ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ÎMAN VE İSLÂM
Okunma Sayısı: 1745
Yazar: Bedri Gencer
TAKKE HASSASİYETİ (Hatıralarla değerler eğitimi)

TAKKE HASSASİYETİ (Hatıralarla değerler eğitimi)Biz küçükken namazda takke takmamız gerektiği hususunda bizi uyaran hocalarımız olurdu. Bu konuda bir duyarlılık vardı. Günümüzde bu uyarıyı yapan neredeyse hiç kimse kalmadı.

Ben çocukken bir gün başı açık olarak namaz kıldığımda, kendisi de hoca olan rahmetli babam Niyazi Gencer bana dedi ki:Oğlum, erkeklerde başı açık olarak namaz kılmak tahrimen mekruhtur.” Ve rahmetli babam bu konuda çok ısrarcı uyarılarda bulunurdu. Bugün bunun mekruh olduğunu cami cemaati bile bilmiyor. Yıllar sonra tahkik ettikçe rahmetli babamın bu uyarısının hikmetini anladım.

Tahrimen kerahet ne demek? Yani harama yakın olan mekruh demek. Bu durumda vakit çıkmamışsa o Müslüman erkeğin başını örterek tekrar namazını kılmasını gerektirir.

Yahudiler dinlerinin kurallarına sanki daha bağlılar. Yahudi bir erkek dünyanın herhangi bir yerinde başı açık olarak sinagoga giremez ama bugün camilerde neredeyse takkeli namaz kılan kimse bulamazsınız. Veya çok az bulursunuz.

Artık takkeli namaz kılan bir hoca, bir ilahiyat profesörü bile görmek neredeyse imkânsız hale geldiyse halkın halini siz düşünün. Bugün her alanda olduğu gibi özellikle din alanında korkunç bir cahillik toplumu kaplamış durumda. Cenab-ı Allah yardımcımız olsun.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Bedri Gencer
11-11-16
E mail: dinkulturuatolyesi.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TAKKE HASSASİYETİ (Hatıralarla değerler eğitimi)
Online Kişi: 20
Bu Gün: 52 || Bu Ay: 1.692 || Toplam Ziyaretçi: 2.228.805 || Toplam Tıklanma: 52.240.802