar yazıldığı sıralarda İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’in Türkiye’ye geleceği söyleniyordu. Rusya çekildiğine göre Suriye’nin kaderi artık Türkiye, İran ve Suudi Arabistan’ın elinde. Üç ülke de federasyona karşı olduğuna göre PKK/PYD elindekinden de olacak. Hükümete tavsiyem Suriye politikaları konusunda İran ile diyalog içinde olmasıdır. İran’a güvenilmez ama Suriye konusunda eli mahkum olduğu için Türkiye ile uzlaşır. Uzlaşma olursa bir yıl sonra Esed de, PYD de tarih olur.

Yeri gelmişken Nevruz için de uyaralım. Malumunuz bugün ve yarın Nevruz kutlamaları var. Sivilleri öldürerek tepki çeken terör örgütü ve destekçilerinin imdadına IŞİD yetişebilir. Bir süredir ortalıkta görünmeyen IŞİD, gösterilerin içine canlı bomba sokarak meydanları kan gölüne çevirebilir. Polislerin, sivillerin ve hatta devlet terörist öldürürken bile “katil devlet” diye bağıranların ölmemesi için sıkı tedbirler alınmalı. Yaradan’ın hatırına yaşatan daima galiptir.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: İbrahim Karataş
20-03-16
E mail: yeniakit.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TERÖR ORTAKLARI KAYBEDECEK
Online Kişi: 12
Bu Gün: 303 || Bu Ay: 8.117 || Toplam Ziyaretçi: 2.219.137 || Toplam Tıklanma: 52.154.121