ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 424
Yazar: Ahmet Doğan İlbey
Alkollü hayat Altıok Partisi'nin ve Kemalizm'in şartlarındandır

Alkollü hayat Altıok Partisi'nin ve Kemalizm'in şartlarındandırBin yıldır İslâm’ın sancaktarlığını Müslüman Türk ülkesinin alkol yasağına kilitlenmesi utanç vericidir. Alkolsever Altıok Partisi’nin bir milletvekilinin sanki Hak bir dâvayı savunuyormuşcasına “Bu yasağı getirenleri Allah’a havale ediyorum…” diye nârâ atması bu ülkeye züldür, hakarettir.

 

ALKOL, ALTIOK PARTİSİ VE KEMALİZM ARASINDA İLLİYET BAĞI VAR

Alkol, Altıok Partisi ve Kemalizm arasında illiyet bağı vardır. Fransa’nın pozitivist ve seküler düşüncelerinden taklit edilerek kurulan alkol muhibbî Kemalist Altıok Partisi için alkol medenî insanların hayat tarzlarının bir unsurudur. Bu sebeptendir ki Altıok Partisi’nin bir yetkilisi alkol yasağı için “Özel hayata, hak ve özgürlüklere müdahale var. Hukuka, akıl, bilim ve laikliğe aykırı dinsel bir müdahale…” diyerek feveran etmiş. Türkiye’yi Fransa zannetmiş olmalı. Bu zihniyet yerli ve millî değil, Fransa’dan ithal edilmiş bir zihniyettir.

 

RAKISEVER ALTIOKÇULARIN HUYU DEĞİŞMİYOR

Bu partinin bir milletvekilinin Tekirdağ'daki rakı fabrikasının zarar etmesinden dolayı kapatılmasına nasıl hayıflandığını, bu rakı fabrikasının 1931’de Kemalist şefin gayretleriyle kurulduğunu, Türkiye’de benzerinin olmadığını, kar-zarar hesabının ötesinde bir anlamının olduğunu, savaştan yorgun ve yoksul çıkmış bir halkın, Cumhuriyet’i kurduktan sonra canını dişine takarak yaptığı büyük sanayileşme hamlesinin sembolü sayıldığını “ah!” “vah!” ederek anlatmasını Türk milleti unutmuş değil.

Müslüman bir ülkede bir rakı fabrikasının kapatılmasına üzülmek ve sembol bir değer taşıdığını söylemek tahrik edici ideolojik bir tavır olduğu gibi, aynı zamanda psikiyatrik bir vak’adır. Müslümanlığıyla var olan bir milletin ülkesinde alkolizmi savunarak siyaset yapan kişi iktidar olabileceğini düşünüyor mu acaba? Bu beyanatı Türkiye’de değil de Fransa’da vermiş olsaydı kimse itiraz etmez ve hattâ alkışlanırdı. Türk ülkesinde Fransız gibi düşünüyor. Türk milletinin Fransızlar gibi bir hayat anlayışına sahip olduğunu vehmediyor. Maâzallah, bu güruh iktidar olduğu gün Türkiye’yi Rakı Cumhuriyeti’ ne dönüştüreceği kesin.

 

ALKOLLÜ LAİK HAYATI OLMAYAN KEMALİST SAYILMAZ

Alkollü laik hayat Kemalist Altıok Partisi’yle başlayan Batılılaşma mâceramızın bir parçasıdır. Kemalizm’e ve Altıok Partisi’ne dâhil olmanız alkollü laik hayata sahip olup olmadığınıza bakarak karar verilir. Alkollü laik hayatı olmayan bu partide barındırılmaz. Alkollü laik hayat bu güruhun olmazsa olmazlarından. Çünkü alkolle laiklik birbirini tamamlayan ilkelerdir. Altıok Partisi’nden olmanın şartlarından biri de alkolsever laik bir hayatınızın olmasıdır.

Kemalist Altıok iktidarlarında siyaset, yargı, askeriye ve bürokraside yükselmenin birinci şartı alkollü laik hayatınızın istikrarlı bir şekilde sürüp sürmediğine bağlıdır. Alkollü laik hayatınız yoksa hiçbir şansınız yoktur ve şüpheli, yâni tehlikeli (gerici) bir insansınız. Zaten Kemalist Altıok Partisi’ne duhûl ettiğiniz gün din, îman gibi değerlerden bahsetmenizin ve “Müslüman Türk milletindenim” demenizin mümkünatı yoktur.

 

ALKOLLÜ HAYATI KEMALİST ALTIOK PARTİSİ RESMÎLEŞTİRDİ

Laikliği İslâm’ın yerine ikame eden Kemalist Cumhuriyet, yâni Altıok iktidarlarının alkollü hayatı devlet kurumlarında resmî hâle getirdiğini ve toplumda bir âdet olarak yerleştirmeye çalıştığını sağır sultan bile biliyor. İslâm’a aykırı alkollü hayatı devlet erkânının sofralarına ve resmî protokollere sokan, bu haram âdet için mevzuatlar çıkaranlar 1930’lı yılların millet düşmanı ceberrut Altıok iktidarlarıdır.

Dahası var; Avrupaî âdeti yaymak ve Lümpen toplulukların köksüz idraklerini kirlemek için magazin dergilerinde “Eski kafalılıktan kurtulmak istiyorsan önce kafayı çekeceksin…” propagandası yaptılar. En çok kullandıkları slogan kimliğimize karşı atılmış bir bombaydı: “Laikliğin ve asrîliğin icabı olan âdetlere karşı çıkanlar orta çağın karanlıklarından arta kalan iflah olmaz gerici /mürteci/irticacı ve şeriatçıdırlar…”

 

“ALKOL FAYDALIDIR” REKLÂMI YAPAN ALTIOK PARTİSİ İFLAH OLUR MU?

1930’larda “Aile Bira Bahçeleri” ve “Alkol faydalıdır” reklâmları yaptıklarını, çocukları ve aileleri alkol almaya özendirdiklerini, yine1930’lı ve 1940’lı yılların başında Almanlar ve Fransızlara özenerek “Şarap kokteylleri “düzenleyip “ Halk bayramı” dediklerini daha önce yazmıştık. (Yabanlar ve Yerliler-Başkent Olma Sürecinde Ankara, Funda Şenol Cantek, İletişim Y. 2003).

Şöhretli bir Avrupalı misyon şefinin “Aferim şu Türk milletine sonunda hidayete erdiler... Ne mutlu onlara aynı bizim gibi oldular.” sözünü Kemalist Altıok iktidarının alkollü laik hayata geçişi hızlandırdığı ve resmîleştiği yıllarda söylemesi mânidardır. Alkolün kamuya ve özel hayata yayılmasını medenîlik sayan bu güruh bu anlayışından vazgeçmiş değildir. Yakın zamanda Altı Ok Partisi’nin 124 milletvekiliyle “alkol yasağını düzenleyen” kanunun iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğu hatırlardadır.

Şimdi anladınız mı Altıok Partisi’nin “alkol yasağına” niçin karşı çıktığını ve seküler lümpen kitleleri kışkırttığını?

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ahmet Doğan İlbey
03-05-21
E mail: yenisoz.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Alkollü hayat Altıok Partisi'nin ve Kemalizm'in şartlarındandır
Online Kişi: 23
Bu Gün: 221 || Bu Ay: 8.825 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.227 || Toplam Tıklanma: 51.932.104