ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / KADIN VE ÂİLE
Okunma Sayısı: 820
Yazar: Sema Maraşlı
HEP ERKEKLERİN YÜZÜNDEN!

HEP ERKEKLERİN YÜZÜNDEN!Gerçekten güçlü olan kişi şikâyet etmeye meyilli değildir; fakat kendini “güçlü” diye tanımlayan kadınların çoğunun hayatları erkek suçlamakla geçer. Mutsuz olmuştur kocasının yüzündendir, boşanmıştır kocasının yüzündendir, çocuğu iyi yetiştirememiştir kocası yüzündendir, fazla sorumluluk almıştır kocasının yüzündendir, hasta olmuştur kocasının yüzündendir, güçlü olmak zorunda kalmıştır o da kocasının yüzündendir…

Kadın sanki kocasına teslim olmuş da adam kıymetini bilmemiş gibi. Evlilikte neredeyse bütün kararları kendi almış sonra da kocasını suçluyor. Kadının kocasını suçlamakta tek haklı sebebi erkeğin evde idareyi eline almamış olmasıdır. Kadın buna kendi müsaade etmemişse erkek hatalıdır ve kadının şikâyet etmeye hiç hakkı yoktur.

Kadınlar kendi kusurlarını göremedikleri için, kusurlarını gösterenlere de kızarak hatalarına saplanıp kalabiliyorlar. Kadınlar gerçekten güçlü olsalardı şikâyet etmezlerdi. Kadınlar gerçekten güçlü olsalardı öfkeli olmazlardı. “Güçlü Kadınlar” neredeyse ellerinde sopa ile gezecekler. Kendi kurallarını dayatıp, yaratılış yasalarına karşı geldikleri için mutsuz olduklarını gözleri görmüyor. Mutsuzluğunun sebebini erkeklere bağladıkları için çok öfkeliler. “O mutluluğu hak ediyor fakat kocası hakkını yiyormuş” gibi öfkeliler. Sürekli kendi haklılıklarını anlatmaya çalışıyorlar.

Toplum genel olarak kadının tarafındadır. Kadın hata yaptığında muhakkak bunun haklı bir sebebi ya da suçlusu vardır; fakat erkek hata yaptığında ya aptallığından ya da kötülüğünden yapmıştır. Kadın boşandığında “Hangi kadın yuvasını yıkmak ister ki! Kesin kocası kötü davranmıştır.” diye bakılır. Erkek boşandığında “Kim bilir ne yapmıştır?” diye yargılanır. Sanki kadınlar gökten inmiş melek. Kadında bir melek kadar iyi olma potansiyeli de vardır; şeytana pabucunu ters giydirme potansiyeli de vardır.

Kadın kurnaz yaratılmıştır. Bunu hayra da kullanabilir şerre de. Bir hanım, kendi kurnazlığını anlatmak için: “Kocam beni anlamadığında ona: ‘Sen beni anlayamazsın, benim kafamda bazen tilki çift kale maç yapıyor.’ derim.” demişti.

Kadınlar kurnaz davranıp hatalarının bedellerini erkeklere yüklemeye çalışmaktan vazgeçmeli, kendi hatalarını görmeliler.

Sema Maraşlı/ “Güçlü Kadınlar Neden Mutlu Değil” kitabından.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Sema Maraşlı
28-05-19
E mail: cocukaile.net
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
HEP ERKEKLERİN YÜZÜNDEN!
Online Kişi: 32
Bu Gün: 222 || Bu Ay: 9.445 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.120 || Toplam Tıklanma: 51.942.032